אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

פאי גבינה לימון פירורים

אומנם נדרשת כאן הכנה של בצק פריך, וגם אפייה מוקדמת שלו (הו לא!), אבל המלית כל כך פשוטה וקלה להכנה (רק מערבבים הכל בקערה), והתוצאה כל כך כל כך טעימה, שאין לנו ברירה אלא לבחור בה כעוגה של החג

|mako אוכל| פורסם15:00
פאי גבינה לימון פירורים  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.4154reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (תבנית פאי 26 ס"מ או תבנית עוגה 24 ס"מ):

  • כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • רבע כוס מים קרים פחות כף

לבלילה:

  • 3 ביצים גודל L
  • שני שליש כוס (130 גרם) סוכר לבן
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • מכל (200 גרם) שמנת חמוצה 15% (אפשר אחוזי שומן אחרים)
  • מיץ וקליפה מגוררת משני לימונים בינוניים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 30 גרם (3 כפות) קמח לבן
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

1מכינים את הבצק הפריך: מערבבים בקערה של מעבד מזון עם להב פלדה קמח ואבקת סוכר, מגבירים את המהירות ומוסיפים את קוביות החמאה. מערבלים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית .

2מוסיפים את המים הקרים תוך כדי ערבול ובהדרגה (יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות), עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע.

3מעבירים את הבצק לשקית ניילון ושמים במקרר לצינון.

4מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים מכינים את המלית: טורפים בקערה ביצים וסוכר למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.

פאי גבינה לימון פירורים - פרוסהפרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

5מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, מיץ לימון, קליפת לימון ווניל, ומערבבים.

6מנפים פנימה קמח וקורנפלור, מערבבים היטב ושומרים בצד.

7פורסים נייר אפייה ומקמחים אותו היטב. מעבירים שני שליש מכדור הבצק ומקמחים גם אותו. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים במערוך לעיגול גדול, קצת יותר גדול מהתבנית.

8מסירים בזהירות את נייר האפייה העליון, מרימים את הבצק בעזרת נייר האפייה התחתון והופכים אותו על התבנית. כשהבצק יושב בתוך התבנית מסירים בזהירות את נייר האפייה.

9מהדקים את הבצק לבסיס ולדפנות (אם מדובר בתבנית שהיא לא תבנית פאי יש לעלות עם הבצק טיפה בשוליים, אבל לא עד הסוף).

פאי גבינה לימון פירורים חתוכהשומרים לכם אחת|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לסדנאות של קרן אגם

10מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים בשעועית יבשה, בחומוס או באורז, שישמשו כמשקולת. אופים 10-15 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב אך לא מדי. מוציאים מהתנור ומסירים את נייר האפייה עם המשקולת.

11מוזגים לתבנית את בלילת הגבינה .

12מפוררים מלמעלה את שליש הבצק ששמרנו בצד, ומפזרים באופן אחיד ושווה. מחזירים לתנור לעוד 35-40 דקות, עד שהמלית נראית יציבה ותפוחה.

13מצננים ואוכלים, בטמפרטורת החדר או קר מהמקרר.

* הפאי יישמר במקרר כשהוא מכוסה היטב עד ארבעה ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il