
פיתת קצבים עם ירקות בגרילנדמה שבשנה האחרונה העראייס הפך לבן בית אצל כולנו - אם לא במטבח אז לפחות בפנטזיות. זה הזמן לאמץ גרסת פיתה-עם-בשר חדשה: פיתת ציידים שתמלא לכם את הפה במיצים עוד לפני הביס הראשון. הסוד? בשר ישראלי טריניר עופר, מעדניית דלישס|mako אוכל| פורסם25/01/1707:37 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים :לסלט ירקות גריל:
לרוטב החריף:
להשלמת המנה:
אופן ההכנה:1מכינים את סלט הירקות: מניחים את כל הירקות (למעט הכוסברה) בתבנית אפייה, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. צולים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-20 דקות. מוציאים את הירקות מהתנור ומניחים בצד. 2אחרי שהירקות מתקררים מעבירים את כולם לקרש חיתוך. את העגבנייה, הפלפל והבצל קוצצים גס יחדיו ומעבירים לקערה. מתבלים במלח, פלפל ומעט שמן זית. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לסלט. 3מוציאים את שיני השום האפויות מהקליפה ושומרים אותן בצד. 4מכינים את הסלט החריף: קוצצים דק את הפלפל חריף. פורסים את שיני השום לפרוסות דקות. מערבבים יחדיבקערה ומוסיפים מעט שמן זית. ממליחים מעט. 5 מכינים את הבשר: מחממים מחבת עבה ויוצקים פנימה מעט שמן זית. מטגנים את נתחי הראמפ סטייק טיגון קצר, כחצי דקה על כל צד, ממליחים ומפלפלים (שימו לב לא לייבש את הבשר). מוציאים לקרש חיתוך ועוברים להרכבת המנה. 6מרכיבים את המנה: מחממים את הפיתות על הגז לחריכה קלה. 7מורחים את פנים הפיתות עם מעט משיני השום האפויות, ממלאים ברצועות ראמפ סטייק ומוסיפים מסלט ירקות הגריל והחריף לפי הטעם. * ניתן להוסיף לפי גם טחינה ביתית טובה, עמבה, או צ'ימיצ'ורי טרי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |