
פאי גבינה לימון פירוריםאומנם נדרשת כאן הכנה של בצק פריך, וגם אפייה מוקדמת שלו (הו לא!), אבל המלית כל כך פשוטה וקלה להכנה (רק מערבבים הכל בקערה), והתוצאה כל כך כל כך טעימה, שאין לנו ברירה אלא לבחור בה כעוגה של החג![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (תבנית פאי 26 ס"מ או תבנית עוגה 24 ס"מ):
לבלילה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק הפריך: מערבבים בקערה של מעבד מזון עם להב פלדה קמח ואבקת סוכר, מגבירים את המהירות ומוסיפים את קוביות החמאה. מערבלים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית . 2מוסיפים את המים הקרים תוך כדי ערבול ובהדרגה (יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות), עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע. 3מעבירים את הבצק לשקית ניילון ושמים במקרר לצינון. 4מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים מכינים את המלית: טורפים בקערה ביצים וסוכר למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? 5מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, מיץ לימון, קליפת לימון ווניל, ומערבבים. 6מנפים פנימה קמח וקורנפלור, מערבבים היטב ושומרים בצד. 7פורסים נייר אפייה ומקמחים אותו היטב. מעבירים שני שליש מכדור הבצק ומקמחים גם אותו. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים במערוך לעיגול גדול, קצת יותר גדול מהתבנית. 8מסירים בזהירות את נייר האפייה העליון, מרימים את הבצק בעזרת נייר האפייה התחתון והופכים אותו על התבנית. כשהבצק יושב בתוך התבנית מסירים בזהירות את נייר האפייה. 9מהדקים את הבצק לבסיס ולדפנות (אם מדובר בתבנית שהיא לא תבנית פאי יש לעלות עם הבצק טיפה בשוליים, אבל לא עד הסוף). שומרים לכם אחת|צילום: קרן אגם, mako אוכל10מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים בשעועית יבשה, בחומוס או באורז, שישמשו כמשקולת. אופים 10-15 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב אך לא מדי. מוציאים מהתנור ומסירים את נייר האפייה עם המשקולת. 11מוזגים לתבנית את בלילת הגבינה . 12מפוררים מלמעלה את שליש הבצק ששמרנו בצד, ומפזרים באופן אחיד ושווה. מחזירים לתנור לעוד 35-40 דקות, עד שהמלית נראית יציבה ותפוחה. 13מצננים ואוכלים, בטמפרטורת החדר או קר מהמקרר. * הפאי יישמר במקרר כשהוא מכוסה היטב עד ארבעה ימים. תגיות:עוגת גבינה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |