10. Pate & Puff

קשה למנות את מספר בתי המאפה האיכותיים שנפתחו בשנה החולפת ברחבי הארץ. לראייה: ברשימתנו החודש מככבים 2 כאלה, ועדיין, גם אחרי שהתרגלנו לשמוע על קונדיטוריות טובות חדשות לבקרים, מאפי בוקר יפים וכריכים מגרים, בהחלט מצליחים לרגש אותנו. וכנראה לא רק אותנו, כך על פי התורים ב-Pâte & Puff (פאט אנד פאף) שנפתחה בכיכר מסריק בתל אביב לא מזמן וכבר מהווה מוקד משיכה משמעותי לחובבי הפחמימות. מציעים במקום מבחר לחמי מחמצת, באגטים ופרעצלים לצד מאפי בוקר מגרים, בחלל רחב ידיים שהוא גם בית הייצור עצמו. תמצאו פה קרואסון קלאסי, קרואסון שקדים, פחזניות במילוי קרם דיפלומט, קראפין במילוי קרם קפה קולד ברו ועוד שלל כריכים ומאפים.

Pâte & Puff. מסריק 15, תל אביב

9. ערן שוורצברד

הבטחנו עוד בית מאפה ברשימה והוא לא איחר להגיע: השף קונדיטור ערן שוורצברד פתח החודש סוף סוף את המקום החדש שלו בשרונה מרקט בתל אביב, אחרי חודשים של עבודה. אם אתם אוהבים אוכל, כנראה כבר נתקלתם באחד מקינוחי הוויטרינה שלו באינסטגרם של הזללנים אחריהם אתם עוקבים, עם סבירות גבוהה שמדובר בקינוח העגבנייה ששבר את הרשתות בדיסוננס שהוא מייצר בין משיכה לסלידה. שוורצברד מציע כאן מאפים מתוקים ומלוחים רבים לצד קינוחי ויטרינה מורכבים, כריכים, עוגות שמרים, עוגיות, לחמים ואפילו ממרחים להשלמת החבילה. אפשר להגיע ולרכוש הביתה או לשבת על המדשאות של מתחם שרונה.   

ערן שוורצברד. שרונה מרקט, תל אביב

 

ערן שוורצברד קונדיטוריה פוקאצ'ה  (צילום: לילך אוזן, יחסי ציבור)
חדש בשרונה מרקט. שוורצברד | צילום: לילך אוזן, יחסי ציבור

8. פלאטבוש

מסעדת פלאטבוש החדשה בולטת בנוף התל אביבי קודם כל משום שהיא מציעה אוכל שונה מאוד, ומקורי, בטח בעידן של פיצות והמבורגרים. מעבר לכך, האוכל שמוגש כאן גם לא מאוד יקר, נקודה שהופכת ליותר ויותר משמעותית כשהמחירים במסעדות השף רק הולכים ומאמירים. יש פה מנות כמו מאק אנד צ'יז עם בשמל, צ'דר, גרוייר וגאודה; ארפס וונצואלי עם עוף; קארי עז ותפוחי אדמה; כנפיים ברוטב בפאלו ומטבל פלפלים ופרמזן; וג'רק צ'יקן - עוף במרינדה בהשראה ג'מייקנית ופלנטיין. המחירים נעים בין 24-84 שקלים וההייפ בינתיים מעיד כי מדובר לא רק ביציאה מרעננת, אלא גם טעימה.

פלאטבוש. יהודה הלוי 52, תל אביב.

ג'רק צ'יקן (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
ג'רק צ'יקן | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

7. שאבו

עוד חודש, עוד רשימת מקומות מדוברים ועוד שווארמה שנפתחה ועושה רעש ברחבי תל אביב. האחרונה שבהן הייתה השווארמה של איציק הגדול שהצליחה להוציא מנעד תגובות מרשים מחובבי הז'אנר (גם על הטעם וגם על התמחור) והפעם, זאת שווארמת שאבו ברחוב הירקון - שמציעה פיתה שווארמה הודו ופיתה עם שווארמה עגל וכבש שהצליחו להרשים את מבקרת אוכל הרחוב שלנו. הסלטים פה טריים, הבשר עשוי היטב ומתובל במשורה, ונכנס בכמות ניכרת לפיתה והמחיר? בין 41-44 שקלים.

שאבו. הירקון 296 (פינת יורדי הסירה), תל אביב. לא כשר

  

שאבו. גם הודו (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
חדש בגזרת השווארמות | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

6. דל מאר

המסעדה החיפאית החדשה של השף עידן מלכין מושכת תשומת לב לאזור פחות מוכר בסצנה הקולינרית של חיפה, רחוב יפה נוף. לצד הבחירה במיקום הלא שגרתי, גם הכיוון של המקום הזה כולו יוצא מהשטנץ של אוכל טרנדי באווירה משוחררת ושואף גבוה יותר. התפריט מתמקד ברובו במנות מהים וכולל אפשרויות כמו ברוסקטת בויאבז עם איולי ודגים; תמנון על הפלנצ'ה עם תפוחי אדמה; קלמרי במילוי גבינת עזים ולאבנה; וקינוח של עוגת גבינה באסקית. והנוף? הוא עצמו שווה הגעה במיוחד.

דל מאר, יפה נוף 99, חיפה, 04-8668813. לא כשר

  

דל מאר. ברוסקטה בויאבז (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
ברוסקטה בויאבז בדל מאר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

5. למפור

הקאמבק של מסעדת האנוי בגרסתה המחודשת עורר לא מעט אמוציות החודש בקרב חובבי האוכל האסייתי. למפור היא שיתוף פעולה בין הבעלים לשעבר של האנוי לקבוצת אייל שני, שבמקום המזנון פתחו מסעדה חדשה עם מטבח פתוח ותפריט אסייתי ורסטילי ומגרה. אפשר למצוא פה צ'יקן קארי עם לחם עלים מלזי; רוטי עם קארי בשר בשילוב קוקוס וכפיר ליים; קרעי טופו ופטריות עם פלפל סצ'ואן, בצל ירוק וסלרי; והר גאו שרימפס כיפיים. קצת ישתפשפו פה, ואין ספק שיהיה מדובר במקום לחזור אליו.

למפור. המלך ג'ורג' 30, תל אביב. לא כשר   

  

למפור קינג ג'ורג' (צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור)
מבית קבוצת אייל שני ובעלי האנוי לשעבר | צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור

4. שפוי

המסעדונת החדשה של השף יונתן בורוביץ' ושותפיו ל-M25 בשוק הכרמל בתל אביב מצליחה להעביר את המסר שלה באופן ממוקד כבר מהשם. שפוי מציעה אוכל טוב שלא מנסה להמציא את הגלגל, באווירה נעימה וצנועה ובמחיר ששואף להיות הוגן - הרבה דברים שנעשה לא פשוט למצוא בארץ. אפשר לנסות כאן דג אינטיאס כבוש עם עגבניות ובצל מוחמץ; קלמרי עם אפרסק מוחמץ; סלט עגבניות וטונה אורטיז; שייטל מעושן עם חרדל וחמוצים; ותמנון כבוש עם תפוחי אדמה. המנות לא גדולות אך גם לא קטנטנות, המחירים נעים בין 32-58 שקלים לצלחת, והמקום פתוח מ-18:00 בערב ובימים שלישי, רביעי וחמישי בלבד.

שפוי. סמטת הכרמל 23, תל אביב

  

בר יין שפוי (צילום: @shafo_ii, instgaram)
בר יין ולא רק. שפוי | צילום: @shafo_ii, instgaram

3. אהרוני'ס

השף ישראל אהרוני אולי ציין כבר מזמן שהוא כבר לא יפתח מסעדה נוספת בקריירה שלו, אך העסק המשותף שלו ושל ילדיו, שהחל מקצבייה ברחוב שנקין בתל אביב והתרחב מאז למספר מוקדים, הולך ותופס תאוצה. אומנם לא מדובר במסעדות של ממש, אבל בהחלט במקומות להגיע ולאכול בהם ולא רק לערוך קניות. התוספת הטרייה ביותר לביזנס היא ההמבורגרייה של המשפחה, אהרוני'ס, שממוקמת בגני תקווה. באהרוני'ס אפשר למצוא המבורגר חף מיתר גינונים, מוגש לצד תוספות כמו צ'יפס, תפוחי אדמה, אורז או עלי גפן. יש גם עוף בגריל - מכנפיים ועד עוף שלם שאפשר לרכוש לשולחן האוכל המשפחתי. וזה הכל.

אהרוני'ס. מרכז מסחרי צים אורבן, דרך ההדרים 7, גני תקווה

  

ישראל אהרוני (צילום: עופר חן)
המבורגר. אהרוניס | צילום: עופר חן

2. קלבריה

כפי שניכר ברשימה, הביקוש של קהל הסועדים לאוכל לא יומרני, במחירים נגישים ובאווירה טובה רק הולך ומתגבר. קלבריה של בנצי ארבל עונה על כל הפרמטרים הללו ומתמקדת באחד מסוגי האוכל החביבים על הישראלים, האוכל האיטלקי. ארבל מציע פה קלמרי מטוגן חריף; חציל מלנזנה בטאבון עם רוטב עגבניות; ספגטי עם רוטב עגבניות ובשר טחון; ופסטה פירות ים בחמאה, לימון וזעפרן. המחיר לצלחת לא עולה מעל 80 שקלים, וכל הנתונים הללו גורמים לכך שהפופולריות של המסעדה בנסיקה מהשנייה שנפתחה והיא גם סוחפת ביקורות משבחות, מה שרק מוסיף לחגיגה.

קלבריה. קינג ג'ורג' 29, תל אביב.

  

קלבריה. קוקילידה פיסטוק (צילום: אלי ריבקין, יחסי ציבור)
פשוט וטוב. קלבריה | צילום: אלי ריבקין, יחסי ציבור

1. רדלר

שלל מסעדות בבתי מלון נפתחו בשנה החולפת, ועדיין, אחת המדוברות שבהן היא רדלר החדשה של השף מושיקו גמליאלי; מקום שנוטף סטייל ומושך אליו שלל שמות מפורסמים מהתעשייה המקומית. גמליאלי ידוע בתור שף שמייצר מסעדות שגורמות לך לחוש שאתה במקום הנכון בזמן הנכון, ורדלר עושה זאת מהרגע הראשון, גם אם הביקורות על האוכל כאן טרם התכנסו לכדי הסכמה. המנות כוללות בריוש עם חמאת מיסו, אבוקדו ודג נא; פפרדלה בחמאת מרווה ולימון; וספגטיני סרטנים ובוטרגה ולקינוח פודינג אורז או עוגת תמרים ברוטב טופי. 

 

רדלר. טורטליני לחי (צילום: צילום פרטי)
טורטליני ברדלר | צילום: צילום פרטי