
מקלות לחם שום רכיםכמה הן רכות, לחמניות השום האלה, וכמה מענגות. בואו נגיד שאם היו מכריחים אותנו לגור בתוך התבנית הזו, כנראה שלא היינו מתרעמים. קרן אגם עם הנשנוש הכי ממכר בעיר![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :ל-15-18 יחידות:
להברשה אחרי האפייה:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים ומלח. 2מפעילים את המיקסר ומוסיפים לאט לאט מחצית מכמות המים. כשהמים נטמעים בקמח מוסיפים את הדבש והשמן, ואז לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתגבש לכדור רך וגמיש. לשים בסך הכל כ-10 דקות. 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ומגלגלים אותו בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי במקום חמים. ההברשה|צילום: נופר צור, mako אוכל4מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים לכדורים במשקל של כ-45 גרם כל אחד. 5מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 6פותחים כל כדור עם האצבעות, מגלגלים לרצועה ומסדרים על תבנית אפייה במרווחים קטנים. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-25 דקות. 7מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את המקלות (ללא ציפוי) 15-20 דקות, עד להזהבה. 8מערבבים בקערה חמאה מומסת עם שום כתוש, בזיליקום ומלח גס. 9מברישים את מקלות הלחם בתערובת החמאה ומגישים חם. כמו חיילים|צילום: נופר צור, mako אוכל החתיכה החסרה|צילום: נופר צור, mako אוכל אמרנו רכים או לא אמרנו?|צילום: נופר צור, mako אוכל>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? ** המקלות במיטבם ביום האפייה אך ניתן להקפיאם בעודם טריים, להפשיר ולחמם לפני ההגשה. תגיות:לחם שום ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |