בומביקס מורי קריית אונו טפיוקה (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
סבינה ולדמן עושה את דרך המשי. בומביקס מורי | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

הנציגות הלא תל אביבית של הכתבה מוענקת למסעדת בומביקס מורי בקריית אונו - מיזם אוכל מגניב במיוחד שמשך אליו הרבה מאוד תשומת לב, בייחוד בגלל השפית שאחראית על התפריט במקום, הלא היא סבינה ולדמן ממשחקי השף. למרות שאנחנו משוגעים על סבינה, גם בלי קשר לעבודה המצוינת שהיא עושה כאן, אין לנו ספק שהיינו מסתקרנים מפרויקט בסדר הגודל של בומביקס מורי. הרי לא כל יום מישהו מנסה להקיף את כל דרך המשי בתפריט של מקום אחד (בעצם שניים, כי יש כאן גם מסעדה וגם מעדנייה). גם בבומביקס מורי תמצאו נציגות רצינית של המטבח ההודי עם מנות כמו נאן עם מטבלים, צ'יקן טיקה או אלו גובי נהדר, לצד מטבחים אסייתים כמו הסיני והתאילנדי, וגם נגיעה במטבח הבוכרי עם מנות כמו דושפרה במילוי בשר טלה. המחירים לא זולים, אבל בהחלט מתונים, ונעים בין 26 ל-90 שקלים למנה.

בומביקס מורי. שלמה המלך 35, קניון קריית אונו. 03-5088999. לא כשר

 

 


פלורנטין האוס כיסוני סרטנים (צילום: ג'רמי יפה,  יחסי ציבור )
שימאי. כיסוני סרטנים בפלורנטין האוס | צילום: ג'רמי יפה, יחסי ציבור

נראה שבשנתיים האחרונות שמו של השף שרון כהן הוא חלק מרכזי מדיבורי הקולינריה המקומית. למה? כי הוא בעצמו לא מפסיק ליצור עוד ועוד פרויקטים של אוכל טרנדי ושווה. הפרויקט הבא של כהן הוא שיפודי אירופה (ג'וינט השיפודים הגדול מבית בר האוכל קפה אירופה), אבל אנחנו עוד לא ממש שבענו מהפרויקט הקודם שלו, פלורנטין האוס, ומתברר שגם אתם לא. כי בדיוק כמו האוכל ההודי, גם הדים סאם חזרו ללקסיקון הטרנדי בשבועות האחרונים (ראו ערך הונג קונג דים סאם), ובפלורנטין האוס בהחלט יודעים לעשות אותם, ומוסיפים לכל הסיפור גם אווירה סקסית ומגניבה במיוחד. תמצאו כאן מנות כמו קלמארי וירוקים; כיסוני שומאי במילוי סרטנים; וסשימי דג ים עם פפאיה, כוסברה, אגוזים וצ'ילי. המחירים: בין 30 ל-50 שקלים לראשונה, ועד כ-90 שקלים לעיקרית.

פלורנטין האוס. פלורנטין 6, תל אביב. 03-6164449. לא כשר

חושבים אחרת? בואו לספר לנו על זה בעמוד הפייסבוק שלנו

 

הס 4 (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
הס 4 של תמר כהן צדק. צניעות טעימה | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

כשהשפית תמר כהן צדק סגרה את מסעדת קוצ'ינה תמר, לא נותרה עין יבשה בקהל. כהן צדק, מהשפיות הבודדות שגם שימשו כבעלות מסעדה בישראל, סגרה את הפרויקט האישי שלה אחרי תקופה ארוכה בה הצליח להיות עוגן המטבח האיטלקי בישראל. לא פלא אם כך שכשהיא חזרה למטבח עם הס 4, בית אוכל חדש, פשוט וצנוע, ההתלהבות הייתה רבה. אותה התלהבות אגב, לא הייתה רק שלנו, אלא גם של מבקרי האוכל שלא מפסיקים להרעיף מחמאות. אז מה יש פה לאכול? סלט עלים ושורשים; אנטיפסטי ירקות; לחי עגל ביין אדום; ויטלו טונטו; לזניה ראגו ועוד מנות שמשתנות מדי יום לפי מה שמתחשק לתמר. המחירים נוחים במיוחד ונעים בין 32 ל-58 שקלים למנה.

הס 4. הס 4, תל אביב. 03-5551038

 

 

בינדלה החדשה של יורם ניצן (צילום: אבישי פינקלשטיין, אוכל טוב)
חדש בבינדלה. יורם ניצן | צילום: אבישי פינקלשטיין, אוכל טוב

על כך שהשף יורם ניצן ממול ים הוא השף החדש של מסעדת בינדלה בתל אביב כבר שמעתם כנראה. אבל החידוש המעניין הזה, הוא בדיוק העובדה שהביאה לכניסתה של בינדלה - מסעדה תל אביבית בת שלוש שנים, לרשימת המסעדות המדוברות של החודש. מאז שניצן נכנס למטבח של בינדלה, התפרסמו לא מעט כתבות על דרכו החדשה, לצד לא מעט ביקורות מפי מבקרי האוכל המובילים בארץ.

