
עוגת לימון וקראמבל שקדיםהנסיכה שלנו לסוף השבוע הקרוב היא בכלל עוגה בחושה - שבזכות מעטה הקראמבל מקבלת בקלילות מראה של מיליון דולר. והטעם? לימוני חורפי וחמצמץ, כמו שאנחנו אוהבים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
לקראמבל שקדים:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 2מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 6-8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. 3מוסיפים את השמן לאט ובזרם חלש תוך כדי הקצפה. 4מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים. עוגת לימון וקראמבל שקדים|צילום: קרן אגם, mako אוכל5מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. 6מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות. 7בינתיים מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה רכה ומפוררים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת פירורית. 8מוסיפים את גפרורי השקדים ומערבבים היטב. פרוסת עוגת לימון|צילום: קרן אגם, mako אוכל9אחרי 10 דקות של אפייה פותחים את התנור ומפזרים על העוגה את הפירורים (ככה הם לא ישקעו). 10אופים עוד 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. * העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר כארבעה ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |