הטורקייה

אנחנו הישראלים, דובקים בדרך כלל בגישה שאין צורך לערבב בין מאכלים איקוניים: שווארמה היא שווארמה, חומוס הוא חומוס וטוב שכך. אלא שלא כך המקרה בטורקייה, מקום קטן בפרדס חנה שהצליח לשלב בהצלחה בין שתי אגדות: סביח ובורקס. מציעים כאן מנת בורקס סביח בתוך בורקס על בסיס טחינה עם מילויים כמו מנגולד, גבינה או תפוחי אדמה; ובתוכו מילוי של סביח (32 שקלים למנה). התוצאה: שעטנז משביע במיוחד שמעמיד תור ארוך מאוד באזור מנומנם יחסית של פרדס חנה כרכור. לא רוצים בורקסביח? יש כאן גם חומוס, סביח בפיתה רגילה וסלט סביח.

View this post on Instagram

בורקס שבתוכו סביח: פשע או הברקה? #burek #sabich #eggplant #streetfood #instafood #foodgram #foodpage #eeeeats #eater #food52 #israelifood

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

הטורקייה. על הגבול שבין פרדס חנה לכרכור. 04-6214941

אורבן

את אורבן, מאפיית הסינבון בשוק מחנה יהודה בירושלים, גילינו לגמרי במקרה: דרך תמונות היסטריות משם שראינו ברשתות החברתיות. מה ששיכר אותנו כאן היה הריח הנהדר של הקינמון שנמצא בכל מילימטר בחלל המקום והעובדה שמדובר במאכל מושלם לחורף. מאפי הקינמון נעשים בעבודת יד והם כוללים זיגוג של קרם שמנת ואפשרויות לציפויים כמו ריבת אפרסק וג'ינג'ר; עוגיות לוטוס פריכות; פקאנים קלויים על קרם קרמל מלוח; חמאת בוטנים ושוקולד מריר; וקונפיטורת אוכמניות על קרם גבינה ואספרסו מצומצם. כמו הלחמניות, גם את כל הציפויים עושים במקום בעבודת יד. רק שכל הטוב הזה מגיע עם תור לא קטן בעקבות הפופולריות של המקום, אז אל תגידו שלא אמרנו לכם מראש.

אורבן לחמניית קינמון  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מדיף ניחוחות קינמון. אורבן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אורבן. השיקמה 5, ירושלים. 054-2920932

סולטנה

סולטנה

את ההייפ המחודש סביב סולטנה הצית לא אחר מהשף ג'יימי אוליבר, שהגיע לאחרונה לישראל וכל מקום בו דרכה כף רגלו זכה ללא מעט התעניינות. אלא שאת המסע שלו בישראל - התחיל אוליבר דווקא בשווארמה הטבעונית - סולטנה של הראל זכאים, ואי לכך מגיע לה את הכבוד הראשוני ואת מקומה המכובד ברשימה שלנו. אוליבר אומנם נהנה מאוד משווארמת הפטריות הטבעונית שהוגשה לו כאן בפיתה, אך למי ששווארמה לא הכי מדברת אליו, בסולטנה יש גם לא מעט מנות נוספות וחדשות שאנחנו שומעים עליהן הרבה. בין היתר קבבים טבעוניים על האש, פיתה במילוי של שיפוד פטריות יער שנצלה על הגריל וגם גרסת שווארמה שמוגשת עם צזיקי טבעוני ומרפררת לגירוס.

סולטנה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
שווארמה טבעונית. כבשה גם את ג'יימי אוליבר | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

סולטנה. אבן גבירול 52, תל אביב יפו.

אסתר ויהונתן זוכי MKR

אומנם כרגע סוערות הרוחות סביב אסתר ויהונתן והבשורה שייתכן וכספי זכייתם יילקחו מהם על מנת לכסות על חובותיהם, אך אסור לשכוח שבימים אלה ממש השניים גם יצאו לדרך חדשה: בוגרי וזוכי העונה הראשונה של MKR, יהונתן ואסתר מפעילים בימים אלה את המסעדה החדשה שלהם בצפת (שאנחנו היינו הראשונים לספר לכם עליה). המקום, מסעדה צנועה במיוחד, נקרא על שם השניים והפך בין רגע לנקודת משיכה ראשית לעיר הצפונית. המקום כולל תפריט שמציע כמה מהלהיטים של השניים בתכנית, למשל החומוס של יהונתן שמגיע עם לחם מעשה ידיה של אסתר ותוספות שונות; קציצות דגים בתבלינים; קציצות ירק עם טחינה וחריף; או המבורגר בלחמנייה ביתית עם ריבת עגבניות, טחינה, קונפי שום וירקות קלויים.

26.12.18- אסתר ויהונתן (צילום: מתוך אנשים, קשת)
לא לשכוח שבינתיים יש גם מסעדה. אסתר ויהונתן | צילום: מתוך אנשים, קשת

אסתר ויהונתן. כיכר אברהם שדה, ארלוזורוב 107, צפת. 053-2522702. כשר

שישקו

נדמה שאין כרגע מסעדה שלא מגישה בראנץ'. החורף האחרון היה ללא ספק רנסנס הבראנצ'ים, שמהווים נקודת מפלט נהדרת למי שלא רוצה להתחייב לארוחה רצינית מדי, אבל אוהב את האוכל שלו מגוון ומהנה. אחד הבראנצ'ים המדוברים ביותר של השנים האחרונות, היה זה של מסעדת הסרווסריה בתל אביב, שנסגרה זה מכבר. עם זאת, לאחרונה, שב הבראנץ' האהוד בגרסה מעט פחות כבדה, הפעם לבר האוכל הבולגרי שישקו. בין המנות שמציעים כאן אלעד דור מבעלי השישקו והשף רוברט קלוגר מדי יום שבת: פלפלים חריפים מטוגנים עם גבינה בולגרית וביצת עין; קציצות בקלה בתוך חלה עם רוטב עגבניות; ומגדל פנקייקים עם בייקון ומייפל.

View this post on Instagram

זה לא סוף שבוע בלי בראנץ׳ @shishko_telaviv #brunch #weekend #saturday #seafood #challah #challahbread #negroni #cocktails #salad #eggs #brunchlover #telaviv #telavivfood #eeeats #eater #instafood #foodgram

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

שישקו. הר סיני 2, תל אביב. 073-7590937

 צ'יינה קלאב

צ'יינה קלאב
מסעדת צ'יינה קלאב מצליחה להוסיף לאזור שוק הכרמל עניין קולינרי בדמות המטבח הסיני, או יותר נכון הגרסה של האחים קיצ'ס למטבח הסיני. גרסה מותאמת לחיך הישראלי, שעשוי למצוא את המנות הסיניות מעט מפחידות או לא קומוניקטיביות. במסעדה החדשה, שתפסה את מקומה של המסעדה האסייתית דה באן שהפעילו האחים, מציעים מנות סיניות כמו פקין דאק עם שוק אווז קונפי, הויסין ופיתה לטבילה; ספייריבס טלה בכמון על אטריות אורז עם בצל סגול, כוסברה, ליים וצ'ילי; ומאפו טופו עם טופו משי, פטריות יער, מחית צ'ילי וסויה, שעועית שחורה מותססת ועלי כרובית פריכים; או אגרול ממולא במעורב חלקי פנים בחמשת התבלינים הסיניים עם סויה חריפה וסלט כוסברה. שילוב מסקרן של נגיעות מהמטבח הישראלי והטעמים הסיניים.

צ'יינה קלאב ברווז (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
אוכל סיני בנגיעות של ישראל. צ'יינה קלאב | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

צ'יינה קלאב. הלל הזקן 18, תל אביב. טלפון: 03-6044725. לא כשר

מן טן טןמן טן טן

וכל עוד אנחנו עוד בשיא החורף, אי אפשר להתעלם מהעובדה שכפי שניבאנו אנחנו עצמנו, אחד המקומות החמים של החורף הנוכחי הוא הראמנייה מן טן טן, שעברה מהפך והפכה למסעדה של ממש. מלבד ראמנים, שהם ככל הנראה הטובים והקרובים ביותר למקור שניתן למצוא בארץ, מן טן טן מציעה גם מגוון מנות יפניות חדשות שנעות בין טרטר בקר יפני למנות ניגירי או לטוריקאטצו (גרסת יפן לשניצל) וכמובן גם השיפודים היפניים - יאקיטורי. לצד האוכל מציעים כאן גם מבחר רחב ביותר של סאקה נהדר והכל באווירה יפנית לחלוטין: מהריהוט, דרך הציורים על הקיר ועד העובדה שאי אפשר להזמין מקום מראש.

מנטנטן - טורי ראמן (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
הכי לחורף. מן טן טן | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מן טן טן. נחלת בנימין 57, תל-אביב. לא כשר

פאן קון מנטקה
התקופה האחרונה מלאה אומנם בהודעות מצערות על סגירות של מוסדות ותיקים ומסעדות שלא מצליחות לשרוד למשך שנים ארוכות, אבל מסעדות קטנות חדשות ואינטימיות כמו פאן קון מנטקה מצליחות לשמור אותנו מלאי אופטימיות בנוגע לעתיד הקולינריה בארץ. המסעדה הקטנה הזאת נפתחה על חורבות החלוצים 3 הנהדרת שפעלה באותו מיקום, והיא ממשיכה עם האווירה הרומנטית והטובה. האוכל כאן, עם זאת, שונה לחלוטין וכולל אפשרויות לטיניות מודרניות עם השפעות מספרד ודרום אמריקה. בין היתר מציעים כאן מנות כמו סלט קטלוני עם תרד, בצלים חרוכים, צנונית כבושה, וויניגרט על בסיס אנשובי וחומץ פדרוחימנס; וובוס אבואלו - ביצה רכה על צ'יפס יוקה עם אבקת פחם תירס; טורטה בקלה - דג קוד בחלב ואיולי פימנטון; ופידאוס בשר סרטנים - פאייה מאטריות קצרות קלויות בציר סרטנים וזעפרן עם קוביות אבוקדו וצ'יצרון דה פויו.

פאן קון מנטקה (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
פאן קון מנטקה. אוכל חדשני ומעניין | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

פאן קון מנטקה. החלוצים 3, תל אביב.03-7754141. לא כשר

קפיטריה גינדי

קפיטריה אומנם נפתחה מזמן יחסית ליתר המסעדות ברשימה שלנו. עם זאת, היא זוכה להיכנס במיקום כה גבוה לרשימת המסעדות הלוהטות החודש בזכות חבירתו של לא אחר מהשף יונתן רושפלד למקום. רושפלד, שבשנתיים האחרונות לקח כמה צעדים אחורה מעסקי האוכל שלו בישראל, החליט להפוך מסתם עוד שכן של המסעדה לשף ושותף במקום. השף המוערך מכניס לכאן מנות חדשות משלו בארוחות הבוקר, הצהריים והערב ואפילו מציע תפריט מאפים וקינוחים נהדר שיצר בעצמו. למעשה, ניתן לבוא לאכול מנות של יונתן רושפלד, גם אם זה אומר רק לשבת לקפה ועוגה. בין היתר, ניתן למצוא בקפיטריה מלבד עוגת הגבינה של רושפלד או טארט תפוחים מנורמנדי, גם מנות של ממש כמו סלט העגבניות המיתולוגי, ובקרוב אף יתרחב ההיצע עוד יותר. והשוס הגדול: המחירים סבירים בהחלט.

View this post on Instagram

אם כבר עוגת גבינה אז כזאת @cafeteria.tlv #cheesecake #cheesecakelove #baking #telaviv #telavivfood #foodgram #instafood #eeeats #eater #food52 #desserts #sweettooth

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

קפיטריה, החשמונאים 96, קניון גינדי TLV, תל אביב. 03-9567216‏. לא כשר

רוברטה וינצ'י

מסעדת רוברטה וינצ'י בכרכור נפתחה כבר לפני למעלה משנתיים, אבל מאז שחבר אליה השף עידו פיינר, היא זוכה בחודשים האחרונים לעדנה מחודשת. נראה כי החיבור הזה עושה טוב לכל הצדדים: פיינר, שהחליט לוותר קצת על המניירות של מסעדה עילית עם סגירת מסעדת גריג המצוינת שלו בתל אביב, ורוברטה וינצ'י, שהתחדשה במנות איטלקיות מקוריות. התוצאה של השידוך היא לא פחות מנהדרת. פיינר מציע כאן מנות חדשות על בסיס תוצרת מקומית וירקות עונתיים כמו פיצה עם תבשיל חובזות ורוטב בשמל. בנוסף, אחת לתקופה מציעים במקום ארוחת פיצות מושחתת במיוחד שכוללת לא פחות מ-7 סוגים שונים של פיצה למנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 180 שקלים לסועד בלבד. חלום שהתגשם.

רוברטה וינצ'י פיצה תפוח אדמה מדורה (צילום: אורלי אלקלעי, יחסי ציבור)
פיצת תפוחי אדמה מדורה ברוברטה וינצ'י | צילום: אורלי אלקלעי, יחסי ציבור



רוברטה וינצ'י. אחוזה 43, פרדס חנה. 04-6037377. לא כשר