אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת שוקולד קוקוס שמשפרת כל מצב רוח

נשבר לכם מהקורונה, מהשגרה, מהיעדר השגרה, או בקיצור פשוט מהחיים? מזמינים אתכם לנסות את התשובה שלנו: עוגת שוקולד קוקוסית רכה רכה ומפוצצת נחמה, שכל יישור שלה מוסיף עוד קצת אנרגיה לנשמה

|mako אוכל| פורסם15:14
עוגת שוקולד קוקוס שמשפרת כל מצב רוח (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8298reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית 24 עגולה או שתי אינגליש קייק:

  • 4 ביצים גדולות
  • כוס ורבע סוכר
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 2 כוסות קמח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס
  • 70 גרם (שני שליש כוס) אבקת קקאו
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
  • 2 כפות נס קפה
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

לגנאש:

  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

לקישוט:

  • רבע כוס קוקוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2טורפים בקערה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.

3בקערה אחרת מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קוקוס ואבקת קקאו. מוסיפים לתערובת הביצים וטורפים עד שאין גושים.

4מערבבים מים רותחים עם אבקת קפה נמס ומוסיפים לתערובת.

5מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

6מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

7לציפוי (גנאש): מחממים שמנת מתוקה בקערה חסינת חום במיקרו עד לסף רתיחה. מוציאים ומוסיפים פנימה את השוקולד המריר. מניחים לכמה דקות.

8מערבבים היטב לתערובת חלקה (השוקולד יימס מהחום של השמנת).

9מקשטים את העוגה בגנאש שוקולד ומפזרים מעל קוקוס.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

** העוגה נשמרת היטב בכלי אטום עד ארבעה ימים.

** לגרסה פרווה ניתן להחליף שמנת חמוצה בקרם קוקוס או במיץ תפוזים, ושמנת מתוקה בקרם קוקוס או בשמנת פרווה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il