סלט עם פתיתים מחיטה מלאה

המרכיבים:
200 גרם פתיתים אפויים, מבושלים עפ"י הוראות היצרן
1 עגבנייה גדולה, ללא הליבה, חתוכה לקוביות קטנות
2 צנוניות, חתוכות לקוביות קטנות
½ פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
½ פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
½ פלפל ירוק, חתוך לקוביות קטנות
בצל סגול קטן, קצוץ דק
פטריות שמפניון, פרוסות דק
קליפת לימון מגוררת
צרור עירית, חתוכה למקטעים רחבים
בצל ירוק, חתוך באלכסון
פטרוזיליה, קצוצה דק
לימון סחוט
2 כפות שמן זית
מלח

אופן ההכנה:

1. מניחים את כל הירקות והעשבים בקערה.

2. מוסיפים את הפתיתים המבושלים.

3. מוסיפים קליפת לימון מגוררת, מיץ לימון, שמן זית, ומערבבים. אחרי העירבוב מוסיפים מלח ומערבבים שוב.

4. מגישים בטמפרטורת החדר – בקיץ עם פטל קר ובחורף עם סיידר חם.

פתיתים עם חזה עוף

המרכיבים (2 מנות):
2 נתחי חזה עוף, חתוכים לרצועות
בצל גדול אחד, פרוס
2 כוסות פתיתים, מבושלים עפ"י הוראות היצרן
שמן זית
בצל ירוק, חתוך
כ-1/2 כוס צ'ילי מתוק חריף
קורט מלח
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מאדים במחבת את הבצל במעט שמן עד לשקיפות (שלב אחד לפני הזהבה).

2. פורסים את העוף לרצועות. מוסיפים אותו למחבת עם הבצל, מוסיפים בצל ירוק ומטגנים מכל הצדדים עד שהעוף מוכן, 4-5 דקות.

3. מוסיפים למחבת את 2 כוסות הפתיתים המבושלים ומערבבים. מוסיפים צ'ילי מתוק שיכסה את כל התערובת. מוסיפים גם מלח, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.

4. כשהעוף מוכן, מעבירים לצלחת ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

פשטידת פתיתים מדליקה

המרכיבים:
2 כוסות פתיתים, מבושלים עפ"י הוראות היצרן
1 בצל קצוץ דק
שמן לטיגון
4 שיני שום קצוצות
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
פפריקה
מרק עוף
2 כפות קמח מנופה

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום.

2. מערבבים את הפתיתים עם הבצל והשום.

3. מוסיפים ביצים ומערבבים טוב.

4. מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה ומרק עוף.

5. מוסיפים את הקמח ומערבבים (כף אחת, ערבוב, כף שנייה ושוב ערבוב(. אם התערובת גושית מדי מוסיפים קצת מים, אם היא נוזלית מדי מוסיפים קצת קמח.

6. יוצקים את המסה לסיר טפלון (אפשר להוסיף בשלב הזה גבינה צהובה מגוררת ושמנת מתוקה, אם רוצים). משטחים.

7. אופים כחצי שעה ב-180 מעלות. הופכים על צלחת ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> מתכוני הפתיתים מהמשימה במאסטר שף
>> לביבות אפויות ב-40 קלוריות ליחידה