אז מה עכשיו? ובכן כל שנותר לכם לעשות הוא לנסות ולשפוט בעצמכם - האם ניצן הצליח ליצור כאן מטבח איטלקי מעניין שיהפוך את הקדנציה שלו בבינדלה למדוברת גם לטווח הרחוק? בתפריט החדש תמצאו מנות כמו אספרגוס על הגריל עם פונדו פרמזן, פלפלים קלויים, וקרמבל קוקוס (66 שקלים); ספגטי ארביאטה מפסטה טרייה ברוטב עגבניות חריף עם שום, צ'ילי ובזיליקום סגול (56 שקלים); ושרימפס על רביולי מפסטת 40 חלמונים, ובמילוי 4 גבינות, עם עגבניות וציר סרטנים (118 שקלים). שימו לב שיש כאן גם תפריט עסקיות חדש ומשתלם שמאפשר לאכול מידיו של ניצן בפחות מ-70 שקלים לארוחה.

בינדלה. מונטיפיורי 27, תל אביב יפו. 03-6500071

עוד באוכל טוב:

 

קפטן קארי (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
קפטן רושפלד עושה את קפטן קארי | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

זו לא הפעם הראשונה שאוכל הודי מוזכר בכתבה הנוכחית, ויש לכך סיבה - מדובר בלהיט, אבל את זה כבר אמרנו. המסעדונת ההודית של יונתן רושפלד בשרונה מרקט, בשונה ממרבית המסעדות המדוברות שמוזכרות בכתבה, נפתחה כבר לפני חודש וחצי, אבל אנחנו לא מפסיקים לשמוע עליה. בניגוד למא פאו, הגרסה של רושפלד לקולינריה ההודית לא מנסה להידמות למקור, אלא מתכתבת איתו ומקבלת ממנו השראה. כך שמנות הודיות מוכרות בגרסה של אחד לאחד לא תמצאו כאן. מה כן? את השילוב בין רושפלד לאחד מסוגי המטבחים העשירים והמעניינים ביותר בעולם. בין המנות בקפטן קארי תמצאו ביריאני צמחוני; פקורה (מאין לביבה פריכה) מבצל; צ'יקן טנדורי; ומנה טבעונית נהדרת ואהובה עלינו במיוחד בשם בנגלור משרום טריפ. המחירים נעים בין 28 ל-62 שקלים למנה.

קפטן קארי. שרונה מרקט (במקום פלאפל ג'ינה, בסמיכות לדוכן החלבה), תל אביב. לא כשר

 

 

הונג קונג דים סאם גלילי אורז מאודים (צילום: קלאודיה טאנג,  יחסי ציבור )
כיסונים לכולם. הונג קונג דים סאם | צילום: קלאודיה טאנג, יחסי ציבור

מוסד הכיסונים החדש ברחוב בן יהודה בתל אביב הפך לסנסציה מהרגע בו חשפנו אותו כאן אצלנו לראשונה. המקום אמנם לא גדול (אבל היי, יש פה מרפסת חמודה), וגם התפריט לא ענקי, אבל האוכל פשוט, נהדר, אותנטי וזול. כנראה שזה מה שכבש אותנו פה, אבל מתברר שגם אתכם (בגלל זה יש כאן תור קבוע ובלתי נגמר, אך לפחות כזה שרץ יחסית מהר). תמצאו כאן מבחר של מרקים וכופתאות מטוגנות או מאודות כמו גא לאי גוק: כיסונים פריכים מטוגנים במילוי קארי עוף (28 שקלים), או האר גאן - כופתאות בצק אורז עם שרימפס ונצרי חזרן (28 שקלים). עוד לא ביקרתם? זה בדיוק הזמן.

הונג קונג דים סאם. בן יהודה 9, תל אביב. אין טלפון, פשוט מגיעים

 

 

סינטה בבר א ווין (צילום: עינב אזגורי,  יחסי ציבור )
סינטה בבר א וין. קלאסי | צילום: עינב אזגורי, יחסי ציבור

מאז שנפתח לפני מספר שבועות, המקום החדש של קבוצת הדא דא ודא והשף עינב אזגורי (לשעבר סרווסריה), עושה הרבה מאוד רעש, ולא רק בקרב הסועדים שמגיעים למקום, אלא גם בגזרת השפים. כן, אפילו יונתן רושפלד העלה על המקום כמה פוסטים משתפכים בחשבון האינסטגרם שלו, וציין לטובה את האוכל המצוין שאזגורי מגיש כאן. אז מה יש פה בעצם? ובכן, תמצאו כאן תפריט צרפתי קלאסי, שונה מאוד מאוכל הברים אליו התרגלנו, ויינות מצוינים במחירים אטרקטיביים. בין המנות כאן תמצאו למשל טרטר בלחמנייה וביצה כתומה; כבד עגל וירקות ברוטב אנשובי; פסטה 40 חלמונים ופרמזן; וכרישה מאודה עם ויניגרט אגוזי לוז. רוב המנות אינן גדולות ומתומחרות בין 27 ל-78 שקלים למנה.

