האצ'י

מסעדת שמונה האיטלקית מכיכר רבין בתל אביב זכורה לכולנו כמקום בילוי סימפטי וטעים. לאחרונה היא חזרה לכותרות אחרי שעברה מהפך כולל - שבמסגרתו שינתה את שמה להאצ'י (שמונה ביפנית), והתאימה לרוח היפנית גם את התפריט והאווירה. התפריט בהאצ'י כולל מגוון שיפודים טבעוניים, בשריים או מן הים, לצד בירות אסייתיות וכמובן סאקה, להשלמת החוויה היפנית (יש גם פוסטרי מאנגה ונגיעות יפניות נוספות). המחירים נותרו סבירים ונעים סביב 50 שקלים למנה, וגם האלכוהול, שהולך כאן יד ביד עם האוכל, נמכר במחירים נוחים ומפתיעים - פחות מ-20 שקלים לכוס.

מזג אויר פסיכי דורש מקומות לא שיגרתיים.

A post shared by Elad Ravid (@eladravid) on

האצ'י. מלכי ישראל 8, תל אביב

חוות צוק

חוות צוק היא אחת המסעדות החביבות עלינו בישראל, ולאחרונה שבה והוכרה כמצוינת בביקור החוזר שערך בה ביצה עלומה. באופן קונסיסטנטי מצליחה חוות צוק להוות אלטרנטיבה מסקרנת לסצנת המסעדות הפופוליסטית לפרקים שבמרכז הארץ, ולהציע אוכל שהוא הכי דוגרי שיש - מנות פשוטות ולעניין שכל גדולתן בחומרי הגלם וביד הטבח המיומנת שמטפלת בהם. גם עכשיו, כמה שנים טובות אחרי שנפתחה, ואחרי הגדלה טרייה של חלל המסעדה, מצליחים להישאר כאן רלוונטיים ובועטים ולשמור על רמה גבוהה במיוחד. לא ביקרתם עדיין? זה הזמן.

אונטריב טלה חוות צוק (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
חוות צוק. מהמקומות האהובים עלינו | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

חוות צוק - המסעדה. משה פרלוק 5, תל אביב. 077-5155905

טאיזו

יום הולדת 5 הוא לא עניין של מה בכך עבור מסעדות בישראל, בטח ובטח שלא עבור מסעדות היוקרה. לכן אנחנו מצטרפים החודש ליובל בן נריה (שאחראי גם על יא פאן המדוברת בפני עצמה) לחגיגות 5 השנים של טאיזו שלו - 5 שנים שבהן הצליחה לא רק להישאר בתודעה באופן תמידי (הישג בפני עצמו) אלא גם לשמור על רמה גבוהה במיוחד של קולינריה ויצירתיות, עם מנות שכבר הפכו לאיקוניות (טרטר טאיזו ודאמפלינג שנחיזי, למשל) וכאלה שמצליחות שוב ושוב לחדש. הוסיפו לכך אווירה בליינית והקפדה על כל פרט - וקיבלתם שילוב נדיר, שאנחנו מייחלים לראות כאן גם ב-5 השנים הבאות.

טאיזו קונוס (צילום: איליה מלניקוב,  יחסי ציבור )
איקונית. מנת טרטר טאיזו | צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור

טאיזו. מנחם בגין 23, תל אביב. 03-5225005

ווק טו ווק

רשת המזון המהיר האסייתית ווק טו ווק נחתה בישראל רק לפני כחודש, ונראה כאילו היא איתנו מאז ומתמיד. למרות שמבחינה קולינרית לא מדובר בבשורה מרעישה, ההתלהבות ממגוון המנות הרחב שמציעה הרשת היא גדולה, וכך גם מהמחירים הסבירים ומהאפשרות החדשה שהיא מציעה לבליינים, שנאלצו עד כה להסתפק בשעות הלילה בפיצה או המבורגר. החדשות הטובות הן שממש בקרוב ייפתחו ברחבי הארץ סניפים נוספים מבית ווק טו ווק, כך שאנחנו מהמרים שעוד נראה אותה כאן ברשימה.

ווק טו ווק (צילום: גיורא הירש,  יחסי ציבור )
מרגיש שהם כאן כבר מזמן. ווק טו ווק | צילום: גיורא הירש, יחסי ציבור

ווק טו ווק. נחלת בנימין 52, תל אביב

לוקס

אנחנו מאוד אוהבים את הסצנה הקולינרית של חיפה, ובייחוד של העיר התחתית, לכן שמחנו לשמוע על מסעדת לוקס שנפתחה ממש לאחרונה ברחוב הנמל, ומצטרפת לקליקה המכובדת של בלי האוכל בעיר. לוקס שייכת לשף הצעיר עלאא מוסא, ששמו אולי מוכר לכם ממסעדת אלמרסא המוצלחת בעכו, ומציעה גם היא מטבח ערבי ים תיכוני טרי בדגש על פירות ים ודגה. בין המנות כאן תמצאו טרטר סינטה בסגנון ערבי על בורגול עם טחינה היונה, פלפל חריף וצנוברים; סביצ'ה בסגנון אלמרסא עם לאבנה שנקליש, גושי לאבנה מיובשים עם תבלינים תוצרת בית, פלפל חריף ופיסטוק; וסלט פאטוש עם פיתה מלבנון. המחירים נעים סביב 50-60 שקלים למנה ראשונה ו-90-100 שקלים למנה עיקרית.

אנחנו יודעים מה מתחשק לכם עכשיו ..☟ למנה הזאת קוראים הר של פירות ים .. �� פתוח משעה 18:00 להזמנת מקומות : 0772060970 #luxhaifa#פירותים#נמלחיפה#שף#ארוחתערב#

A post shared by lux לוקס (@luxhaifa) on

לוקס (LUX). הנמל 13, חיפה. 077-2060970

הרצל 16

מתחם הרצל 16 אומנם מככב זו הפעם השלישית ברשימת המסעדות המדוברות שלנו, אבל מה לעשות - הוא אינו יורד מהכותרות, ובצדק. מדובר באחד המקומות העמוסים ביותר שידעה תל אביב, ומסתמן שהחצר שלו עומדת להפוך לנקודת החובה הלוהטת של הקיץ הקרוב. תפריט הבוקר כאן הוא העתק של התפריט של רוטשילד 12 שנסגרה לאחרונה, ותפריטי הצהריים והערב מציעים מטבח בהשראה יפנית עם קלאסיקות כמו המבורגר, סלט קיסר ושניצל עם נגיעות אסייתיות, לצד מנות נועזות יותר לסקרנים. אם לא מספיק עמוס כאן גם ככה, בקרוב תחל לפעול בהרצל 16 גם מסעדת הדגל של המתחם - הדיסקו טוקיו - ואז תמצאו כאן שלל מנות נוספות.

דיסקו טוקיו סלט ניסואז יפני (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
בקרוב תיפתח גם דיסקו טוקיו. הרצל 16 | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

דיסקו טוקיו. הרצל 16, תל אביב. 03-5106430

ברווזי

כריכיית ברווזי של השף רז רהב רק נפתחה וכבר היא נהנית מבאזז היסטרי, שבא לידי ביטוי בעומס שככל הנראה יאלץ אתכם להמתין בסבלנות למקום ישיבה עם מגש ביד, או להסתפק בטייק אוויי הביתה. כרגע מסתמנים במקום כמה כריכי להיט: כריך המק אנד צ'יז המושחת (כן, מישהו אשכרה שילב רשמית בין פסטה ללחם), הכריך הטבעוני הנהדר עם האצות והקולרבי, כריך הכרוב הסגול הצלוי, שהוא בעיקר פוטוגני להפליא, וכריך הרוסטביף הקלאסי, למחפשים הימור בטוח.  

ברווזי קרואסון ביצים  (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
המקום החדש של רזי ברווזי. הפעם כריכים | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

ברווזי. טשרניחובסקי 17, תל אביב. לא כשר

מוטפאק

אחד ההנאות הגדולות ביותר שלנו היא למצוא מקום שאיש אינו מכיר, לגלות בו אוכל לא פחות מקסום ולהפוך אותו ללהיט. זה בדיוק מה שקרה לנו עם מוטפאק - מסעדת השווארמה הטורקית בדרום תל אביב, שהציגה לפודיז הישראלים לא אחרת מאשר איילה כהן שלנו. מאז כתבה על המקום לפני כחודש הרשתות החברתיות ושלל כתבי האוכל לא חדלו לפאר את המקום ואת מנת הדגל שלו - שווארמה עסיסית עם יוגורט חמצמץ. לנו לא נותר אלא לשמוח בשמחת מוטפאק, ולהמתין שההייפ יירגע כדי שנוכל גם אנחנו לקבל שוב צלחת שווארמה מושלמת, ורצוי כמה שיותר מהר.

מוטפאק (Mutfak), דרך שלמה 110, תל אביב. 054-9072666. לא כשר

מוטפאק שווארמה טורקית (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
שווארמה במוטפאק. לא טעמתם? רוצו | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הולה

הביקורות אומנם שנויות במחלוקת, לפחות בינתיים, אבל אי אפשר להתעלם מהנוכחות של מסעדת הולה החדשה של השף ויקטור גלוגר בסצנת האוכל הישראלית. המקום, שנפתח על חורבותיה של מסעדת רפאל ז"ל, הוא הגלגול החדש של גלוגר אחרי שסגר את מסעדת קלואליס היוקרתית והוותיקה ברמת גן. כאן הוא מנסה להמציא את עצמו מחדש בגרסה מעט יותר קלילה וחיונית, פחות ל"עשירים בלבד" כפי שהייתה קלואליס.

בהולה יגישו לכם מגוון רחב של מנות בדגש על דגים נאים, פירות ים וירקות (עם כמה קלאסיקות שגלוגר לקח איתו מקלואליס), לצד מנות רלוונטיות תמיד ולכולם כמו פיצות ופסטות. אחד השפים הטובים והמוכשרים בארץ, בשילוב נוף שמשקיף על חוף ימה של תל אביב - לנו זה נשמע כמו מקום שיש לו את כל מה שצריך בשביל להמריא גבוה.

הולה - טרטר טונה (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
טרטר טונה. הולה החדשה של ויקטור גלוגר | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

הולה (HOLA). הירקון 87, תל אביב. 03-5759060

מלכה

לא מעט מהתלונות שאנחנו מקבלים על מדור המסעדות המדוברות נוגעות למיעוט המסעדות הכשרות ברשימה. אז תנו לנו להבהיר, בהחלט לא מדובר במדיניות - אלא פשוט במציאות. גם אנחנו שמחים כשמסעדה כשרה מצליחה להיות כל כך מדוברת, עד שהיא מגיעה היישר למקום הראשון ברשימה שלנו. וזה בדיוק מה שקורה עם מסעדת מלכה (אקס ליליות) החדשה של השף אייל שני, שרק נפתחה לפני כמה שבועות וכבר מזנקת אל לב התודעה. שני עצמו נמצא במקום, לפחות בינתיים, מתי שהוא רק יכול, והתפריט כולל מנות חלומיות כמו בליני ענקי עם מטיאס ואיולי טרי וקלאסיקות יהודיות שנויות במחלוקת כמו גפילטע פיש, בגרסת שני כמובן. לשומרי הכשרות מגיע אוכל מצוין, ואחרי שנים של היעדרות מהמטבחים הכשרים שני בהחלט עושה את כל המאמצים כדי לספק להם את זה. האם הוא מצליח או לא, את זה תקבעו אתם - מה שבטוח הוא שכולם מדברים על המקום הזה.

אייל שני (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
עושה את זה כשר. אייל שני | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מלכה. 03-6091331. ויצמן 4, תל אביב