אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת אגסים ומייפל

מה הופך עוגה לסתווית? ייתכן שזה הניחוח העמוק שמחמם את הלב והנפש, ייתכן שהנוכחות הקינמונית; כך או כך, העוגה הזאת היא בול העוגה לעכשיו - הימים החגיגיים שטומנים בחובם הבטחה לרוח קרירה ונעימה שבוא תבוא

|mako אוכל| פורסם07:00
עוגת אגסים ומייפל סתווית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.534reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לאגסים:

  • 3 אגסים, קלופים, חצויים ופרוסים לפרוסות דקות (אפשר להמיר בתפוחים)
  • חצי כפית קינמון
  • כף סוכר

לעוגה (לתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ):

  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • רבע כוס (50 גרם) שמן קנולה
  • גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • חצי כוס (120 גרם) סירופ מייפל
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • חופן שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה בינונית את פרוסות האגסים, הקינמון והסוכר.

2מחממים תנור ל-180 מעלות.

3טורפים היטב בקערה ביצים וסוכר לבלילה תפוחה ובהירה.

4מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף עוד כדקה. מוסיפים שמנת חמוצה ומייפל ומערבבים מעט.

5מוסיפים לקערה קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב. מוסיפים את פרוסות האגסים ומערבבים לבלילה אחידה.

6מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

7מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il