אוכל
אוכל

מקפא סופלה של פירות יער ועוגיות לוטוס

קינוח מרענן שאפשר להכין עד יום מראש. רוצים להרשים כמו בתצלום? הדביקו בשולי הכוס נייר אפייה בגובה 3 ס"מ, והכינו בהתאם למתכון. לפני ההגשה הסירו את נייר האפייה, וזהו

|לוטוס| פורסם15:38
מקפא סופלה של פירות יער ועוגיות לוטוס (צילום: כפיר חרבי, לוטוס)
צילום: כפיר חרבי, לוטוס
Rating:4.315reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 1/2 כוס פירות יער קפואים
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 14 גרם ג'לטין
  • 1/3 כוס מים
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 100 גרם עוגיות לוטוס, מפוררות

לעיטור:

  • 4 כפות פירות יער קפואים, שהופשרו
  • 100 גרם עוגיות לוטוס, מפוררות

אופן ההכנה:

1טוחנים את פירות היער הקפואים למחית אחידה.

2מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את מחית הפירות ואת מיץ הלימון ומערבבים.

3שמים את הג'לטין ואת המים בקערית קטנה ומניחים לכ־10 דקות, עד שהג'לטין נמס. מחממים קצרות במיקרוגל עד שמתקבל נוזל שקוף. מוסיפים לג'לטין כף מקרם הפירות־חלמונים ומערבבים. מעבירים את כל תכולת הקערית לקערת הקרם ומערבבים.

4מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים לקרם ומערבבים.

5מקציפים בקערת המערבל הנקייה את החלבונים, מוסיפים את יתרת הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב. מעבירים לקרם ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את שברי העוגיות ומערבבים בעדינות. יוצקים את הקרם לכוסות, מכסים ומאחסנים במקרר במשך לילה.

6לפני ההגשה מעטרים בפירות יער ובפירורי עוגיות. מגישים קפוא.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il