
עוגת לימון ואוכמניותרגע לפני שפסח משתלט אתם מוזמנים להתפנק עם העוגה המהממת הזאת, שמשלבת שני טעמים שפשוט נועדו זה לזה (וגם קראמבל, שפשוט נועד להכל)![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לקראמבל (תבנית עגולה בקוטר 22):
לעוגה:
אופן ההכנה:1לקראמבל: מערבים בקערה קמח וסוכר לבן, מוסיפים חמאה קרה ובעזרת הידיים מעבדים לפירורים גסים. מכניסים למקרר. 2מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 3מכינים את בלילת העוגה: טורפים בקערה ביצים עם סוכר לבן. מוסיפים שמן קנולה וחמאה מומסת וטורפים. 4מוסיפים חלב, גרידת לימון, מיץ לימון ווניל ומערבבים. 5מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית. 6מערבבים בקערה את האוכמניות עם כף קמח. 7מפזרים את האוכמניות מעל הבלילה בתבנית, ועליהן מפזרים את הקראמבל באופן אחיד. 8אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו והעוגה שחומה למראה. מצננים ומגישים. מי באה לאמא?|צילום: קרן אגם, mako אוכל** העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב במקרר כחמישה ימים. ** לגרסת פרווה אפשר להכין את הקראמבל עם מרגרינה בטעם חמאה או כמה כפות של שמן קנולה; בבלילת העוגה אפשר להמיר חמאה מומסת בעוד 3 כפות שמן קנולה ואת החלב בחלב סויה, מיץ תפוזים או שמנת צמחית. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |