ask doner
החודשים האחרונים היו ללא ספק כאלה שמוקדשים לשווארמה. אם אתם עוקבים אחר מדורי אוכל וודאי הבחנתם בטפטופים העקביים של מקומות חדשים שמגישים שווארמה, בעיקר באזור תל אביב אבל לא רק. הכוכבת האחרונה והצנועה של הז'אנר היא ASK (או עשק, בסוג מסוים של עברית). המקום גורר התלהבות של ממש לא רק בזכות האוכל, אלא בזכות היחס האדיב והרצון הניכר לעשות אוכל ומקום שמארח מכל הלב. וגם השווארמה נהדרת ומוגשת עם סלט טורקי, ממרח שום ולימון, סלסה פיקנטית, טחינה ועמבה. הבשר מבוסס עגל- כבש והצ'יפס לא פחות שווה מהפיתה. נשמח לעוד מקומות כאלה בכל רחבי הארץ.

אסק דונר (ask doner) ברחוב דיזינגוף (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
אסק דונר (ask doner) ברחוב דיזינגוף | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

גרקו אילת
קשה לעקוב אחר ההתרחבות המאסיבית של רשת המסעדות היווניות גרקו מבית צביקי עשת. הפעם הגיעה תורה של אילת, מה שמשמח אותנו במיוחד, הרי אין משהו שמתאים יותר מאוכל יווני לאווירה של עיר החופשה הדרומית. מעבר לכך גרקו ידועה בהיותה מסעדה שבה כל אחד יכול למצוא את עצמו, קלילה ולא יומרנית ובאווירה שמתאימה במיוחד לחופש. המסעדה החדשה באילת נמצאת בטיילת חוף רויאל ביץ' וכוללת את כל הלהיטים המוכרים של המסעדה לצד שפע אוזו יווני.

מאפה 12 האלים של גרקו (צילום: דן פרץ,  יח"צ)
מאפה 12 האלים של גרקו | צילום: דן פרץ, יח"צ

>> לעוד מסעדות ומקומות מדוברים, אפשר לעקוב אחרי ריטה באינסטגרם


מסעדת הבשרים הכשרה המקדש עברה למיקום חדש ומפונפן בפתח תקווה, שהופכת בשנה החולפת ליעד קולינרי כשר אטרקטיבי. המסעדה, שעל האוכל שלה אחראי לירן בלו, מציעה מבחר מנות בשר שכוללות תבשילים ובשרים מעושנים כמו ספריבס טלה בעצי חרוב על ארטישוק ירושלמי; פרגיות במרינדת וויסקי מעושן בתנור לבנים; ושייטל נא בשמן תפוחי אדמה. במקום מציעים גם תפריטי טעימות למי שרוצה לנסות כמה שיותר מהמגוון.

מסעדת המקדש טונה (צילום: דוד שושן, יחסי ציבור)
מסעדת המקדש טונה | צילום: דוד שושן, יחסי ציבור


מבחינים ששיא הקיץ מתקרב כשברשימת המסעדות הטרנדיות של החודש מככבים 2 מקומות חדשים באילת. מלבד גרקו היוונית נפתחה בעיר מסעדת שף צעירה ומבטיחה בשם מאמו של השף אוהד לוי, שעבר לערבה בשנים האחרונות ועושה חיל. האוכל במקום מדגיש את התוצרת הדרומית וכולל מנות כמו טורטליני ריקוטה עם אפונה טרייה וחמאה; כיסונים במילוי דג קצוץ בציר לוקוס עם עגבניות שרופות ומנגולד; סטייק במחבת עם תפוחי אדמה ועשבים טריים מאליפז; ודניס על הגריל עם תבשיל מנגולד ולימון. כרגע המקום פתוח בשעות הערב בלבד.

מאמו אילת אוהד לוי דגים  (צילום: מידן גיל ארוש , יחסי ציבור)
מאמו אילת אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש , יחסי ציבור

פיגם
אין ספק שעין הוד הוא אחד המקומות היפים ביותר בארץ. כעת, לסצנה המיוחדת של המקום מתווספת מסעדה חדשה בהובלת השף דן זוארץ, שמשקיפה על נוף מרשים. זוארץ החליט להצפין אחרי שנים של עבודה במרכז והוא מתחבר בפיגם לחומרי הגלם ולטבע. האוכל במקום כולל בין היתר פטאייר עם תרד וזעתר לצד ממרח פיגם ויוגורט יווני; סלט זוקיני וצפתית של משק הר פרחים האורגני; ברולה פלפלים חריפים ומעושנים עם פטה צאן יוונית; עוף מפורק על עלי מלוחייה; ומרק תימני מפורק על ברוסקטה. המקום פתוח בשעות הערב בימות השבוע ובסופי השבוע מהצהריים.

