אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת לימון ואוכמניות

רגע לפני שפסח משתלט אתם מוזמנים להתפנק עם העוגה המהממת הזאת, שמשלבת שני טעמים שפשוט נועדו זה לזה (וגם קראמבל, שפשוט נועד להכל)

|mako אוכל| פורסם13:24
עוגת לימון ואוכמניות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.5179reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקראמבל (תבנית עגולה בקוטר 22):

  • שלושת רבעי כוס (105 גרם) קמח לבן
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לעוגה:

  • כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח לבן
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • 3 ביצים גודל L
  • כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס (120 מ"ל) חלב
  • קליפה מגוררת מלימון אחד בינוני
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כפית תמצית וניל
  • כוס אוכמניות טריות (אפשר גם קפואות)
  • כף קמח

אופן ההכנה:

1לקראמבל: מערבים בקערה קמח וסוכר לבן, מוסיפים חמאה קרה ובעזרת הידיים מעבדים לפירורים גסים. מכניסים למקרר.

מתכונים לפסח

2מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

3מכינים את בלילת העוגה: טורפים בקערה ביצים עם סוכר לבן. מוסיפים שמן קנולה וחמאה מומסת וטורפים.

4מוסיפים חלב, גרידת לימון, מיץ לימון ווניל ומערבבים.

5מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית.

6מערבבים בקערה את האוכמניות עם כף קמח.

7מפזרים את האוכמניות מעל הבלילה בתבנית, ועליהן מפזרים את הקראמבל באופן אחיד.

8אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו והעוגה שחומה למראה. מצננים ומגישים.

עוגת לימון ואוכמניות שלמהמי באה לאמא?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>>לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

** העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב במקרר כחמישה ימים.

** לגרסת פרווה אפשר להכין את הקראמבל עם מרגרינה בטעם חמאה או כמה כפות של שמן קנולה; בבלילת העוגה אפשר להמיר חמאה מומסת בעוד 3 כפות שמן קנולה ואת החלב בחלב סויה, מיץ תפוזים או שמנת צמחית.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il