אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת לימון וקראמבל שקדים

הנסיכה שלנו לסוף השבוע הקרוב היא בכלל עוגה בחושה - שבזכות מעטה הקראמבל מקבלת בקלילות מראה של מיליון דולר. והטעם? לימוני חורפי וחמצמץ, כמו שאנחנו אוהבים

|mako אוכל| פורסם07:12
פרוסת עוגת לימון וקראמבל שקדים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.7214reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:

  • 3 ביצים גודל L
  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
  • כוס שמן קנולה
  • 4 כפות מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • כפית תמצית וניל
  • 1 מכל שמנת חמוצה 27%
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה

לקראמבל שקדים:

  • 65 גרם (שליש כוס) סוכר
  • 105 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
  • 60 גרם חמאה רכה, בקוביות
  • רבע כוס גפרורי שקדים או שקדים קלופים קצוצים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 6-8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה.

3מוסיפים את השמן לאט ובזרם חלש תוך כדי הקצפה.

4מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים.

>> לבלוג של קרן אגם

עוגת לימון וקראמבל שקדים עוגת לימון וקראמבל שקדים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

6מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.

7בינתיים מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה רכה ומפוררים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת פירורית.

8מוסיפים את גפרורי השקדים ומערבבים היטב.

עוגת לימון וקראמבל שקדים - פרוסהפרוסת עוגת לימון|צילום: קרן אגם, mako אוכל

9אחרי 10 דקות של אפייה פותחים את התנור ומפזרים על העוגה את הפירורים (ככה הם לא ישקעו).

10אופים עוד 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

* העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר כארבעה ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il