
שוקולד לוטוס ב-5 דקותכמה אנחנו אוהבים את הממתקים הביתיים שמשאירים את כולם עם הלסת שמוטה - ואם השקענו בהם רק 5 דקות אז בכלל. קבלו אותו: שוקולד עם נגיעות של לוטוס, שהכנתם לגמרי לבד - וממש בקלותאולגה טוכשר|mako אוכל| פורסם08/07/1507:54 ![]() צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל |
המצרכים :
לקישוט:
אופן ההכנה:1ממיסים 150 גרם מהשוקולד המריר במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס לגמרי. 2מוסיפים את 50 הגרמים הנותרים של השוקולד ומערבבים היטב במשך כדקה עד שמתקבל שוקולד מומס, סמיך וחלק. 3מניחים נייר אפייה על קרש חיתוך ויוצקים עליו את השוקולד המומס. מיישרים את השוקולד בעזרת לקקן, שפכטל או הצד הקהה של סכין למלבן בגודל כ-27 על 20 ס"מ ובעובי 2-3 מ"מ. 4מחממים במיקרוגל את ממרח הלוטוס כ-20 שניות עד שהוא מתרכך, ומעבירים לשקית זילוף קטנה. 5מזלפים עיגולים קטנים של ממרח לוטוס על מלבן השוקולד ובעזרת קיסם עץ יוצרים צורות שיש. 6מפזרים מעל את פירורי העוגיות, הפטל המיובש ו/או שבבי הקוקוס. 7מעבירים לקירור של לפחות חצי שעה, חותכים או שוברים לחתיכות בגודל הרצוי ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר. הערות: • אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן. • הוספת השוקולד המוצק לשוקולד המומס היא תהליך טמפרור בסיסי שנועד לגרום לשוקולד להיות עמיד יותר בטמפרטורת החדר. בקיץ עדיין מומלץ לשמור אותו במקרר. • הצעות נוספות לקישוט השוקולד: פיסטוק, אגוזים ושקדים קצוצים; חמוציות, צימוקים ופירות יבשים חתוכים; סוכריות צבעוניות. לבלוג של אולגה -המרכיב הסודי להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן. >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |