10. רג'ינה, גדרה

נראה שפיצה איכותית היא כבר עניין שגרתי בערים רבות ברחבי הארץ וכעת מצטרפת לחגיגה גם גדרה, שם נפתח החודש רג'ינה, בית אוכל כשר חלבי מבית מסעדת אברטו (שפועלת במלון בעיר). במקום מציעים מבחר פיצות בגודל אישי בגרסת מרגריטה קלאסית; פיצה עם גבינת עיזים, זוקיני וצנוברים; פיצת מלנזנה עם חצילים קלויים ולאבנה; או פיצה כתומה עם מוצרלה, בטטה אפויה ומנצ'גו; וכן, יש כאן גם פסטות, סלטים וקינוחים כמו טיראמיסו או קלצונה נוטלה מסקרפונה. 

פיצה רג'ינה. הרצל 3 (תחנת דלק סד"ש), גדרה. 055-9706311

פיצה רג'ינה (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
פיצה רג'ינה | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

9. אור שפיץ טראק, אשקלון

אחרי הסניף ברחוב בוגרשוב בתל אביב, אור שפיץ פתחה לאחרונה קונדיטוריה נודדת שפועלת בתוך פוד טראק שמציע את הקינוחים והמאפים שלה. המקום הראשון שבו יפעל הטראק הוא העיר אשקלון, שבה בחרה שפיץ להתמקם. המקום נפתח בסמיכות לרצועת החוף, כשהאורחים שמגיעים יכולים לשבת בסמיכות לטראק ולהשקיף על המים עם המאפים שלהם (רק אנא שימרו על האזור נקי כשאתם מסיימים). בסניף של שפיץ באשקלון יוגשו מאפים מלוחים ומתוקים (בעלי כשרות) וכן מספר קינוחים שאי אפשר למצוא בחנות המקור בתל אביב.

הטראק של אור שפיץ. טיילת צפונית, אשקלון

בייקרי אור שפיץ אשקלון (צילום: צילום פרטי)
צילום: צילום פרטי

8. ברגר, תל אביב

מרכז שוסטר בצפון תל אביב הוא הבית של המבורגריית ברגר החדשה והמדוברת מבית קפה זוריק התל אביבי. נדמה שלא משנה כמה המבורגריות ייפתחו בתל אביב בפרט ובכל הארץ בכלל, תמיד יהיה מקום וביקוש לעוד אחת. התפריט של ברגר כולל המבורגר קלאסי עם קציצת בקר במשקל 200 גרם, איולי צ'יפוטלה וירקות; המבורגר עם אננס צלוי ואווז מעושן; המבורגר כבש בברביקיו עם אורוגולה; והמבורגר עוף עם קולסלאו תפוחים. לצד ההמבורגרים, שאפשר להזמין כחלק מארוחה או בנפרד תמצאו: צ'יפס, צ'יפס ארטישוקים, סלט קיסר או ארנצ'יני.  

ברגר. אבא אחימאיר 21, מרכז שוסטר 

ברגר, מרכז שוסטר (צילום: מי-טל אזולאי, יחסי ציבור)
ברגר, מרכז שוסטר | צילום: מי-טל אזולאי, יחסי ציבור

7. ביינה, תל אביב

ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב בואכה אלנבי, מיקום בו פעלו בשנים האחרונות כמה וכמה מסעדות, נפתחה שוב מסעדה חדשה, בשם ביינה. אחרי סיבובים של מסעדות כמו שחקי שחקי ובר היין ג'וס, המקום הפך לבר אוכל להובלה קולינרית נשית של השפית נרקיס אלפי והיזמית שלי גרבלר. השתיים מקוות שהן אלה שיביאו לפינה הבעייתית את הרוח המתאימה ביותר עם מנות כמו ברוסקטה חציל עם טרטר טונה באיולי סומק ובצל ירוק; מנגולד בתנור ברוטב קיסר ופקורינו: לוביה בבישול ארוך עם טחינה ירוקה ובצל סגול; וטורטליני ממולא שורש סלרי וגבינת בלו בוואריה ברוטב חמאת מרווה ואגוזי לוז.

ביינה. טשרניחובסקי 4, תל אביב

Beina (צילום: מיטל חדד)
Beina | צילום: מיטל חדד

6. טנדורי, תל אביב

המסעדה ההודית הוותיקה של השפית רינה פושקרנה חווה בחודש האחרון גלגול מחודש. ראשית, מסעדת האם ברחוב דיזנגוף בתל אביב נסגרה אחרי למעלה מארבעים שנות פעילות. למרות שהסגירה, בתוך גל המסעדות הנסגרות שמסביב, בהחלט מעציבה, הסיפור של פושקרנה הוא אחר: דווקא אחרי הסגירה, היא פותחת גרסה אחרת ומחודשת לטנדורי, תחת השם טנדורי Lands End. זה קורה ברחוב הרברט סמואל הסמוך לחוף היום בתל אביב, שם יציעו בני משפחת פושקרנה ארוחות בוקר בסגנון הודי, ארוחות צהריים וארוחות ערב ובהן מגוון מנות קארי הודיות, בשרים על גחלים, מנות פניר ומבחר לחמים הודיים לצד קוקטיילים.

טנדורי Lands End. הרבברט סמואל 76, תל אביב

מסעדת טנדורי (צילום: איתן וכסמן)
מסעדת טנדורי | צילום: איתן וכסמן

5. שווארמה וייסברג, תל אביב

מי שמביט לעומק בזירת המסעדנות הישראלית מבין שזאת ממש לא תקופה למסעדות יוקרה. לאיש אין מצב רוח, הרחובות סוערים והכיס של הלקוחות הפוטנציאליים רק הולך ומתרוקן. אז איזו תקופה זאת? ובכן, זהו הזמן של אוכל הרחוב. לא בכדי הרשימה הזאת כוללת המבורגרים, פיצות ובתי מאפה חדשים. וכעת גם את השווארמה החדשה והמדוברת בתל אביב של השף ארז קומרובסקי. השף מגיש את השווארמה שלו בפיתה צהבהבה מכורכום עם שלל תוספות מיוחדות יותר או פחות כמו בצל בסומק, טחינת חרדל, סחוג, קולרבי ותפוח אדמה מתנפח. עוד אפשר למצוא בשווארמה וויסברג גם סביח עם חצילים משלושה סוגים, טחינה ועמבה.

שווארמה וייסברג. מנחם בגין 121, תל אביב

שווארמה וייסברג (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
שווארמה וייסברג | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

4. 50 אנד 1, תל אביב

מסעדת הפסטות של השף בר ישראל ממשיכה לככב גם החודש ברשימה. השילוב בין שולחן בלב רחוב נחלת בנימין מלא החיים לבין פחמימות בהשראה איטלקית כנראה עושה את שלו. יש כאן גם מעט סלטים ומנות ראשונות, אך הכוכבות הראשיות הן הפסטות: מרביולי תרד ניו זילנדי עם גבינה, דרך טורטליני בחמאת תבלינים ותירס עם קרם ארטישוק ירושלמי, ריזוטו עם אספרגוס ועד קאצ'ו א פפה. המנות משתנות מעט כל הזמן בהתחשב במזג האוויר ובירקות האופציונליים.

פיפטי אנד וואן. נחלת בנימין 51, תל אביב

View this post on Instagram

A post shared by Fifty&one (@fifty.and.one)

3. לה סיטה, תל אביב

שוק הכרמל בתל אביב הוא לא מקום שחסרות בו מסעדות. או בתי קפה. או דוכני רחוב. מה כן? ברי יין ואוכל שפעילים גם בשעות הלילה ומפיחים חיים באזור של השוק אחרי שכל העומס של היום שכח. לה סיטה החדשה של אבישי בן ארוש מצטרפת למעט המקומות הנבחרים הללו עם אוכל מוקפד במחירים נגישים, קצת יין והרבה מאוד אירוח לבבי. אפשר לאכול כאן סרדינים מחותנים; ברוסקטה עם טונה מעושנת ואבוקדו; בורקס עוף ועוד כל מיני יציאות קטנות ומפתיעות.

La Cité. הכרמל 4, תל אביב. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by 'la cite (@lacite_5)

2. ג'ונז פיצה בר, קריית אונו

כבר דיברנו על כך שלא מדובר בתקופה נוצצת עבור מסעדות, אבל תמיד נוצצת עבור פיצריות. זה בדיוק המקרה של ג'ונז פיצה בר החדשה של מוטי טיטמן ממלגו ומלבר התל אביבית. המקום, שנפתח בקריית אונו ממש לאחרונה, מביא לעיר אווירה מצוינת של בר יין, תפריט עמוס בפיצות, חלקן פשוטות שמתאימות לכל המשפחה וחלקן מפונפנות לפודיס שמחפשים קצת נועזות; לצד פסטות מהמהנות שיצא לנו לאכול לאחרונה, מטורטליני במילוי שפונדרה בציר בקר ועד סוכריות דלעת בחמאת מרווה. כיף שיש מקומות כאלה מחוץ לתל אביב.

ג'ונז פיצה בר. שלמה המלך 2, קריית אונו

ג'ונז פיצה בר של מוטי טיטמן (צילום: בר כהן, יחסי ציבור)
ג'ונז פיצה בר של מוטי טיטמן | צילום: בר כהן, יחסי ציבור

1. גן השקמים, תל אביב

גן השקמים, בר היין והאוכל הפופולרי מרגע פתיחתו של השפית דנה לי ברמן עורר לא מעט סערות בשבועות הבודדים מאז שנפתח. אפשר להתחבר לאווירה המשוחררת ולאוכל הקטן, המעניין והמקורי שמגישים כאן ואפשר להתעצבן על כך שחלק משולחנות הישיבה ממוקמים ממש בלב גן השקמים בו פועלת המסעדה, ושאין כאן ממש מבנה ארוחה טריוויאלי של מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. הכל תלוי איזה טיפוסים אתם ומה אתם אוהבים או מחפשים במקום הבילוי שלכם. אנחנו אהבנו את המקום הזה מאוד ובעיקר כמה מהמנות הנהדרות שמגישים כאן מפלאן פרמזן עם ריבת ענבים; גרניטת פיסטוק עשירה מתוקה מלוחה ונהדרת; ומוס מורטדלה על בריוש.

גן השקמים. תרס"ט 4, תל אביב 

הפלאן. מנת חובה (צילום: LIELLE SAND PHOTOGRAPHY  , יחסי ציבור)
הפלאן. מנת חובה בגן השקמים | צילום: LIELLE SAND PHOTOGRAPHY , יחסי ציבור