מסעדת יפו תל אביב
השף והתמנון, חיים כהן, עלה החודש הזה לכותרות פעם אחר פעם לא רק בגלל כיכובו בריאליטי הזמר במסכה, אלא גם לאור חגיגות עשר השנים למסעדת יפו תל אביב שכללו ארוחות מחווה להיסטוריה של המקום ושל כהן בכלל. מסעדה שחוגגת עשור זה אינו דבר של מה בכך, בוודאי שלא מסעדת שף יוקרתית, ולכן המקום מככב החודש ברשימתנו. האוכל ביפו תל אביב כולל מנות בהשפעה איטלקית ומקומית שכבר הפכו ללהיטים: פוקצ'ה נהדרת מהטאבון, ניוקי אווריריים, שישברק ועוד.

יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249

חיים כהן (צילום: מתוך "מאסטר שף 8", קשת12)
חיים כהן | צילום: מתוך "מאסטר שף 8", קשת12

רוז'
מעטות הן המסעדות שנפתחות באזור רמת הגולן, וזאת אחת הסיבות שהשמחה והדיבור סביב מסעדת רוז' החדשה שהתמקמה במלון פרא כה רציניים. המקום, שממוקם בלב מלון היוקרה, פועל כמובן גם עצמאית ומספק אופציה נהדרת למטיילים באזור לארוחת בוקר, בראנץ' בסופי שבוע וארוחות צהריים וערב בכל ימות השבוע. התפריט כאן עושה כבוד לאזור רמת הגולן עם מבחר חומרי גלם מסביבת המלון ובין האופציות תמצאו מנות כמו סטייק כרוב עם גלייז חמאה וקפה עם גבינת פיקורינו, סלק בטאבון עם גבינת לאבנה ודובדבנים, קרם ברולה ארטישוק ירושלמי עם תימין וחזה ברווז עם קונפי שוק ברווז ופירה גזר.

רוז'. מלון פרא, רמת הגולן. 077-3311222

מסעדת שף רוז מלון פרא  (צילום: איה בן עזרי,  יח"צ)
מסעדת שף רוז מלון פרא | צילום: איה בן עזרי, יח"צ

ניהון נו בה פתח תקווה
המסעדה האסייתית החדשה והכשרה של השף שגב משה נפתחה החודש בפתח תקווה והיא חלק מקומפלקס שלם של שגב שנפתח בעיר וכולל גם אופציה לאירועים. ניהון נו בה היא העתק כשר למסעדה שמפעיל השף ברמת השרון. המקום רחב ידיים וכולל מבחר מנות אסייתיות, כך שכל אחד אמור למצוא לעצמו משהו בתפריט, לצד קוקטיילים וחלק ניכר שמוקדש לסושי. בין האופציות בתפריט: רול צרוב של סלמון צלוי, אבוקדו, מלפפון, נורי ופונזו; טרטר דג נא של טונה, סלמון או דג לבן בוויניגרט ליים; פרגיות צלויות על רייס קייק, עלים ירוקים, קארי, מלפפונים ושומשום סויה; וסלמון עם כמהין ושיטאקי, מלפפון, פונזו, אבוקדו וסלמון.

ניהון נו-בה הכשרה. תוצרת הארץ 3, פתח תקווה. 073-2665555 שלוחה 2

 

ניהון נו בה פתח תקווה וון טון איי  (צילום: יחסי ציבור ניהון נו בה ,  יח"צ)
ניהון נו בה פתח תקווה וון טון איי | צילום: יחסי ציבור ניהון נו בה , יח"צ

המצלה אבי לוי
המקום החדש של אבי לוי בירושלים הוא סוג של אח קטן למסעדת האם שלו המוציא. זה כבר זמן רב שלוי משתעשע עם הכניסה לתחום אוכל הרחוב ועכשיו הוא החליט לעשות את זה בירושלים, ממש לא רחוק ממסעדתו הרשמית. המקום, שנקרא מצלה, מתבסס על גריל ומציע מנות כמו שווארמה טורקית עם עגל וכבש; מעורב ירושלמי; סלט משוויה עם קרם בצל שרוף, טחינה ופניונס קלוי; חציל בלאדי עם שמן זית, זעתר וצנוברים; קבב כבש בבייגלה ירושלמי עם זעתר, סומאק ורכז רימונים; וקבב בקר באשתנור ירושלמי עם טחינת לימונים כבושים ועמבה.

מצלה. יפו 105, ירושלים. 02-672999. כשר

אבי לוי פרייבט קיטשן חדש  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
אבי לוי פרייבט קיטשן חדש | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

פאסטל
מסעדת פאסטל בהובלת השף קובי בכר עלתה החודש לכותרות בזכות התערוכה המדוברת במוזיאון תל אביב, של האמנית היפנית יאיוי קוסאמה. בפאסטל, הסמוכה למוזיאון, השכילו לבנות ארוחה בהשראת התערוכה העמוסה כך שתוכלו לשלב כאן בין ביקור במוזיאון לארוחת שף מסקרנת עם מנות כמו פופ ארט דלעת - סקאלופ צרובים על הפלנצ'ה, זביון מיסו, אורז בר פריך וסלט גרגיר נחלים; קוביות דג נא עטופות באבקת אצות, ביצי דג מעופף וצ'ילי מותסס ומעושן; והשיא, ביצת פאברז'ה בהשראת קוסאמה עם דפוס ורוד שחור של עיגולים ובה קציפת תפוז, סורבה מנדרינה לואיזה, סוכריות קופצות ופירות יער טריים.

שדרות שאול המלך 27, תל אביב פאסטל.

