
עוגת אגסים ומייפלמה הופך עוגה לסתווית? ייתכן שזה הניחוח העמוק שמחמם את הלב והנפש, ייתכן שהנוכחות הקינמונית; כך או כך, העוגה הזאת היא בול העוגה לעכשיו - הימים החגיגיים שטומנים בחובם הבטחה לרוח קרירה ונעימה שבוא תבוא![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לאגסים:
לעוגה (לתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ):
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה בינונית את פרוסות האגסים, הקינמון והסוכר. 2מחממים תנור ל-180 מעלות. 3טורפים היטב בקערה ביצים וסוכר לבלילה תפוחה ובהירה. 4מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף עוד כדקה. מוסיפים שמנת חמוצה ומייפל ומערבבים מעט. 5מוסיפים לקערה קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב. מוסיפים את פרוסות האגסים ומערבבים לבלילה אחידה. 6מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 7מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |