
שבלולי חמאת שום ומוצרלההשילוב של בצק מעט מתקתק ורך עם מלית של חמאת שום ומוצרלה מניב שבלולים כל כך רכים, מפנקים וממכרים, שכנראה שלא תצליחו להתרחק מהתבנית הזאת עד שהיא תתרוקן. אנחנו הזהרנו![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית מלבנית בינונית:
למלית:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר קמח ושמרים יבשים, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים סוכר לבן, מלח, ביצים ושמן. מוסיפים את המים לאט לאט עד שהבצק מתגבש לכדור (אם צריך, מוסיפים עוד כף-שתיים), ולשים למשך 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים במקום חמים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים. 3בינתיים מערבבים חמאה ושום ליצירת חמאת שום. 4מכינים קערה מאורכת עם קצת מים וקערה עם שומשום. 5מוציאים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומחלקים אותו לשניים. 6מקמחים מעט את המשטח ומרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן דק. 7בעזרת פלטה או ספטולה מורחים מחצית מכמות החמאה על המלבן באופן שווה. מפזרים מחצית מכמות המוצרלה ובעזרת גלגלת פיצה חותכים את המלבן לרוחבו לרצועות ברוחב 2 ס"מ ומגלגלים כל רצועת בצק לשבלול (אפשר לחלופין לגלגל את הבצק בשלמותו לרולדה ואז לפרוס אותה לשושנים). 8טובלים במים את החלק החיצוני של כל שבלול. מעבירים לקערת השומשום ומגלגלים אותו בשומשום. 9מניחים את השבלול על משטח העבודה ובעזרת כף היד מועכים כך שישתטח מעט. 10חוזרים על הפעולות עם כל השבלולים ואז עם החלק השני של הבצק, ומסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת נייר אפייה או משומנת. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. 1אופים את השבלולים כ-25 דקות, עד שהם משחימים יפה. מגישים חם. שבלולי חמאת שום|צילום: קרן אגם, mako אוכל** אפשר להקפיא את השבלולים בעודם טריים, ולפני ההגשה להפשיר מעט ולחמם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |