אחרי שנבחרת מאסטר שף גילתה לנו שאפשר להגיש את הפתיתים המוכרים בכל כך הרבה צורות וטעמים, החלטנו שהגיע הזמן להבין איך בכלל מכינים את אחד המוצרים האהובים במטבחי ישראל. אז לקחנו את אלקנה ביטון, פיינליסט העונה הראשונה של "מאסטר שף", הלבשנו אותו בחליפה סטרילית מתאימה ושלחנו אותו לתוך מפעל הפתיתים של אסם בשדרות, במטרה לחשוף את כל הסודות של הפתיתים.

שלומי, מנהל קו הייצור של הפתיתים, הסביר על שלבי ההכנה הבסיסים: קמח שעובר תהליך ומקבל את הצורות המוכרות, נכנס לתנור לקלייה בחום גבוה, מצונן, ונארז. נשמע פשוט? נכון, אבל כשאלקנה ניסה להשיג את המתכון עצמו הוא נתקל במעטה סודיות שלא היה מבייש את המוסד הישראלי. מתכון הכנת הפתיתים נשמר מאז המצאתם ועד היום, ולא נראה שהוא הולך להיחשף בקרוב.

את ההיסטוריה של הפתיתים דווקא לא מהססים לחשוף, וגלית – מנהלת השיווק – מספרת איך נולדה אחת ההמצאות הישראליות האהובות: בתקופת הצנע ביקש בן גוריון מאויגן פרופר, ממייסדי אסם, להמציא תחליף לאורז, שלא ניתן היה להשיג בישראל באותה תקופה. אחרי כמה שנים של פיתוח ועבודה מאומצת הגיעו למוצר שנראה כמו אורז רק עשוי מחיטה, שנשאר ללא שינוי מאז ועד היום וזכה לכינוי "אורז בן גוריון": הפתיתים.

אז את המתכון עצמו אלקנה לא הצליח לחשוף, אבל אחרי יום שלם במפעל הוא הגיע למסקה הבלתי נמנעת: יום אחד, והוא לא רחוק, הפתיתים ישלטו בעולם.

>> נסו את מתכוני הפתיתים של נבחרת מאסטר שף

רוצים לדעת איך אלקנה מבשל את הפתיתים שלו? כנסו למתכונים של אלקנה ביטון