גרקו

הסניף החדש ורחב הידיים של המסעדה היוונית המצליחה גרקו בהרצליה לא מפסיק למשוך תשומת לב. אנחנו לא בטוחים אם זה בגלל החידוש המרענן שגרקו הביאה לאזור התעשייה ההרצלייני האפרורי או בזכות ההצלחה לייצר אוכל טוב גם במאסות גדולות - אבל מה שלא תהיה התשובה, אנחנו מצטרפים לחגיגה של הגירוס והפאבה המעולה שמגישים כאן. ואף על פי שעדיין אמצע החורף, אנחנו משתוקקים לשוב לביקור שמשי ביוון, גם אם רק בגרסתה ההרצליינית.

גרקו הרצליה קרם פאבה (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
יוון בכל הכוח. גרקו | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

גרקו הרצליה. שדרות אבא אבן 9, הרצליה. 09-7404747

סלאס 
למרות היותה מוקד משיכה תיירותי, מבחינה קולינרית יפו עדיין מתקשה לככב, עם מספר מצומצם יחסית של מסעדות טובות באמת ופחות מדי אפשרויות לגיוון. עכשיו מצטרפת לחבורה הקטנה הזו מסעדה חדשה ויוצאת דופן, של זוכה "משחקי השף" אור גינצבורג. המקום, שנקרא סלאס, לא פועל כמסעדה מן המניין והוא פתוח בימי שלישי ושישי בלבד. המתכונת בסלאס משתנה בכל ערב: באמצע השבוע משמשים הסועדים גם כשופטים בקרבות אוכל שנערכים בין גינצבורג לשפים שמתארחים אצלו, ובימי שישי המקום הופך לסוג של חמארה תוססת.

טרטר טונה בלו פין  @anatolymichaello Blue fin tuna tartar #jaffafleamarket #telaviv #instafood #style

A post shared by Selas (@selas_chef_restaurant) on

Selas (סלאס). תנחום 6, תל אביב. 9653565־03

קוקו במבינו

ואם בבוגרי ריאליטי עסקינן, את המקום השמיני של הרשימה שלנו החודש תופס זוכה "מאסטר שף" מהעונה הקודמת, טום אביב. אביב פתח לאחרונה את מסעדת קוקו במבינו במקום שבו פעלה עד לאחרונה מסעדת פאפאס. אומנם מבקר האוכל שלנו חשב שהמקום רועש מדי, אך לא נראה שהעובדה הזאת עוצרת את קוקו במבינו מלהיות אחד המקומות המדוברים והעמוסים של התקופה. אפשר לאהוב או לא לאהוב את הקטע כאן (שכולל אווירת מסיבה ושמות מנות ייחודיים), מה שבטוח זה שאי אפשר להתעלם ממנו.  

קוקו במבינו פיצה ירוקה (צילום: דרור עינב, יחסי ציבור)
פיצה בקוקו במבינו. האיטלקית החדשה של טום אביב | צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

קוקו במבינו. הלל הזקן 12, תל אביב. 054-3377667

חלוצים 3

לאחרונה אנחנו מוצאים את עצמנו מכניסים שוב שוב לרשימת המסעדות המדוברות כאלה שהכריזו על סגירתן המתקרבת. זה היה המקרה עם אורנה ואלה בחודש הקודם, וזה המקרה עכשיו עם אחת המסעדות החביבות עלינו בתל אביב, החלוצים 3 הקטנה והקסומה בשוק לוינסקי. יש הרואים בסגירת מסעדות משהו שאין להתרגש ממנו יתר על המידה, אבל אנחנו מאמינים שמסעדות הן הרבה מעבר לאוכל שהן מגישות. אז אם גם אתם נקשרתם, או לחלופין לא זכיתם להכיר - יש לכם עוד עשרה ימים ליהנות מהאוכל בחלוצים 3.

 

מוס שוקולד. (צילום: איתן ונונו)
מוס שוקולד בחלוצים 3. זמן פרידה | צילום: איתן ונונו

החלוצים 3. החלוצים 3, תל אביב. 03-5231016

סבא 
ובזמן שמסעדות רבות ברחבי הארץ נסגרות, עוד ועוד המבורגריות ופיצריות נכנסות לחיינו. אחת מהפיצריות המדוברות ביותר היא ללא ספק סבא של עומר מילר, שנפתחה ממש בסמוך לסניף המקורי של ההמבורגרייה המדוברת לא פחות של השף, סוסו אנד סאנס. התור הארוך בסבא נובע לא רק מהשיח הסוער באינסטגרם של מילר (שמשתף ללא הרף בפיצות שנמכרות כאן) אלא גם מהבצק המעולה של הפיצה וכמובן ממאה התוספות שאפשר לבחור מהן – כולל אפשרויות הזויות ממש, כמו פיצה עם ספגטי בולונז.

עומר: ריטה, רוצה פיצה? ריטה: לא ממש לא לסיכום, המגש נאכל ויש לי אופי חלש @omermiller #pizza #artichokes #tomatoes #instafood #foodgram #israelifood #italianfood #pizzacrust #pizzalover #pizzalovers #telavivfood #telaviv

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

פיצריית סבא. שדרות רוטשילד 9, תל אביב

ווק טו ווק

אחרי שנים של הצלחה באירופה החליטו בעלי הרשת האסייתית ווק טו ווק שגם לישראל מגיע לזלול מוקפץ במחיר סביר. את הקטע בווק טו ווק אתם בטח מכירים, אבל אם עוד לא שמעתם על הרשת (איפה אתם חיים?) נספר לכם שמדובר במקום שדוגל בהרכבה עצמית של מנות - מהבסיס (אטריות שונות או אורז), דרך התוספות (מיני ירקות, דגים ובשרים) ועד הרטבים שיאחדו את כל הסיפור למנת מאנץ' מושלמת ומותאמת אישית. ומה לגבי המחירים? בינתיים הם סבירים, ונעים בין 22 ל-50 שקלים למנה לא קטנה בכלל.  

ווק טו ווק (צילום: גיורא הירש,  יחסי ציבור )
ברוכים הבאים לישראל. ווק טו ווק | צילום: גיורא הירש, יחסי ציבור

ווק טו ווק. נחלת בנימין 52, תל אביב

ליליות

במקום הרביעי של הרשימה ניצבת אחת הבשורות הקולינריות המסקרנות ביותר של התקופה: השף אייל שני עושה קאמבק לזירת האוכל הכשר ופותח בפרויקט מרגש במיוחד את ליליות. המסעדה כבר פעלה בכמה גלגולים וידועה בין השאר בכך שהיא מעסיקה נוער בסיכון. עכשיו תפס שני את המושכות והוא מתכנן להגיש כאן תפריט מעולה לא פחות מאשר במסעדות הלא כשרות שלו. בין המנות תמצאו גפילטע פיש כמו שטרם ניסיתם, ובליני בגרסה גדולה במיוחד ועליו איולי טרי, מטיאס וביצה. המסעדה תיפתח באופן רשמי בשבוע הבא, ואנחנו כבר לא יכולים לחכות.

מאה הדברים הטובים בישראל - המזנון  (צילום: נמרוד סונדרס)
הפעם בכשר. אייל שני | צילום: נמרוד סונדרס

ליליות. ויצמן 4, תל אביב

דוניא

בשורה קולינרית מרעישה נוספת מהחודש האחרון היא הפתיחה של רשת האוכל המהיר של השף מאיר אדוני, דוניא. הסניף הראשון נפתח ברמת החייל וכמות הסועדים הרעבים שגודשים אותו בשעות הצהריים מעידה שמשהו טעים מאוד מתרחש כאן. בין המנות בדוניא קלאסיקות כמו שווארמה פרגיות, קבב טלה ועראייס, עם נגיעות השף של אדוני. אחרי הפתיחה המוצלחת ברמת החייל דוניא עתידה להתרחב במהירות למקומות נוספים ברחבי הארץ.  

שפונדרה עגל דוניא (צילום: לאפה מדיה, יחסי ציבור)
צ'יפס בתיבול לימון פרסי. בינתיים רק ברמת החייל | צילום: לאפה מדיה, יחסי ציבור

דוניא. הברזל 4, רמת החייל, תל אביב. כשר

הולה

אחרי סגירתה המצערת של מסעדת רפאל המיתולוגית נותרה לנו נחמה מסוימת - הפתיחה של מסעדת הולה של השף ויקטור גלוגר באותו המקום. גלוגר, שבשביל לפתוח את הולה סגר את מסעדת קלואליס הוותיקה שלו ברמת גן, החליט להקליל את האוכל ואת האווירה היוקרתית ולגוון עם בר מסעדה נגיש ונינוח. בהולה תמצאו מגוון מנות כמו קבב דגים, פאייה פירות ים וטטאקי מרענן של טונה אדומה בקראסט זרעי שומר וכוסברה על קולרבי שרוף. מלבד נוף מטריף לים, יש כאן גם בר עישון אפלולי שנפתח על חורבות החמארה של רפאל, לחובבי הז'אנר של אוכל ועשן.  

הולה קרפצ'יו בקר (צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור)
הגלגול החדש של ויקטור גלוגר. הולה | צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

הולה בראסרי (HOLA). הירקון 87, תל אביב. 03-575906

הרצל 16

וכעת אל המקום שאנחנו לא מפסיקים לשמוע עליו בחודש האחרון (והאמת היא שגם לפני החודש האחרון), הרצל 16 - בית הקפה, הבר, המסעדה וחלל ההופעות של קבוצת R2M המצליחה (בראסרי, קופי בר, בייקרי, דליקטסן וגלידריית קרים). המקום, שמחליף את רוטשילד 12, הומה אדם בכל רגע ביום (אם בכל זאת תרצו להשתחל, נסו להגיע מוקדם), וכל זה עוד לפני הפתיחה הרשמית של המסעדה המרכזית כאן - דיסקו טוקיו - שתיפתח בחודש הקרוב באותו החלל ותגיש תפריט אסייתי רחב. בקיצור, אתם עוד תשמעו על המקום הלוהט הזה. שוב, ושוב ושוב.

דיסקו טוקיו סלט ניסואז יפני (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
הרצל 16. בקרוב עם התוספת של דיסקו טוקיו | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

דיסקו טוקיו. הרצל 16, תל אביב. פתיחה בסוף ינואר. 03-5106430