בר א וין (bar a vin). רוטשילד 7, תל אביב . 050-3366622. לא כשר

 

 

מה פאו מסעדה הודית אוכל הודי (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
מא פאו. הודי והיסטרי | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אנחנו שמחים לבשר שהאוכל ההודי סוף סוף מתחיל לקבל את התהילה לה הוא ראוי כאן בישראל, עם מסעדות סטריט פוד לא מתיימרות, ובמחירים עממיים במיוחד. אז מה הפלא שברגע שמשפחת יצחק ההודית פתחה לאחרונה את מסעדת מא פאו בנחלת בנימין, כל תל אביב רצה לטעום (אשכרה כולם כן? יש פה תור שנמשך חצי רחוב בכל רגע נתון). המנות כאן גדולות, הן נמכרות במחירים הגונים במיוחד, ונשענות על קלאסיקות הודיות שרובנו למדנו להכיר ולערוג להם. מה למשל? בבקשה: סמוסה - כיסוני עוף טחון עם מטבלי צ'אטני (25 שקלים); פאראטה - מאפה בצק ממולא בגבינת פניר (28 שקלים); פאלאק פניר - כדורי גבינת פניר בתרד (35 שקלים); ועוף טנדורי במשרה יוגורט מתובל (42 שקלים). יאמי.

מא פאו. נחלת בנימין 59, תל אביב. 03-7739797

 

 

ויטרינה לילנבלום טאקוס (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
טאקוס בויטרינה החדשה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

אמנם הוויטרינה הוא מוסד שקיים כבר כמה וכמה שנים בתל אביב, אבל אי אפשר להתעלם מכך שסביב הפתיחה של הסניף השני (והיפה בטירוף) יש דיבור הסטרי. למה? קודם כל, כי בסניף החדש יש אשכרה הרבה יותר מקום לשבת (במידה והצלחתם להיכנס) ואווירה של דיינר סליזי וכיפי. מעבר לכך, יש כאן לא מעט מנות חדשות שלא נופלות מההמבורגר המיתולוגי שכבש אינספור לבבות בסניף המקורי ברחוב אבן גבירול. תמצאו פה למשל טאקוס מטורטיית פולנטה עם שורט ריבס וסלסלה (40 שקלים); המבורגר צמחוני מטוגן מפטריות פורטבלו, וביניהן גבינת צ'דר (55 שקלים לארוחה עם צ'יפס ושתייה); וקינוחים אמריקאיים משובחים כמו טאקוס שוקולד עשוי וופל בעבודת יד שממולא בגלידת וניל ובציפוי שוקולד ואגוזי מלך (15 שקלים) או עוגיית צ'אבי האבי עם שבבי חמאת בוטנים ושוקולד, שיבולת שועל ופרעצל (5 שקלים).

ויטרינה. לילינבלום 40, תל אביב. 03-6164118. לא כשר

 

 

רעמסס השוק היווני יפו דגים מטוגנים (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
מלהיבה את יפו. רעמסס | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

השם רעמסס הוא חדש אמנם, אבל את הלחשושים על המקום הלוהט שהתמקם בשוק היווני ביפו, אנחנו שומעים כבר כמה שבועות, ללא הרף. מדובר במתחם אוכל ואלכוהול צעיר ומגניב שנפתח על ידי הבעלים של בר הבוקסה בתל אביב, בהובלתו הקולינרית של לא אחר מהשף אלי שטיין (אקס טוטו ואדורה ביסטרו ז"ל).

המקום כולל בר אלכוהול שמחולק למספר חלקים, ולצדו המבנה הגדול יותר של המסעדה. התפריט במקום מציע מבחר שיפודים (כבר אמרנו לכם שמדובר במאכל הלוהט של הקיץ הקרוב) כמו קבב תורכי, שיפוד שקדי עגל או שיפוד ירקות צמחוני, לצד מנות שמביאות את אותה יד מוכרת וטובה של שטיין שכל כך למדנו לאהוב באדורה. המחירים כאן בינתיים הם מחירי הרצה שנעים בין 22 ל-78 שקלים למנה, לצד קוקטיילים שווים במיוחד שמתומחרים בין 45 ל-48 שקלים (נסו את קוקטייל המסקל והמנגו). המקום פתוח בימי חול רק בשעות הערב (החל מהשעה 18:30), ומתמלא, בהתאם לסצנה ההיפסטרית הצעירה ששוטפת את האזור, בשעות מאוחרות יחסית. בסופי השבוע תוכלו לקפוץ לביקור החל מהשעה 12:00.

רעמסס. הגימנסיה העברית 7, השוק היווני יפו. 03-6163885. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל