אוכל
אוכל

פיצה מתוקה עם לוטוס

כך תכבשו את הסוכה. או בעצם, כך תכבשו ילדים לאורך כל השנה. או בעצם - גם מבוגרים. זה מה שנקרא מתכון מנצח, וכמה שהוא פשוט, זה פשוט לא להאמין: פיצה מתוקה מבצק לוטוס קליל ופריך, עם ציפוי גנאש וכל מה שמתחשק

|mako אוכל| פורסם07:33
פיצה לוטוס מתוקה  (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
Rating:4.225reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפיצה:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • חצי כוס ממרח לוטוס, מומס
  • רבע כוס סוכר (לבן או חום)
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • תאנים, ענבים, מרשמלו, פצפוצי שוקולד או כל תוספת מתוקה שמתחשק

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2מערבבים את החמאה וממרח הלוטוס עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה (אפשר במיקסר עם וו גיטרה, אבל אפשר גם ידנית).

3מוסיפים את הסוכר והביצה ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בתערובת.

4מנפים פנימה את הקמח ומערבבים. מתחילים במיקסר/בכף, ואז מעבירים לשיש מקומח ולשים עד שמתקבל בצק רך ונעים במרקם פלסטלינה. אם הבצק רך מדי, עוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כחצי שעה.

5מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בקוטר כ-30 ס"מ, ומעבירים יחד עם הנייר לתבנית. אופים 10-15 דקות, עד שהפיצה משחימה ונהיית פריכה. מוציאים מהתנור ומקררים טיפה.

6מחממים במיקרוגל את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה, ומערבבים עד שמתקבל גנאש סמיך.

7מורחים את הגנאש על הפיצה ומפזרים את התוספות. חותכים למשולשים ומגישים.

* את השאריות, אם ישנן, שומרים במקרר בכלי אטום.

לבלוג של אולגה -המרכיב הסודי

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

>> בפעם הקודמת הכנו טארט תפוחים עם קצפת קינמון שאתם בטוח רוצים גם

>> והנה גם פופקורן מתוק הכי זריז שיש

>> מלא מתכונים לסוכות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il