עוגת לימון ויוגורט

אחד המתכונים הראשונים של קרן שעלו ב-mako, עוד במסגרת המדור הקודם שלה עוגות בקערה אחת, כשהייתה בלוגרית חדשה יחסית אבל מוכשרת כמו שד. מדובר באחת העוגות הבחושות הטעימות שיצא לי להכין (והכנתי לא מעט), עם רכות מופלאה וחמצמצות עדינה ונעימה בול. הסוד, אם תשאלו אותי: להכין אותה בתבנית אינגליש קייק אמיתית, לא חד פעמית, שהיא גדולה יותר ומאפשרת לעוגה להתבטא במלוא רכותה (שימו לב שבהרבה מתכונים קרן מבקשת להשתמש בתבנית אינגליש רב פעמית. נסו לא לעשות את המהלך הטבעי לכולנו ולהחליף אותה בשתי חד פעמיות, כי זה פשוט יצא פחות טוב).

לפי מספר הצפיות שהמתכון הזה זכה לו (עד כה יותר מ-201 אלף), נראה שגם אתם גיליתם את ערכה של העוגה הפשוטה והמנצחת הזאת.

למתכון: עוגת לימון ויוגורט

פאי שוקולד וקרמל מלוח - מתחילים לתת עבודה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
פאי שוקולד וקרמל מלוח | צילום: נופר צור, mako אוכל

פאי שוקולד וקרמל מלוח

את הפאי הזה הספקנו להכין רק פעמים ספורות, אבל הוא לחלוטין נכנס לרשימת המתכונים הקבועים שלנו. מתאים פיקס לחגיגת יום הולדת של אדם מבוגר - כזה שמבין שעוגה יכולה להיות נמוכה ועדיין חגיגית ומפוארת. מתוקה מאוד, אבל גם מלוחה, ובעיקר טעימה טעימה. מהעוגות הבודדות שדי בפרוסה אחת שלהן בשביל לסגור עניין.

למתכון: פאי שוקולד וקרמל מלוח

עוגת‭ ‬וניל‭ ‬ופירורי‭ ‬קינמון‭ ‬או‭ ‬קקאו‭ ‬ (צילום: קרן אגם ונופר צור, נשואה למאפייה, הוצאת מודן)
עוגת‭ ‬וניל‭ ‬ופירורי‭ ‬קינמון‭ ‬או‭ ‬קקאו‭ ‬ | צילום: קרן אגם ונופר צור, נשואה למאפייה, הוצאת מודן

עוגת וניל ופירורי קינמון

העוגה הזאת לא התפרסמה כאן במדור אלא בספר של קרן אגם, אבל הפגישה הראשונה שלי איתה הייתה עוד בבלוג. במתכון הזה קרן מתעקשת על שימוש בווניל איכותי, וכשקרן כבר מתעקשת על משהו אפשר להיות בטוחים שיש לזה סיבה טובה. אל תטעו, לא מדובר בעוגה מסובכת או מפונפנת, הכי הכי לא, אבל היא מדהימה גם בטעם וגם במרקם (למעשה מרקמים), והיא מגלמת את יחסי העלות-תועלת הכי משתלמים אי פעם.

למתכון: עוגת וניל ופירורי קינמון

קראנץ נוטלה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
קראנץ נוטלה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

 קראנץ נוטלה

בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה הזאת היא יצאה יפהפייה ממש כמו בתמונה, והכרזתי עליה כעוגת השמרים הקבועה החדשה בבית. בפעם השנייה לא ארגנתי נכון את הגדלים של נחשי הבצק ויצאה תפלצת מדהימה בכיעורה, שגם את קערת הזכוכית הקטנה שנועדה למשמע את צורתה בלעה בלי בושה. אבל היופי הוא שגם אז העוגה הייתה מצוינת, האורחים שיבחו, ואני נזכרתי בחיבה של קרן אגם למאפים לא מושלמים. אם היא הייתה רואה כמה לא מושלמת העוגה הזאת יצאה היא בטוח הייתה גאה. 

שורה תחתונה, שימו לב לאורך של נחשי הבצק (וגם אם לא, לא נורא).

למתכון: קראנץ נוטלה

עוגת לימון ושקדים שלמה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת לימון ושקדים שלמה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת לימון ושקדים מרציפנית

את העוגה הזאת טעמתי לראשונה רק לאחרונה, אבל בו ברגע היא פרצה את הדרך לליבי ורצתי להצטייד בשקדים טחונים. עם יחס שווה של קמח ושקדים מתקבלת עוגה דחוסה ועשירה בטירוף, שהיא קצת לימונית וקצת מרציפנית ובעיקר מחייבת יישורים בלתי פוסקים.

למתכון: עוגת לימון ושקדים מרציפנית

רוזלך לוטוס בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
רוזלך לוטוס בתבנית | צילום: קרן אגם, mako אוכל

רוזלך לוטוס

אם יש משהו שרשת לנדוור ראויה להיכנס לדפי ההיסטוריה בזכותו זה ללא ספק הרוזלך שלה. ובאותה המידה, קרן אגם ראויה להיכנס לדפי ההיסטוריה על כך שהנגישה את המעדן הזה לכולם והתאימה אותו למטבח הביתי. מדובר במאפה שמרים שאינו מזכיר שום מאפה שמרים אחר, שנאפה קצרצרות ונזלל מיד, וצורתו כצורת עוגיות תמרים מגולגלות אבל שם נגמר הדמיון. משהו באמת מליגה אחרת.

למתכון: רוזלך לוטוס

בשבוע הבא: הלחמים הכי טובים של קרן אגם (הקרב בעיצומו!)