קובי ופיתה

שוק מחנה יהודה ממשיך לספק עניין לחובבי אוכל ברחבי הארץ. הפעם עם מקום שלוקח מאכל מסורתי שמזוהה עם מסעדות ותיקות בשוק ובירושלים בכלל, ומעניק לו טוויסט מודרני. קובה ופיתה מציעים מנות קובה קלאסיות כמו קובה חמוסטה במילוי סיסקה במרק חמוץ עם סלרי, מנגולד ושום; קובה חמו במילוי בשר במרק גזר וחומוס; או קובה אדום במילוי בשר טחון במרק סלק. לצד הקובות מגישים כאן גם מנת קובה בפיתה. בניגוד למסעדות רבות שמציעות את הקובה עד שעות הצהריים, כאן המאכל מוצע גם בלילה לטובת בלייני השוק.

 

קובה ופיתה מחנה יהודה ירושלים  (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
קובה. בפיתה. בקובה ופיתה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

קובה ופיתה. התפוח 11, שוק מחנה יהודה ירושלים. 050-3646405

הקוסם

קצת קשה להכריז על הקוסם כאחד המקומות המדוברים של החודש כי הרי מדובר באחד מהמקומות הפופולריים בתל אביב בכל רגע נתון. ולמרות זאת, אריאל רוזנטל קיבל מקום של כבוד ברשימתנו בגלל משהו שלא קשור לאוכל, או יותר נכון לא רק לאוכל, אלא לספר החדש שהוא הוציא החודש עם אשת האוכל אורלי פלאי ודן אלכסנדר, דרך החומוס. הספר, שמתאר בהרחבה את המסע של גרגר החומוס במזרח התיכון, זוכה לשלל פרגונים משפים נחשבים בארץ ובעולם (בין היתר מייקל סולמנוב בעל מסעדת זהב שזכתה לאחרונה בתואר הטובה בארצות הברית וחיים כהן שלנו). 

פלאפל הקוסם  (צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור)
עכשיו גם עם ספר חדש. הקוסם | צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

פלאפל הקוסם. שלמה המלך 1 (פינת קינג ג'ורג'), תל אביב. 03-5252033

יאפא כנאפה

כבר כמה חודשים שיאפה כנאפה לא יורדת מהכותרות בקרב קבוצות חובבי האוכל ברשת. המקום הקטן שמציע שתי מנות קינוחים בלבד, כנאפה ובקלאווה טורקית, מעורר הד גדול ונושא את הבשורה של כנאפה ובקלאווה משובחת במרכז הארץ. הכנאפה כאן מוגשת עם גלידת חלב עיזים מעולה מטורקיה (היא יכולה להיות מוגשת גם בתוך הבקלאווה העשירה בפיסטוקים מצוינים, בדיוק כמו באיסטנבול). כמה יעלה לכם התענוג? 20 שקלים למנה ועוד חמישה שקלים אם רוצים גם תוספת גלידה לסיפור הזה. רק אל תגידו שלא סיפרנו לכם שההצלחה של המקום מביאה איתה תור לא קטן בסופי שבוע.

 

View this post on Instagram

בקלאווה במילוי גלידת שמנת עזים והמון המון פיסטוק @yaffaknafeh #turkishfoods #turkishfood #pistachio #baklava #baklavas #icecream #goatcheese #foodgram #instafood #eeeats #eater

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

יאפא כנאפה. עולי ציון 24, יפו

שחקי שחקי

יהלומה לוי ושמעון משל הוסיפו עוד אטרקציה לרחוב טשרניחובסקי (שעוד יככב שוב ברשימה שלנו הפעם), שהופך לאחד ממוקדי האוכל המסקרנים במרכז הארץ. בר האוכל החדש שלהם, שחקי שחקי, עמוס בכל יום החל מהשעה שש מציע מנות מגוונות שהולכות טוב עם בריזת הקיץ ועם כוס יין או אוזו. בין המנות שמציעים פה: טרטר "סלט ערבי" עם יוגורט סומאק ופירורי חזרת ומנת חלת לובסטר עם טבעות שאלוט ותפוח אדמה צלוי עם תימין שהפכה ללהיט אינסטגרם.

שחקי שחקי חלת לובסטר  (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
הפכה ללהיט רשת. חלת הלובסטר בשחקי שחקי | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

שַחֲקּי שַחֲקּי. טשרניחובסקי 4 תל אביב. 03-7744511

נורמן
חלת השניצלים של הנורמן (מקום שבכלל מגדיר את עצמו כשווארמיה) כבשה את הרשת ואת הסלבס הישראלים (בין הפוקדים את המקום: עומר אדם, נטלי דדון ועומר חזן). המקום הזה הצליח להשתחל למיקום גבוה במיוחד ברשימה שלנו בזכות העוצמה שלו ברשתות החברתיות ומנת יום שישי קלאסית שהישראלים מתים עליה. חלה ובתוכה שכבות מסודרות היטב של חצילים מטוגנים, שניצל דק ופריך, מטבוחה וחמוצים. המנה הזאת תעלה לכם בין 35-150 שקלים (תלוי בגודל וכמה אנשים אוכלים) והיא מוגשת לצד צ'יפס תפוחי אדמה וצ'יפס בטטה. ואם בכל זאת לא בא לכם עליה, יש גם אפשרות למנת שווארמה, סלט שווארמה או מנות נוספות שמוגשות במקום.

נורמן שניצל בתוך חלה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
נורמן שניצל בתוך חלה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

נורמן. חשמונאים 96, תל אביב. 050-7755551

המבורגר מחתרתי
החודש התקיים ברעש גדול יום ההמבורגר הבינלאומי ובתזמון מושלם נפתח גם המוקד הראשון של ההמבורגר המחתרתי, המבורגר שאפשר היה להזמין בהזמנת וואטסאפ בלבד (ובמחיר גבוה למדי) וכעת הפך למקום של ממש, גם הוא ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב. מדובר בחור בקיר בו ניתן להזמין את ההמבורגר, שעדיין נשמר במעטה סודיות ועם הרבה מאוד טקסיות ותיאטרליות בכל תהליך ההזמנה. את ההמבורגר מקבלים בטייק אווי או על מגש שניתן לאכול יעל ספסל כלשהו ברחוב (אין מקומות ישיבה) והוא מגיע בלחמנייה שחורה עם פלחי תפוחי אדמה עבים, לאכילה עם כפפות חד פעמיות שמחליפות כאן את המפיות. המחירים נעים בין 49-79 שקלים להמבורגר והקציצה עצמה נעשית במעשנה ומדיפה ניחוחות עישון נעימים. כמו כן, מגישים כאן גרסה טבעונית עם קציצת ביונד מיט. 

המבורגר מחתרתי שחור  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
המבורגר מחתרתי שחור | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

 

ההמבורגר המחתרתי. טשרניחובסקי פינת אלנבי, תל אביב. 051-5050145  

רמה
שוב ושוב מככבת המטבח של רמה בחודשים האחרונים ברשימה שלנו במקומות גבוהים במיוחד ואנחנו שמחים על כך מאוד. כל כך הרבה זמן חלף מאז נשרפה כליל המסעדה הזאת עד שנפתחה מחדש, שמגיע לה כל כבוד אפשרי. מעבר לכך, המסעדה המחודשת מצליחה להיות יפהפייה ומרשימה והאוכל כאן נותר נאמן לקו הפארם טו טייבל שהוביל את המסעדה ואת רמה בן צבי מאז ומתמיד. השינוי היחידי שאנחנו פחות מבסוטים ממנו כאן הוא צמצום שעות וימי הפעילות. הארוחות במטבח של רמה המחודשת הן ארוחות קבועות מראש, כך שמגיעים לחוויה ארוכה ומהנה בה טועמים מבחר רב של מנות לארוחת בראנץ' או ערב. בין המנות על השולחן למשל: לחם פוגאס מקמחים עתיקים עם ממרחים של קרם חצילים; סשימי אינטיאס עם קולי עשבים ופרחי חמציץ; חזה ברווז צלוי על קרעי פסטת חלמונים מקמח קמוט; ודג במעטפת מלח אפוי בטאבון.

המטבח של רמה פסטה וברווז  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
המטבח של רמה פסטה וברווז | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

המטבח של רמה, נטף. 02-5700954 

מסעדת הניצחוןמסעדת הניצחון
הסיפור הדרמטי של מסעדת הניצחון החודש הוא סיפור שלא ניתן לא להתייחס אליו, חתיכת דרמה עם סוף טוב. לפני כשבועיים פורסם כי בעקבות המצב המורכב בתחום המסעדנות וקשיים נוספים בהם נתקלה המסעדה הרומנית הוותיקה באשקלון, היא נאלצת להכריז על סגירה. ואז, בעקבות מחאת הקהל והאהדה הרבה לה זכה המקום מאז הישמע דבר הסגירה, המסעדה קיבלה את הסיוע לו הזדקקה והוחלט להמשיך ולהפעיל את המקום. חדשות נהדרות למוסד שפועל עוד משנת 1949 ומהווה בית לקבב הרומני מהטובים ביותר שאפשר למצוא בישראל. 

הניצחון. הרצל 32, אשקלון. 073-756-9533

בר 51

מי שעוקב באדיקות אחרי הרשימה לא יכול שלא לשים לב לבר 51, שמובילה אותה מזה שלושה חודשים. המסעדה שכבשה את הברנז'ה התל אביבית שייכת בכלל לקבוצת מסעדנות ירושלמית מוכרת (מהבעלים של המסעדות המצליחות מונא ואנה בהובלת השף מושיקו גמליאלי). מאז שנפתח, בר 51 לא מספיק לקטוף ביקורות מצוינות בקרב מבקרי האוכל, והפך לסוג של קונצנזוס גם בקרב הפודיז בישראל. מציעים כאן תפריט שמתחלף כל הזמן עם מנות מדויקות וכיפיות כמו אניולוטי במילוי תפוחי אדמה ומסקרפונה בחמאת מרווה (56 שקלים); שיפוד אנטריקוט ברוטב חלמונים (58 שקלים); או פפרדלה זוקיני עם דג ים וחמאת לימון (58 שקלים).

בר 51. הירקון 59, תל אביב. 03-5406680

בר 51 - אניולוטי (צילום: H, יחסי ציבור)
אניולוטי בבר 51. מנות קטנות ומדויקות | צילום: H, יחסי ציבור

ג'ורג' וג'ון
את המקום הראשון שלנו קוטפת החודש מסעדת ג'ורג' וג'ון של השף תומר טל (בן טיפוחיו של השף חיים כהן), שהצליחה לעשות מהפך מפתיע במלון דריסקו (שההתחלה הקולינרית שלו הייתה רבת קשיים) ולכבוש גם את המבקרים הקשוחים ביותר. תומר טל יוצר כאן אוכל ייחודי בנוף המקומי תוך שימוש בחומרי גלם מוקפדים. בין המנות כאן למשל סלט עלים מלוקטים עם שורשים לבנים, שעועית מש, אפונת שלג וטוסט סנט מור (52 שקלים); כרובים בעשן פחמים שנצלו בכד בורמזי עם יוגורט וסומק (55 שקלים); פסטה מבצק של קובה ממולאת בחוביזה עם בצל שרוף, מנגולד ועשבי תיבול, מרק שקדים לבנים, זעתר חמציץ ותרד (72 שקלים); או פסטה פיצ׳י בתבשיל חורשט סבזי (132 שקלים).

View this post on Instagram

דברים טעימים שאכלתי השבוע: פסטה פיצ׳י שמנמנה ברוטב חורטש סבזי פרסי @georgeandjohn_restaurant #pasta #pastatime #seafood #italianfood #eeeats #eater #foodgram #foodography #instafood #persianstyle

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on



ג'ורג' וג'ון. מלון דה דריסקו. אורבך 6, תל אביב. 03-7269309