
עוגת אגסים וקרם לוטוסמחפשים עוגה שתפיל את האורחים שלכם לקרשים? מצאתם. עוגה עם שילוב כמעט פואטי של קרם לוטוס מתקתק ועדין עם אגסים, בצק פריך ומוס עשיר. נשמע מסובך? הרבה פחות ממה שנדמה לכם וחוץ מזה, שווה כל דקה של מאמץעמית דונסקוי|לוטוס| פורסם02/06/1411:46 ![]() צילום: בועז לביא, לוטוס |
המצרכים :לבצק הפריך (תבנית עגולה קוטר 26):
לקרם שקדים:
לשכבת אגסים:
למילוי:
למוס לוטוס:
אופן ההכנה:1הבצק: במעבד מזון שמים חמאה וסוכר ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים ביצים וקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למקרר ל-30 דקות. 2קרם השקדים: מעבירים למעבד מזון חמאה וסוכר ומעבדים עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את יתר חומרי הקרם ומעבדים לעיסה אחידה. 3על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית 26 משומנת כך שהבצק יצפה גם את דופנות התבנית. מסירים בסכין חדה את עודפי הבצק. מורחים 3 כפות ממרח לוטוס על הבסיס ומקפיאים ל-30 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים מהמקפיא, מורחים שכבה מקרם השקדים, מסדרים את האגסים ומכניסים לתנור לכ-45-50 דקות, עד שהבצק יבש וזהוב. מוציאים ומצננים. 4המוס: מקציפים שמנת, פודינג וניל וממרח לוטוס עד לקבלת מוס יציב ואוורירי. מורחים על העוגה המצוננת ומכניסים למקרר למשך שעתיים. 5ההגשה: מחממים קלות את ממרח הלוטוס, יוצקים על העוגה ומפזרים עוגיות לוטוס גרוסות. >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |