
עוגת שוקולד ושמנת חמוצההעוגה הזאת מתאימה בול לימי הולדת, אבל מי יכול לחכות עד שיגיע אחד כזה? כזאת רכות מטריפה (בזכות השמנת החמוצה), כזה צבע מלבב - פלא שאנחנו בונים עליה כבר לשבת הקרובה?![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה 22 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. >>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2מערבבים בקערה קמח, קקאו, סודה לשתייה ומלח. מניחים בצד. 3ממיסים במיקרו בקערה חסינת חום שוקולד מריר וחלב, ומערבבים. 4בקערה נוספת טורפים ביצים עם סוכר במשך דקה, לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמנת חמוצה, וניל, שוקולד מריר מומס ושמן קנולה וממשיכים לטרוף היטב עד לקבלת תערובת חלקה. 5מאחדים את שתי התערובות לתערובת אחידה וחלקה, שופכים פנימה את הקפה הרותח ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית האפייה. 6אופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 7מעבירים את העוגה לרשת צינון ומכינים ציפוי: ממיסים בקערה חסינת חום במיקרוגל את השוקולד, החמאה והקפה ומערבבים היטב. שופכים על העוגה ומצפים. 8מקשטים בשבבי קוקוס קלוי ומגישים. במלוא הדרה|צילום: קרן אגם, mako אוכל** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב. ** לגרסת פרווה אפשר להמיר שמנת חמוצה בשמנת צמחית או בקרם קוקוס, חלב בחלב סויה או מים ואת החמאה שבציפוי בכפית שמן קנולה. תגיות:שוקולד ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |