אוכל
אוכל

יאקיסובה - מוקפץ בסגנון יפני

אנחנו מכינים מוקפץ בעיניים עצומות ועם יד אחת קשורה, וחייבים להודות: מכינים מהר, אוכלים מהר, יצא נחמד, תודה. אז בואו נטלטל קצת את המחבת בסגנון יפני: מיסו, מירין, ים ג'ינג'ר, ובמקום העוף? שייטל. יוצא אש

|mako אוכל| פורסם10:38
יאקיסובה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.793reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף ממרח מיסו
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מירין
  • רבע כפית שמן שומשום

למוקפץ:

  • 1 חבילה אטריות אודון או אטריות סובה
  • 2 כפות שמן
  • 300 גרם בשר שייטל (או אווזית) ישראלי טרי, חתוך לרצועות דקות
  • 2-3 שיני שום, קצוצות דק (או כף שום כתוש)
  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה היטב
  • 1 סלסילת פטריות, פרוסות דק
  • 1 כרישה קטנה, פרוסה דק
  • 2 בצלים ירוקים, חתוכים גס
  • חופן נבטים
  • חצי כפית שומשום רגיל

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל המצרכים לרוטב בקערה קטנה.

2מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.

3מכינים את המוקפץ: מחממים היטב שמן במחבת רחבה. מוסיפים את רצועות הבקר ונותנים להן להזהיב על להבה גבוהה כ-2-3 דקות, עד שהן מבושלות כמעט לחלוטין. מערבבים מעט ומוציאים לצלחת.

4מוסיפים מעט שמן לאותה מחבת ומכניסים את השום, הג'ינג'ר, הפטריות, הכרישה והחלק הלבן של הבצל הירוק. מקפיצים יחד כחצי דקה. מוסיפים מעט מים ומקפיצים מעל להבה גבוהה 2-3 דקות נוספות עד שהכרישה מתרככת מעט.

5מחזירים פנימה את הבשר, מוסיפים את האטריות, הנבטים וחצי מכמות הרוטב. מביאים לרתיחה ומערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את הכל.

6טועמים, מוסיפים עוד רוטב אם צריך, ולפני הערבוב האחרון מוסיפים את מרבית הבצל הירוק שנשאר. מגישים עם מעט שומשום ועוד בצל ירוק קצוץ מעל.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il