אוכל
אוכל

טפיוקה לוטוס טבעונית

בראש שלנו טפיוקה קשורה לחלב קוקוס ואליו בלבד. מזל שלפעמים אנחנו מוכנים לפתוח את הראש: טפיוקה נהדרת עם תוספת מרגשת של ממרח לוטוס ופירות טריים, ויש לכם קינוח מקורי וסופר טעים. והוא גם טבעוני, אמרנו?

|mako אוכל| פורסם13:42
טפיוקה לוטוס (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
Rating:4.432reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 1/3 כוס טפיוקה
  • 2 כוסות מים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 3 כפות ממרח לוטוס
  • 11/3 כוס חלב קוקוס

לקישוט:

  • פירות חתוכים
  • ממרח לוטוס
  • עלי נענע

אופן ההכנה:

1יוצקים לסיר בינוני מים, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים טפיוקה ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם כרבע שעה, או עד שהתערובת מסמיכה מאוד והפנינים נעשות כמעט שקופות. מכבים את האש ומקררים.

2מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל עד שהוא נהיה נוזלי.

3טורפים בקערה חלב קוקוס עם ממרח הלוטוס עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4מוסיפים את תערובת הלוטוס לטפיוקה שהתקררה בינתיים ומערבבים היטב עד שמתקבל פודינג אחיד וסמיך. מצננים במקרר למשך שעה לפחות.

5לקראת ההגשה מקלפים וחותכים פירות (בתמונה: אשכולית אדומה, בננה ותותים).

6מרכיבים את הקינוח: מניחים בתחתית כלי ההגשה חתיכות פרי, יוצקים מעל כמה כפות טפיוקה, מניחים מעל עוד קצת חתיכות פרי ומקשטים במעט ממרח לוטוס מומס ועלי נענע.

7מגישים מיד או שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד.

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

>> בפעם שעברה הכנו טירמיסו לוטוס ויצא פשוט מעולה
>> בקרוב בתל אביב: מסעדה כשרה לוהטת חדשה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il