מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

ארטיק יוגורט וממרח לוטוס

שלגונים ביתיים קטנים וממזריים - שגם הילדים וגם ההורים יכולים ליהנות מהם מאוד. מכינים ב-20 דקות, ושומרים במקפיא לימי השרב שעוד מצפים לנו

|לוטוס| פורסם06:19
ארטיק יוגורט וממרח לוטוס (צילום: כפיר חרבי, לוטוס)
צילום: כפיר חרבי, לוטוס

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 1/2 צנצנת ממרח לוטוס
  • 12 כוסיות פלסטיק חד פעמיות, או כלים ייעודיים לארטיקים
  • 12 מקלות עץ

לסירופ הסוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית מיץ לימון טרי

לארטיקים:

  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 2 גביעי יוגורט 1.5%

אופן ההכנה:

1מורחים את ממרח הלוטוס בכוסיות הפלסטיק, כך שיכסה חלק מהתחתית והדפנות. מעבירים את הכוסות למקפיא.

2הסירופ: מבשלים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד שהסירופ מסמיך. מניחים לצינון מלא.

3הארטיקים: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מוסיפים 3/4 כוס סירופ סוכר ומערבבים בזהירות. יוצקים לכוסות, נועצים מקל בכל כוס ומקפיאים במשך לילה. מוציאים את הארטיקים מהכוסות (אפשר לצקת קצת מים חמימים על הכוסות, להקלת החילוץ) ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il