
עוגת סולת שיש שוקו-תפוזעוגת סולת אוהבים? אוהבים. עוגת שיש? ברור שאוהבים. ומה עם השילוב שוקולד ותפוז? מדבר אליכם? אם גם על זה התשובה חיובית - זאת בדיוק, אבל בדיוק העוגה בשבילכם![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית קוגלהוף או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
לסירופ סוכר:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 2מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד (בערך 3 דקות). 3מוסיפים את השמן לאט לאט בזרם איטי ותוך כדי הקצפה, ומיד אחריו את מיץ התפוזים. 4מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, קוקוס, סולת ואבקת פודינג וניל. 5ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים קצרים. מוציאים ומערבבים להמסה מלאה. פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל6מעבירים שלושת רבעי מכמות הבלילה לתבנית, ולרבע שנותר בקערה מוסיפים שוקולד מומס. מערבבים היטב לקבלת בלילה כהה. 7שופכים את הבלילה הכהה על הבלילה הלבנה שבתבנית ומערבבים מעט בתנועות שיוש. 8אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא יבש. 9כשהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר, מוסיפים מיץ תפוזים, מבשלים עוד כדקה ומסירים מהאש. 10כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את כל כמות הסירופ. 11מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
** העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב עד חמישה ימים בטמפרטורת החדר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |