אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת לימון ושקדים מרציפנית

חצי שעה עבודה והיא שלכם: עוגה רכה ונמסה בפה עם טעם מרציפני עדין עדין, כזו שתמלא את הבית בריח משגע ותנעים לנו את שבת-הסגר היפה הזו. בלי טיולים, פיקניקים ואירועים, רק אנחנו, העוגה וכוס קפה על המרפסת

|mako אוכל| פורסם19:57
עוגת לימון ושקדים חתוכה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.9248reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה קוטר 22:

  • 150 גרם חמאה רכה
  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
  • 4 ביצים גודל L
  • 4 כפות מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • כפית תמצית שקדים (או ליקר אמרטו)
  • מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • כוס (140 גרם) קמח לבן
  • כוס (100 גרם) אבקת שקדים או שקדים טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפייה

לציפוי:

  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • חצי כפית תמצית שקדים או תמצית וניל
  • 2-3 כפות מים חמימים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2מקציפים חמאה וסוכר (במיקסר או בעזרת מטרפה), מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף.

3מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית שקדים ושמנת חמוצה ומערבבים.

עוגת לימון ושקדים שלמהעוגת לימון ושקדים שלמה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4מורידים את מהירות המיקסר (או מפסיקים את ההקצפה במטרפה) ומוסיפים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

5מעבירים לתבנית ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים.

6מערבבים בקערה אבקת סוכר, תמצית שקדים ו-2 כפות מים לתערובת משחתית במרקם שמזכיר טחינה סמיכה. אם צריך מוסיפים כף מים נוספת.

עוגת לימון ושקדים - פרוסהפרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

7מצפים את העוגה.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.

** אפשר לאפות את העוגה בתבנית 24, היא פשוט תצא קצת יותר נמוכה.

** לגרסה פרווה: ממירים את החמאה בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה הכמות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il