אוכל
אוכל

נאם טוק - סלט בקר ועשבים

אנחנו מאוד אוהבים בשר, בטח אם הוא ישראלי, טרי ואיכותי. ומה עושים כשחם מדי? זה קל - משלבים את הבשר שלנו בסלט, ממש כמו שעשינו כאן. יותר מזה אנחנו לא צריכים

|mako אוכל| פורסם07:19
נאם טוק (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.552reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • 2 נתחים של סינטה או נתח קצבים מבקר ישראלי טרי, 150 גרם כל אחד (ניתן להשתמש גם בשפיץ צ'אך או שייטל)
  • מלח שולחן
  • כף שמן צמחי
  • 1 מלפפון קטן
  • חצי צרור כוסברה, עלים בלבד
  • חצי צרור נענע, עלים בלבד
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • חצי כף שבבי צ'ילי יבש (או יותר לפי הטעם)
  • חופן בוטנים קלויים
  • 1 בצל סגול או 2 בצלי שאלוט, פרוסים דק
  • 2-4 כפות רוטב דגים
  • 2-4 כפות מיץ לימון או ליים טרי

אופן ההכנה:

1מתבלים את הבשר במלח בנדיבות.

2מחממים את השמן במחבת רחבה, וכשהמחבת לוהטת מוסיפים את נתחי הבקר. צורבים 2 דקות מכל צד, מוציאים לצלחת ונותנים לנתחים לנוח כ-5-6 דקות.

3חותכים את המלפפון לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים, יחד עם הצ'ילי, הבוטנים והבצל.

4מתבלים ברוטב דגים ומיץ לימון לפי הטעם (אם זה חמוץ לכם מדי, ניתן להוסיף מעט סוכר חום לאיזון). מעבירים לצלחות הגשה.

5פורסים את הבקר לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים את הבשר על הסלט ומגישים מיד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il