אוכל
אוכל

שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

מתגעגעים לריח המנגלים? נמאס לכם מהחורף ובא לכם קצת חום מלא בשר? ניר עופר ממעדניית דלישס עם מתכון נהדר לשישליק נתח קצבים ששוחה במרינדה ים תיכונית, נצלה אצלכם בתנור ומעניק לכם לרגע הרגשה שיולי בחוץ

|mako אוכל| פורסם07:08
שישליק במרינדה ים תיכונית (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.844reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

למרינדה:

  • כוס שמן זית
  • מיץ מרבע לימון
  • 6 שיני שום, כתושות
  • חצי כוס עשבי תיבול, קצוצים וטריים (אורגנו, נענע, כוסברה, תימין, מרווה ורוזמרין)

לשישליק:

  • 1 ק"ג נתח קצבים מבקר ישראלי טרי, חתוך לקוביות של כס"מ מרובע (לבקש מהקצב)
  • 200 גרם קישואים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 4 פלפלים ירוקים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • כמה עגבניות שרי
  • סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • בצל לבן, חתוך לקוביות
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי המרינדה, מוסיפים את קוביות הבשר ומעבירים למקרר לשעה.

2מכינים את השיפודים: מרכיבים על שיפוד קוביית נתח קצבים, קוביית פלפל, קוביית בצל, פטרייה, קוביית נתח קצבים, קוביית קישוא, שרי - או כל מינון אחר שאתם אוהבים (מומלץ תמיד להשתמש בשיפודי מתכת אשר משפרים את הצלייה הפנימית של הנתחים בזכות חום השיפוד).

3מחממים תנור ל-170 מעלות.

4מחממים מחבת עבה או מחבת פסים ויוצקים מעט שמן זית. צורבים את השיפודים למשך כחצי דקה מכל צד כך שייאטמו היטב.

5מעבירים את השיפודים לתבנית אפייה וצולים בתנור למשך כ-5 דקות נוספות (שימו לב לא לבשל אותם יתר על המידה). ממליחים, מפלפלים ומגישים עם פלח לימון בצד.

* אם יש האפשרות, אפשר ומומלץ לצלות את השישליק על גריל פחמים.

>> לעוד מתכוני בשר

>> למתכונים נוספים לחצו כאן

>> לעמוד הפיייסבוק של מועצת הבקר

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il