ניני צ'ו
ניני צ'ו היא מסעדה אסייתית חדשה וכשרה שנפתחה החודש בפתח תקווה, מבית מסעדת ניני האצ'י הוותיקה מתל אביב. המקום, שעבדו עליו זמן רב, הוא אחד מהמלהיבים שנפתחו בעיר בשנים האחרונות וכולל סושי מותאם להריוניות, תפריט אסייתי רחב שמשתרע לא רק על פני המטבח היפני וכן סידורי ישיבה מותאמים לתקופה עם חללים מחלוקים עם הפרדות וחלל חיצוני רחב. בתפריט מנות כמו רול אינטיאס קריסטל ללא אורז וללא אצה עם ירקות ואינטיאס עטופים בדף אורז; עוף בקשיו עם פרגית מטוגנת, פלפלים ובצל לבן וסגול; וקארי אדום עם אטריות ביצים, חמאת בוטנים ובחירה בין בקר, עוף, טופו או סלמון.

ניני צ'ו. הסיבים 18, פתח תקווה. 03-5183333. כשר

 

ניני האצ'י חדש פתח תקווה (צילום: דפנה רומנובסקי,  יח"צ)
ניני צ'ו חדש פתח תקווה | צילום: דפנה רומנובסקי, יח"צ

נומי
הבשורה המעניינת ביותר שיצאה מאזור עמק חפר השנה היא נומי, מסעדת שף חדשה בכפר מונש שבה מבשלים שניים מהשמות הכי מסקרנים שיש במטבח הישראלי: יוני דנון וגדי בור (לשניים רקע ותיק במסעדנות הישראלית כולל הובלת המסעדות של שף מאיר אדוני כתית והמזללה). המקום, שכרגע פעיל בשעות הערב בלבד, כולל תפריט שמנסה להתבסס על החקלאות הענפה של האזור. בין האפשרויות פה בינתיים תמצאו למשל מח עם צ'ילי מותסס, ביצה עלומה וויניגרט זרעי עגבנייה; ריזוטו חצילים עם מרווה; בר ים בפחם; וקרפלך עוף צלוי עם בצלים, סומאק ויוגורט עיזים. המבנה היפהפה של נומי ממוקם באמצע נחלה חקלאית, ובקרוב יתרחבו כאן גם עם בייקרי שיאפשר לצאת לפיקניקים מגניבים בשטח המקום ולזלול.

נומי. כפר מונש, 09-7740635, לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by NOMI נומי (@nomi.monash)

יאוזה
המסעדה האסייתית החדשה של יקי כביר (סרפינה, מאריס) היא מהמקומות המסקרנים שנפתחו בצפון תל אביב ובוודאות המדוברת שבהם כרגע. המנות ביאוזה משתרעות על פני מגוון מטבחים אסיאתיים (וברור שיש גם שפע סושי). כך למשל בתפריט: סלט גרין ווסאבי עם חסה סלנובה ואייסברג, עלי בייבי, צנונית, נענע, בזיליקום תאילנדי, קשיו מקורמל ואיולי ווסאבי; כדורי שרימפס מטוגנים מצופים פנקו ופונזו; באן במילוי אסאדו בבישול ארוך, חמישה תבלינים, ספייסי מיונז, ג'ינג'ר, בזיליקום ונענע; רול סלמון אפוי במרינדה עם אבוקדו, בטטה, בצל ירוק, סלמון צרוב, ספייסי מיונז, טריאקי ושקדים; וספיישל יאוזה עם ילוטייל, אבוקדו ועירית בציפוי טונה וזיגוג קוג'י סויה.

יאוזה. איינשטיין 10, תל אביב. 03-6579080. לא כשר

יאוזה מסעדה אסיאתית  (צילום: יונתן בן חיים,  יח"צ)
יאוזה מסעדה אסיאתית חדשה | צילום: יונתן בן חיים, יח"צ

 

לה טיגרה
הפיצרייה הנפוליטנית החדשה לה טיגרה שנפתחה בפלורנטין היא ללא ספק אחד מהמקומות המדוברים בעיר בחודשים האחרונים והיא לא יורדת מהכותרות בעיקר כי מדובר במאכל הכי אהוב בעולם, או לפחות אחד מהאהובים ביותר- פיצה. המקום כולל טאבון מנומר רחב ידיים ופיצות נהדרות שיוצאות ממנו ולצדן רטבים שונים לטבול בהם את הקצוות ולעניין את הביס. בין הפיצות פה למשל פיצה עם רוטב עגבניות, גבינת סטרצ'יאטלה, אנשובי, פרמזן, שמן זית ומטבל פסטו; פיצה פיאמה עם רוטב תרד אנשובי, תפוחי אדמה, מוצרלה, שמנת חמוצה, בצל ירוק, צ'ילי חריף ומטבל לימונצ'לו; ופיצה קרצ'ופי עם עגבניות, ארטישוק, מוצרלה, קלמטה, בייבי ארגולה, פרמזן, שמן זית ומטבל אגוזי לוז חריף. יש גם פיצה מתוקה לקינוח ומבחר מנות ראשונות מבוססות טאבון.

לה טיגרה. פרנקל 9, שכונת פלורנטין, תל אביב. לא כשר

פיצה לה טיגרה מרגריטה  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
פיצה לה טיגרה מרגריטה | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

  

כאכבה
מסעדת עזבה המצוינת מכפר ראמה החליטה להתרחב אחרי קרוב לשלושים שנות פעילות עם מקום חדש, הפעם ביפו, מה שמציב זרקור גדול ומסקרן על כיכר קדומים, אחד המקומות הכי יפים בעיר, וכזה שממש לא מזוהה בשנים האחרונות עם אוכל מדהים. כאבכה, אותה מפעילים חלק מבני המשפחה שעברו ליפו עבור הקמת המסעדה, מציעה מנות רבות של מסעדת האם מהצפון עם אפשרויות כמו קובה סינייה מבצק סולת ובורגול עם שכבות בצק ובשר בתנור; לבן אמו - בשר עגל ברוטב יוגורט עם אורז לבן ואטריות; שישברק - כיסוני בצק במילוי בשר עגל ברוטב יוגורט, שום ונענע; ועוגת מינרווה - עוגת סולת וגבינה עם סירופ ורדים.

כאבכה. כיכר קדומים 6, יפו העתיקה. הזמנה מראש בפייסבוק

שישברק כפר ראמה (צילום: עזבה)
שישברק של עזבה בכפר ראמה. גם ביפו | צילום: עזבה

 

דריה
המסעדה הכשרה החדשה של הלל תווקולי במלון הילטון בתל אביב היא בשורה של ממש לשומרי הכשרות: זוהי הפעם הראשונה שתווקולי פותח מסעדה כשרה, ומהרגע שהיא נפתחה מי שמגיע לכאן מעיד על אוכל מקורי ונהדר. חלק מהמנות במקום שואבות השראה גם ממסעדת אנימאר של תווקולי שפועלת במלון דן והתפריט בדריה כולל בין היתר מנות כמו קבב טלה עטוף בפיתה מהסאג' עם ויניגרט חציל קלוי וחלב שקדים, סבזי ושמן צ'ילי; בר ים סוג'וק בגריל עם לחוח כורכום, עגבניות צלויות, ג'עלה, וויניגרט צ'ילי ליים; רביולי דף אורז במילוי טרטר דג ים, ויניגרט קארי, מלפפון ירוק, צנון, תפוח גראנד סמית, קשיו מקורמל וטוביקו; וסובה טונה עם שומשום, ביצי דגים, פונזו דגים וליים מעושן, כוסמת תפוחה ופלפל צ'ילי מותסס. החוויה יוקרתית והאוכל מתומחר בהתאם.

דריה. מלון הילטון תל אביב. 03-5202127. כשר

דריה מסעדה חדשה הילטון  (צילום: אוהד קב,  יח"צ)
דריה מסעדה חדשה הילטון | צילום: אוהד קב, יח"צ

 

ג'נגו
בר האוכל ג'נגו של השף שרון כהן לא מפסיק לככב ברשימה שלנו חודש אחר חודש; ככה זה כנראה כשהשף של אחת מהמסעדות היציבות והמובילות בתל אביב, שילה, פותח מקום נגיש יותר עם אוכל קליל יותר ואווירה משוחררת. התפריט פה כולל ספגטיני ירוק עם שרימפס טייגר, קלמרי וחמאת זעפרן; שניצל מח עגל ברוטב עגבניות שרופות, פלפלים קלויים וצלפים; דג מעושן בצ'ימיצ'ורי וטבסקו ירוק; קנלוני כרישה במילוי קישואים, שאלוט ופורצ'יני עם מסקרפונה; ופטריות מלך היער בציר פורצ'יני עם גבינת סנט מור כבשים ובלסמי. מחירי המנות כאן נעים בין 38-88 שקלים.

ג'נגו. בן יהודה 155, תל אביב. 03-5221224. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by Sharon cohen (@sharoncohen.chef)

הולשטיין
ההמבורגרייה החדשה של חינאווי בשוק הכרמל הפכה להיות אחד המקומות הכי מדוברים בשוק מהשנייה של הפתיחה. אחרי GDB, נראה שבכרמל חסרה הייתה המבורגרייה וזה בדיוק הפתח אליו נכנסו בהולשטיין שלא לומר הסתערו עליו, והתוצאה בהתאם: התלהבות מחד ותגובות פושרות וסקפטיות מאידך, כמו סביב כל מקום חדש ומדובר. המקום כולל מבחר סוגי המבורגרים וגם מנות ראשונות כמו עראייס או כנפיים; הקציצה מוגשת בלחמנייה של ערן שוורצברד והאופציות כוללות צ'יזבורגר עם צ'דר, פלפל וחלפיניו; המבורגר עם קורנביף וביסלי גריל ברוטב צ'דר; המבורגר עם בייקון טלה; והמבורגר עם מיקס פטריות.

הולשטיין. יום טוב 17, תל אביב. לא כשר

שורד טוב טייק אווי (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
המבורגר חדש בהולשטיין | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

 

גרקו
מיזם החוף השאפתני של צביקי עשת נחת על חוף פרישמן ברעש גדול. אנשים כבר התרגלו לכך שהאוכל בחופי הארץ ממש לא מנסה לשאוף גבוה ומהרגע שהגיע מקום שמנסה לבסס שינוי, הוא הומה במיוחד. גרקו ביץ' כוללת כמה וכמה ענפים: מסעדה שמציעה את כל המנות המוכרות של אימפריית גרקו מממרח פאבה עם תספות לצד מאפה 12 האלים; ולצד המסעדה יש דוכן שמאפשר להגיע ולזלול אוכל רחוב יווני כמו גירוס וסופלקי, ולחזור בחזרה למים. יש כאן גם מעדנייה, בית קפה וגלידרייה יוונית, חלקם כבר פתוחים וחלקם יפתחו בהמשך החודש. אם לא ניתן לטוס ליוון בלי לחזור לבידוד, לפחות עדיין אפשר לנסוע לתל אביב .

גרקו Beach. חוף פרישמן, תל אביב. לא כשר

גרקו ביץ'  (צילום: אורי עשת,  יח"צ)
גרקו ביץ'. סוחפים את החוף | צילום: אורי עשת, יח"צ

 

משייה
מסעדת משייה של קבוצת בארכה האוס עוררה הייפ רציני כשנפתחה מחדש אחרי חודשים ארוכים של קורונה בהם עמד המקום סגור וניסה לחשוב איך לחשב מסלול מחדש. על האוכל במסעדה המחודשת הוצב השף גיא אריש שיצר פה תפריט מקורי והביקורות עליו ועל האוכל כאן יותר ממשבחות. בזמן פעילות קצר הצליחו לייצר פה מנות מפתח זכירות כמו שורש סלרי בטאבון עם חמאה, כרישה, מיסו חומוס וקראמבל; שיפוד פטריות עם איולי שום ושמן זית, עגבניות, פלפלים ועשבים מותססים; ושיפודי לוקוס וליה (שומן כבש) עם יוגורט, סומאק, קונפי עגבניות ופלפל ירוק מותסס.

משיה, מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by Mashya (@mashya_restaurant)