
עוגת שוקולד קוקוס שמשפרת כל מצב רוחנשבר לכם מהקורונה, מהשגרה, מהיעדר השגרה, או בקיצור פשוט מהחיים? מזמינים אתכם לנסות את התשובה שלנו: עוגת שוקולד קוקוסית רכה רכה ומפוצצת נחמה, שכל יישור שלה מוסיף עוד קצת אנרגיה לנשמה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית 24 עגולה או שתי אינגליש קייק:
לגנאש:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2טורפים בקערה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף. 3בקערה אחרת מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קוקוס ואבקת קקאו. מוסיפים לתערובת הביצים וטורפים עד שאין גושים. 4מערבבים מים רותחים עם אבקת קפה נמס ומוסיפים לתערובת. 5מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. 6מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. 7לציפוי (גנאש): מחממים שמנת מתוקה בקערה חסינת חום במיקרו עד לסף רתיחה. מוציאים ומוסיפים פנימה את השוקולד המריר. מניחים לכמה דקות. 8מערבבים היטב לתערובת חלקה (השוקולד יימס מהחום של השמנת). 9מקשטים את העוגה בגנאש שוקולד ומפזרים מעל קוקוס. ** העוגה נשמרת היטב בכלי אטום עד ארבעה ימים. ** לגרסה פרווה ניתן להחליף שמנת חמוצה בקרם קוקוס או במיץ תפוזים, ושמנת מתוקה בקרם קוקוס או בשמנת פרווה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |