
עוגת לימון ושקדים מרציפניתחצי שעה עבודה והיא שלכם: עוגה רכה ונמסה בפה עם טעם מרציפני עדין עדין, כזו שתמלא את הבית בריח משגע ותנעים לנו את שבת-הסגר היפה הזו. בלי טיולים, פיקניקים ואירועים, רק אנחנו, העוגה וכוס קפה על המרפסת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 22:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2מקציפים חמאה וסוכר (במיקסר או בעזרת מטרפה), מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף. 3מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית שקדים ושמנת חמוצה ומערבבים. עוגת לימון ושקדים שלמה|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מורידים את מהירות המיקסר (או מפסיקים את ההקצפה במטרפה) ומוסיפים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. 5מעבירים לתבנית ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים. 6מערבבים בקערה אבקת סוכר, תמצית שקדים ו-2 כפות מים לתערובת משחתית במרקם שמזכיר טחינה סמיכה. אם צריך מוסיפים כף מים נוספת. פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל7מצפים את העוגה. ** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב. ** אפשר לאפות את העוגה בתבנית 24, היא פשוט תצא קצת יותר נמוכה. ** לגרסה פרווה: ממירים את החמאה בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה הכמות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |