
עוגת גבינה ולוטוס לימוניתאין כמו עוגת גבינה אפויה, אוורירית, מתוקה וחמצמצה. היא אומנם דורשת השקעה וסבלנות, אבל וואו, זה הולך להיות שווה כל רגע של קיפול, גירור, פירור וקירור![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :לבסיס (תבנית קוטר 24):
למלית :
לציפוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי הלוטוס והחמאה המומסת, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות – כמה שיותר גבוה. אופים 10-15 דקות, רק עד שהפירורים מעט מתייצבים. 3מוציאים את התבנית ומעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות. 4מקציפים במיקסר חלבונים עם חצי כוס סוכר במהירות גבוהה למשך 4-5 דקות, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. 5בקערה נפרדת מערבבים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, חצי כוס סוכר, גרידת לימון וחלמונים. מוסיפים קורנפלור ופודינג וניל ומערבבים היטב. עוגת גבינה לימונית|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל6מאחדים בין שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. 7מעבירים את הבלילה לתבנית, ומיישרים מעט בעזרת פלטה או גב כף. אופים כ-10 דקות ומורידים את הטמפרטורה ל-130 מעלות. אופים 50-55 דקות נוספות, עד שהעוגה מזהיבה בחלקה העליון. 8מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל. 9מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים אותו דולק. מורחים את הציפוי על העוגה ומיישרים. מחזירים את התבנית לתנור ורק אז מכבים אותו. מכניסים כף עץ בין התנור לדלת, כדי שלא תיסגר עד הסוף, ומניחים לעוגה להצטנן בפנים לאט לאט (אחרת היא עלולה ליפול). 10מוציאים, מכסים היטב בנייר כסף ומעבירים למקרר לשש שעות לפחות. 11מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים פירורי עוגיות ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |