
עוגת שזיפים קיציתכבר חודשים שאנחנו כמהים לעוגת שזיפים טובה, כזאת שחוגגת את היופי של הקיץ הישראלי, והשבוע אנחנו סוף סוף מגשימים את הפנטזיה. יש לנו הרגשה שהמתוקה הזאת הולכת לככב אצלנו עכשיו כמה סופי שבוע טובים![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
לקראמבל:
לעיטור:
אופן ההכנה:1לקראמבל: מערבבים בקערה קמח וסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומועכים בעזרת הידיים ליצירת פירורים. שומרים במקרר. 2מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 3טורפים בקערה גדולה (או עם וו הקצפה במיקסר) סוכר חום וחמאה לקבלת תערובת אחידה. טעימה מאוד מאוד|צילום: נופר צור, mako אוכל4מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב לאיחוד הבלילה. מוסיפים וניל ומערבבים היטב. 5בקערה נוספת מערבבים קמח וקמח שקדים, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון. 6מעבירים מחצית מתערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים היטב היטב, רצוי במטרפה, למניעת גושים. מוסיפים מחצית מהשמנת החמוצה ומערבבים שוב. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים, ואז את יתרת השמנת החמוצה ומערבבים שוב. 7מעבירים את הבלילה לתבנית ומסדרים את פרוסות השזיפים מלמעלה. 8מפזרים את הקראמבל ואת השקדים הפרוסים ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. 9מקשטים באבקת סוכר ומגישים. יאללה, להסתער|צילום: נופר צור, mako אוכל>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? ** העוגה תישמר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר. ** אפשר להמיר את השזיפים בכל פרי אחר (משמשים, נקטרינות, אפרסקים וכו'). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |