אוכל
אוכל
פוקצ'ה

פיצטות חצילים וגבינות

הפיצטות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לכל שאר המנות על השולחן. אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש ברוטב עגבניות מוכן, על אף שהרוטב במתכון הוא נכס לכל מתכון פיצה ופסטה שתכינו

|מחלבות גד| פורסם17:23
פיצטות חצילים וגבינות (צילום: דניאל לילה, מחלבות גד)
צילום: דניאל לילה, מחלבות גד
Rating:4.831reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-16 פיצטות:

  • 16 פרוסות בעובי ס"מ וחצי של חצילים מוארכים בקליפתם
  • ‏2 כפות שמן זית

לרוטב:

  • ‏2 כפות שמן זית
  • ‏2-1 שיני שום כתושות
  • ‏3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • ‏1/4 כוס מים
  • ‏1/2 כפית סוכר
  • ‏1/2 כפית אורגנו מיובש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לטופינג:

  • ‏6 עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות דקות
  • ‏1/2 שקית (150 גרם) מוצרלה מגורדת
  • ‏1/3 קופסה (70 גרם) קוביות בולגרית מעודנת 5%

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2‏מכינים את החצילים: מניחים פרוסות חצילים בתבנית ומברישים בשמן זית.

3‏אופים 30-25 דקות להזהבה.

4‏בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ושום ומאדים כדקה רק עד שעולה ריח.

5‏מוסיפים עגבניות, מים וסוכר ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב. הרוטב נשמר עד 4 ימים בכלי אטום במקרר.

6‏מרכיבים את הפיצטות ואופים: מניחים על כל פרוסת חציל כף שטוחה של רוטב וכמה רצועות של בזיליקום. מפזרים מעל מוצרלה וקוביות של גבינה בולגרית.

7‏מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים את הפיצטות כ-10 דקות, עד שהמוצרלה זהובה. מגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו קרוקטים משאריות של פירה

>> ואגב פיצה, טוני וספה מתחילים לעשות משלוחים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il