ביצת פברז'ה מנוקדת. תפריט קוסומה פאסטל (צילום: חיים יוסף,  יח"צ)
ביצת פברז'ה מנוקדת. תפריט קוסומה פאסטל | צילום: חיים יוסף, יח"צ

יאקימונו
מסעדת יאקימונו המוערכת סוגרת את הדלתות שלה ממש בעוד חודש. המקום, שפעל למעלה מעשרים שנים, נמצא ברחוב רוטשילד בתל אביב. הסניף ברוטשילד ייסגר, אבל הסניף הכשר של יאקימונו במלון הילטון בעיר, שמתעתד גם להרחיב את פעילותו, ממשיך את פעילותו. לאור הסגירה המתוכננת עורכים כאן ארוחות פרידה שיימשכו עד סוף חודש דצמבר, כך שאם אתם חשים פספוס, יש לכם חודש שלם להשלים פערים. בהמשך מתכוונים להרחיב את מערך המשלוחים ואולי אפילו להתרחב גם מחוץ לתל אביב עם מסעדות חדשות. 

יאקימונו. רוטשילד 19, תל אביב. 03-5175171

יאקימונו אוסוזוקורי (צילום: מיטל סולומון, יח"צ)
יאקימונו אוסוזוקורי | צילום: מיטל סולומון, יח"צ

לא קל בורגר
ההמבורגרייה החדשה של אלון פלד ואביב כהן הסעירה החודש את הפודיז התל אביבים, שלא משנה כמה המבורגרים טובים יהיו בעיר - תמיד ירוצו למקום חדש שנפתח, בטח כשמדובר במקום שהמתינו לו ארוכות מאז הפופ אפים של פלד בתקופת הקורונה. לא קל בורגר מציע להיטים כמו סמאשבורגר שכבר הצליח להפוך להמבורגר המדובר בעיר בתקופה האחרונה, לצד כריך קריספי צ'יקן ששמו הולך לפניו. שעות הפעילות קצת מעצבנות, החל משבע בערב בלבד, אבל ההמולה כאן מעידה שזה כנראה לא מפריע לאיש חוץ מאתנו.

LokaL. אחד העם 30, תל אביב. לא כשר

לאקל בורגר - סמאש בורגר (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
לאקל בורגר - סמאש בורגר | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

ליי פו
מסעדת הכיסונים החדשה ברחוב בוגרשוב היא מהמקומות הטעימים שאכלנו בהם החודש, וגם מהמדוברים שבהם. נדיר למצוא מקום בארץ שיש לו אומץ להקדיש חלק כה ניכר לכיסונים ואנחנו מברכים על כניסת ליי פו לזירה. מנות הכיסונים כאן טובות מאוד וכוללות את השאו מאי - כיסונים פתוחים עם מילוי עסיסי של עוף וירקות; באו - כיסונים גדולים יחסית מבצק שמרים במילוי בקר עם אטריות שעועית וירקות; ושיאה גיאו על בסיס בצק אורז במילוי שרימפס. יש פה גם תפריט רחב מאוד של סושי ומנות אסייתיות נוספות, אבל אנחנו פה בשביל הכיסונים, שמגיעים גם במשלוח.

ליי פו. בוגרשוב 31, תל אביב. 077-4143139. לא כשר

ליי פו כיסונים  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ליי פו כיסונים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

לוטה טבריה
שיתוף הפעולה בין מלונות יוקרה לשפים מפורסמים לוקח צעד קדימה במסעדת לוטה LOTTE החדשה במלון גלי כנרת בטבריה. הפעם הכוכב הוא השף אסף גרניט שחבר עם קבוצת מחניודה שלו למלון ומפעיל בו כעת לראשונה מסעדה כשרה (יחד עם מערך מזון שלם שנע מארוחות הבוקר של המלון ועד פוד טראק שיוצב בחוף הפרטי של המקום בימי הקיץ). המקום כולל להיטים של הקבוצה ממסעדותיה בעולם וכן נגיעות של מטבח טברייני בשפת מחניודה. בין היתר תמצאו פה את הקובלה המוכרת, בורי מיושן עם תבלינים ושמן זית וקיגל של כרוב בשומן אווז וציר עוף.

לוטה, מלון גלי כנרת, שדרות אליעזר קפלן 1, טבריה, 04-6707070. כשר

View this post on Instagram

A post shared by Galei Kinneret // גלי כנרת (@galeikinneret)

a יובל בן נריה
ושוב אנחנו עם מסעדת a של השף יובל בן נריה, שסביר להניח שלא תרד מהרשימה הזאת בחודשים הקרובים, עם הייפ שכזה. קשה לתאר את כמות הפעמים שבהם אנשים שאלו אותנו על המקום הזה או ביקשו לארגן להם מקומות. המסעדה היוקרתית החדשה של השף והבעלים של טאיזו היא ללא ספק המקום המדובר ביותר בארץ בחודש האחרון. תמצאו כאן תפריט ארוך במיוחד שמתמקד לרוב במטבח היפני עם טכניקות התססה רבות וכן תפריט סושי ודגים נאים לחובבים. האוכל מתחרה באווירה המרשימה, שחולשת על הכל - מהעיצוב המרהיב ועד לכלי האוכל וההגשה שעל כל אחד מהם חשבו עד הסוף. מורגשים כאן אומנם חבלי לידה, אבל ללא ספק מדובר במיזם מהמבטיחים שנפתחו כאן השנה ובכלל.

מסעדת a. מגדלי שרונה עזריאלי, דרך מנחם בגין 121, קומה 2. 07-47588818. לא כשר

a מסעדה יובל בן נריה (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
a מסעדה יובל בן נריה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל