אוכל
אוכל

פאד קפאו כמו בתאילנד

אם יש מנה שלא יוצאת לנו מהראש מאז שחזרנו מתאילנד הרי זו הפאד קפאו שטעמנו שם בכל פינת רחוב. איזה כיף שעכשיו אנחנו יכולים להכין אותה לבד בבית

|mako אוכל| פורסם07:15
פאד קפאו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.6359reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 1-2 כפות שמן
  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה דק או מגוררת
  • 2-3 שיני שום, כתושות או פרוסות דק
  • 1 פלפל אדום חריף, פרוס דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • 1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 300 גרם בשר טחון טרי ישראלי (מנתחים כמו צוואר או כתף)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף רוטב דגים תאילנדי
  • חופן קטן עלי נענע
  • עלים מצרור בזיליקום קטן (5-6 גבעולים), קצוצים גס
  • 1 כף סוכר חום, מומס במעט מים חמים
  • מעט מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 ביצים

אופן ההכנה:

1מחממים מחבת על להבה גבוהה כדקה. כשהמחבת לוהטת מוסיפים את השמן, הג'ינג'ר, השום, הצ'ילי והבצל, ומטגנים על להבה גבוהה בערך 30 שניות תוך כדי ערבוב.

2מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עוד כ-2 דקות עד שהבשר כמעט מתבשל לחלוטין.

3מוסיפים את הרטבים ומטגנים עוד כ-30 שניות עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי. מוסיפים את עשבי התיבול, הסוכר ומעט מיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (אם צריך מוסיפים מעט רוטב סויה).

4במחבת אחרת מכינים 2 ביצי עין (מומלץ לטגן בהרבה שמן לקבלת פריכות).

5להגשה: מחלקים את המוקפץ בין שתי צלחות ומעל כל מנה שמים ביצת עין. מגישים לצד אורז לבן חם.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il