אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגיות גבינת שמנת לימוניות

בחיים לא חשבנו שיצאו לנו עוגיות בכזה מרקם מטריף, עד שניסינו את המתכון הזה - ודווקא עם גבינת שמנת דלת שומן. והטעם? זאת כבר סרנדה בפני עצמה

|mako אוכל| פורסם07:13
עוגיות גבינת שמנת לימוניות  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.9107reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

22-25 עוגיות:

  • 120 גרם חמאה רכה
  • חצי מכל (125 גרם) גבינת שמנת 5%
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1 ביצה גודל L
  • 1 כף תמצית או מחית וניל
  • קליפת לימון מגוררת מלימון בינוני שלם
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח לבן
  • קורט מלח
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת קורנפלור
  • חצי כפית אבקת אפייה

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1טורפים בקערה חמאה, גבינת שמנת וסוכר לתערובת חלקה (אפשר גם להקציף במיקסר).

2מוסיפים ביצה ווניל, קליפת לימון ומיץ לימון וטורפים שוב.

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

עוגיות גבינת שמנת לימוניות בתבניתבתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, קורנפלור ואבקת אפייה.

4מעבירים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

5מכניסים למקרר לשעה לפחות.

6מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

7מוציאים את הבצק מהמקרר, ובעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג (אם הבצק טיפה דביק מרטיבים את הידיים). מסדרים את הכדורים על תבנית האפייה במרחק של 2-3 ס"מ בין כדור לכדור.

8אופים 10-11 דקות (העוגיות אמורות להישאר בהירות).

9מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

עוגיות גבינת שמנת לימוניות - ביסמרקם שאין דברים כאלה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה במקרר 4-5 ימים.

תגיות:לימון
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il