מסעדת פיגם כפר האמנים עין הוד  (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
מסעדת פיגם כפר האמנים עין הוד | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

די אן איי
מתחם האוכל החדש בקניון עזריאלי בתל אביב נותר בכותרות גם החודש. סיפרנו לכם כאן על הפתיחה של המתחם בהובלתו של השף יוסי שטרית שהביא לכאן מבחר שפים צעירים. המתחם גדול במיוחד וכולל 300 מקומות ישיבה וכן ברים שמציעים קוקטיילים ומשקאות אלכוהוליים. בגזרת האוכל יש כאן מגוון רחב של אפשרויות: מאגף תאילנדי של השף תומאס זוהר, אוכל איטלקי של יהונתן שרביט, אוכל מקסיקני של גבריאל ישראל וכריכי קרואסון של צרי אגמי. בקרוב יצטרפו הנה גם פופ אפים מתחלפים. המתחם פתוח משעות הצהריים. 

צרי אגמי למתחם DNA  (צילום: דוד מויאל,  יח"צ)
צרי אגמי למתחם DNA | צילום: דוד מויאל, יח"צ

לה גוטה
לה גוטה היא אחת מהמאפיות המסקרנות והשוות שנפתחו בארץ בתקופה האחרונה, והיא התמקמה בלב שכונת מגורים באשדוד. המקום מציע מבחר מאפים צרפתיים כמו קרואסונים במגוון מילויים, קנלה קלאסי ופריז ברסט במילויים כמו לוז או פיסטוק לצד עוגיות כמו מקרונים ומבחר קינוחי ויטרינה. על לה גוטה אחראית אורלי כץ, בוגרת בית הספר דנון שהחליטה להגשים את החלום הרומנטי שלה ולפתוח מקום. לה גוטה פתוחה 08:00-18:00 בימות השבוע, ובשישי עד 14:00.

לה גוטה אשדוד פרי ברסט פיסטוק  (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
לה גוטה אשדוד פרי ברסט פיסטוק | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

ראסיף 33
גם מספר חודשים אחרי פתיחתה, מסעדתו החדשה של השף חמודי עוקלה ממשיכה להיות נושא דיבור חם ביותר, בעיקר בקרב פודיז ומבקרי אוכל. המקום, שחבר לסצנה ההולכת ומתרחבת של מסעדות טובות ומעניינות בלב העיר התחתית בחיפה, מציע אוכל שמשלב בין המטבח הערבי השאמי למטבח הגלילי והחיפאי. עוקלה מציע פה מנות כמו דג קצוץ בעלי חסה עם אריסה, בורגול, צ׳יפס כרישה וכמון עם נענע מיובשת; שיפוד קלמרי פחם עם באבא גאנוש, אריסה ותפוחי אדמה שרופים; סיגר שוק טלה עם צזיקי קישואים, עמבה וגרגיר נחלים; וספיחה בטאבון עם כבש טחון, בצלים, סומק וצנוברים.

מסעדת ראסיף 33 (צילום: מסעדת ראסיף 33)
מסעדת ראסיף 33 | צילום: מסעדת ראסיף 33

קוקו תאי
המסעדה החדשה של בני הזוג שלא זקוקים לשמות משפחה, נדב ודניאל, נפתחה החודש בתל אביב ומציעה כנראה את מה שכל מי שאוהב אוכל תאילנדי ואווירה תאילנדית מחפש: מנות חריפות, משקאות צוננים, ונוף לים. קוקו תאי מציעה מנות כמו גנג רום קוואן פלה - קוביות דג ים עם הל שחור, שורש כורכום, שאלוט ואטרייה קריספית; נאם טק - סלט נתחי שייטל בגריל פחמים עם ירוקים תאיים, למון גראס, בצל סגול, תאי צ'ילי ושבבי אורז קלוי; ופלה לואי סואן - דג שלם מטוגן עם תמרינדי, שאלוט, ירוקים תאיים, בצל ירוק, משולשי ליים, ג'ינג'ר וקשיו מקורמל. בקרוב יפתחו כאן לארוחות צהריים קלילות וגם לארוחות בוקר מקוריות בסגנון תאילנדי.

קוקו תאי בחוף פרישמן, תל אביב (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
קוקו תאי בחוף פרישמן, תל אביב | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

תרצה
גם הפעם אל המקום הראשון שלנו הגיעה תרצה, בר היין והאוכל החדש של רז רהב וקבוצת OCD. ביקורות האוכל משבחות, התור מחוץ למקום ארוך במיוחד, ועל כל האופרציה מנצח אחד השפים המדוברים יותר של השנה, כך שלא נותרת הרבה ברירה להייפ רציני לדבוק במסעדונת הזאת. מגישים כאן מבחר כוסות יין לצד מנות מקוריות כמו ברוסקטה עם שומן בקר ותמרים, קרפלך במילוי לחם ורוטב חמאה לבנה, בטן חזיר וקוגל עם קוויאר. ועוד מילה על זמן ההמתנה: אי אפשר להזמין לכאן מקום, אלא אם אתם רוצים להגיע בשעת ערב מוקדמת במיוחד, כך שיש להתאזר בסבלנות.

תרצה בשוק לוינסקי (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
תרצה בשוק לוינסקי | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור