מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד ב-3 דקות

קחו את הילדים וטוסו למטבח: במתכון הזה צריך רק לערבב כמה רכיבים בתוך ספל, והיידה למיקרו לשלוש דקות. התוצאה: עוגת שוקולד אמיתית לגמרי

|mako| פורסם13:12

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3 כפות קמח תופח
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • ביצה
  • 3 כפות חלב
  • 3 כפות שמן רגיל

אופן ההכנה:

1מערבבים בספל את הקמח, הסוכר והקקאו.

2מוסיפים את הביצה, החלב והשמן ומערבבים היטב.

3שמים במיקרו על העוצמה הכי גבוהה ל-3 דקות.

4מחכים שהעוגה תפסיק לתפוח ותתייצב בתוך הספל, מוציאים וזוללים.

והנה עוד המוןמתכונים לעוגות שוקולד

עוגת שוקולד בספלעוגת שוקולד בספל|צילום: יעל קצב

שאלות תשובות

איך מחליפים קמח תופח לקמח רגיל?

כוס קמח תופח=כוס קמח רגיל ועוד כפית אבקת אפייה. במקרה הזה - על 3 כפות קמח רגיל יש להוסיף בין חמישית לרבע כפית של אבקת אפייה.

איך ממירים לפרווה?

מחליפים את החלב בחלב צמחי מכל סוג, או אפילו במיץ תפוזים.

אפשר להכין בכוס רגילה?

לא, הכמויות מתאימות לספל גדול (העוגה תופחת מאוד במיקרו).

אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?

אפשר, אבל אז יש להפחית מעט מהסוכר כי השוקולית מתוקה.

יצא לי יבש. 3 דקות זה לא יותר מדי?

כל מיקרו פועל בעוצמה קצת אחרת. אפשר להתחיל לבדוק את העוגה אחרי 2 וחצי דקות, ואם היא מוכנה - להוציא.

העוגה מאוד בסיסית. איך אפשר לשדרג אותה?

אפשר לטמון באמצע הבלילה כפית של נוטלה, חמאת בוטנים, ריבת חלב או כל ממרח שאוהבים; אפשר להוסיף קוקוס או פצפוצי שוקולד; אפשר למרוח את העוגה בממרח שוקולד אחרי שהיא יוצאת מהמיקרו.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il