אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת קלמנטינות עם שקדים ושמן זית

מה יותר כיף מכוס תה עם פרוסה של עוגת הדרים טעימה? התשובה היא כוס תה עם פרוסת עוגת הדרים טעימה, שיש בה מספיק מרכיבים בריאים בשביל שלא תחשב לחטא, ואפילו להפך. תראו למשל את היפה הזאת

|mako אוכל| פורסם07:48
עוגת קלמנטינות עם שקדים ושמן זית  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8135reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:

  • 1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין לבן (אם אין – אפשר קמח לבן רגיל)
  • קורט מלח
  • 2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים לאבקה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 4 ביצים גודל L
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן זית (עדיף זן עדין כמו קונייקי או לצ'ינו)
  • כוס (240 מ"ל) מיץ קלמנטינות (בערך 3-4 קלמנטינות, תלוי בגודל)
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • כפית תמצית וניל
  • אבקת סוכר, לקישוט

לסירופ לימון:

  • מיץ מחצי לימון
  • 4 כפות מים
  • 2 וחצי כפות (25 גרם) סוכר לבן

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2מערבבים בקערה קמח, מלח, שקדים טחונים ואבקת אפייה.

3בקערה נפרדת טורפים במטרפה ביצים וסוכר לתערובת תפוחה.

4מוסיפים את שמן הזית באיטיות וממשיכים לטרוף.

עוגת קלמנטינות פרוסהעוגת קלמנטינות פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכלעוגת קלמנטינות מחולקת למנותמחולקת למנות|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

5מוסיפים מיץ קלמנטינות וטורפים שוב. מוסיפים קליפת לימון ווניל ומערבבים.

6מאחדים את שתי התערובות לבלילה אחידה ונוזלית.

7מוזגים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

8בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ הלימון: מרתיחים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מבשלים עוד כ-2 דקות ברתיחה ומסירים מהאש.

9כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה היטב בסירופ. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il