
עוגת גבינה עם קרם לימוןלו יכולנו להתחתן עם עוגת גבינה, כנראה שזו הייתה האחת שלנו: עוגת גבינה אפויה שהיא כשלעצמה גובלת בשלמות, ועליה קצפת לימונית עדינה, לבנה ויפה, שהופכת אותה ליחידה במינה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתחתית (תבנית עגולה 24 ס"מ מתפרקת):
לעוגה:
לקצפת לימון:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות. 2מכינים את בסיס העוגה: טוחנים את עוגיות הפתי בר לפירורים במעבד מזון עם להב פלדה. מוסיפים חמאה ושקדים טחונים ומערבבים היטב לקבלת תערובת פירורית לחה. 3מעבירים את תערובת הפתי בר לתבנית האפייה ומהדקים היטב לתחתית. מכניסים למקפיא לזמן הכנת המלית. 4מקציפים במיקסר את החלבונים, סוכר הווניל וכוס מהסוכר עד לקבלת קצף יציב. 5בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, חצי כוס הסוכר הנותרת, הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, הקורנפלור, אבקת הפודינג וגרידת לימון לתערובת אחידה. 6מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים לתוך תערובת הגבינות. פרוסה של עוגת גבינה עם קרם לימון|צילום: קרן אגם, mako אוכל7מוציאים את תבנית העוגה מהמקפיא ועוטפים אותה בנייר כסף מבחוץ, כדי למנוע נזילה. מוזגים את מלית הגבינה על תחתית הביסקוויטים, מכניסים לתנור ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה שחומה למראה. מרכז העוגה אמור להישאר מעט רוטט. 8מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך שעה וחצי נוספות, מבלי לפתוח את דלת התנור. 9מוציאים את העוגה ומעבירים לצינון מוחלט מחוץ לתנור. כשהיא מגיעה לטמפרטורת החדר עוטפים אותה בניילון נצמד או נייר כסף ומעבירים למקרר לשש שעות לפחות. 10מכינים את קרם הלימון: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, אבקת פודינג ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים שמנת חמוצה, מיץ וקליפת לימון ומערבבים לקרם אחיד. את כל מילות האהבה נקשור בסרט|צילום: קרן אגם, mako אוכל11מקשטים את העוגה ומגישים. תגיות:עוגת גבינה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |