10. הרים, קריית ענבים

כמות בתי הקינוחים והפטיסרי החדשים בארץ הולכת ומתרחבת מדי חודש. אחד מהמקומות החדשים והשווים במיוחד בתחום הוא הפטיסרי המרשים הרים בקריית ענבים. זה גם בית קינוחים וגם מעדנייה, כשעל המתוקים אחראי אורן חיו. שלושה חודשי פעילות הספיקו לייצר סביב המקום הזה באז רציני שרחשיו מגיעים הרבה מעבר לגבולות הרי ירושלים. בהרים אפשר למצוא קינוחי ויטרינה לצד מאפים מיוחדים כמו סנט הונורה גרסת המקום עם קרם דיפלומט ושנטי וניל, קינוח אגוזי לוז עם 7 שכבות לוז, עוגת רוגעלך, בוסטוק, סקונס מלוח, שוסון פרג ולימון, בריוש במילוי קרם מלבי ושיערות קדאיף ועוד.

הרים בייקרי, קריית ענבים. כשר

View this post on Instagram

A post shared by @harim_bakery

 9. SOTE אורבן דוג, תל אביב

עם שם מאוד שנוי במחלוקת, המקום החדש Soté Urbandog עשה לא מעט רעש החודש. למרות השם וההייפ ברשת, הסיפור כאן הוא כמובן האוכל - נקניקיות: מאכל תאווה, שלצערנו לא מקבל מספיק בולטות בזירת אוכל הרחוב הישראלית בשנים האחרונות, בטח בהשוואה למאכלים כמו המבורגר, פיצה או אוכל הרחוב של השנה - השווארמה. במקום מוגשות 4 נקניקיות שונות בלחמניית חלב: נקניקיית בקר בסגנון יפני עם צ'דר וגאודה; נקניקיית עוף עם סלט תאילנדי ואיולי חריף; נקניקיית דג עם עשבי תיבול ושקדים; ונקניקיית טלה עם סלט תירס בסגנון מקסיקני, וכן צ'יפס וקורן דוג. קטן, מגניב, טעים ומצטלם יפה. פלא שהם ברשימה הזאת?  

סוטה אורבן דוג. שפ"ר 2 (פינת שוק הכרמל), תל אביב. לא כשר

כל 4 הנקניקיות בתמונה קבוצתית (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
כל 4 הנקניקיות בתמונה קבוצתית | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

8. קפה מרטיני

המסעדה האיטלקית החדשה ברחוב דיזנגוף בתל אביב הפכה למדוברת החודש לא רק בזכות המיקום המרכזי שלה, אלא בעיקר בזכות שילוב הכוחות של שף עידן פרץ (פופינה), יונה ששון (האישה והאגדה שאחראית על מקומות טעימים כמו לוקה ולינו וטיפולינו הירושלמית) והמיקסולוגית המוכשרת מור קורל. לצד מנות קלאסיות כמו פיצטות שונות וקצ'יו פפה, יש פה גם אוכל שיוצא מגבולות הגזרה השגרתיים של המטבח האיטלקי שאנחנו מכירים היטב בישראל עם אופציות מסקרנות כמו טורטליני פקיילה עם לבנה, גראטן ארטישוק וכמהין וטארט לימון עם קרם לימונצ'לו.

קפה מרטיני. דיזנגוף 130, תל אביב. טלפון: 077-9386465

View this post on Instagram

A post shared by @caffemartini130

7. פיצה גרקו

כאילו אימפריית המסעדנות היוונית גרקו לא התרחבה מספיק בשנים האחרונות ושלל ערים גדולות ברחבי הארץ נהנות מנציגות של גרקו גם אצלן, הפיתוח החדש מבית היוצר של צביקי עשת הוא פיצה יוונית. אפשר להתווכח על היכולת להגדיר את הבצקים שמוגשים בפיצה גרקו כפיצות של ממש, אבל אי אפשר להסתיר את העובדה שמדובר במאפים ששמם הולך לפניהם, והפודיז מגיעים בהמוניהם. אפשר למצוא בגרקו פיצה שלל סוגי פיצות עם תוספות בסטייל יווני כמו פיצת גירוס עם פרגית בתערובת תבלינים יוונית, פיצה סקורדליה ופטריות ופיצה מוסקה.

פיצה גרקו. טיילת שלמה להט 17, תל אביב  

גריק פיצה (צילום: יחסי ציבור)
גריק פיצה | צילום: יחסי ציבור

6. נאיפה

המסעדה של השפית נאיפה מולה בנווה צדק בתל אביב ממשיכה לככב במדורי האוכל ללא הרף ולהיות עמוסה בהזמנות כבר מרגע הפתיחה של המקום. את המקום הזה פתחה נאיפה עם בן זוגה ומאחוריו המון עבודה ממושכת. היא מגישה כאן מטבח שאמי בווריאציות האישיות שלה, באווירה מסוגננת ונעימה. בתפריט תמצאו מנות כמו מועג'נאת במילויים שונים וקינוח לילות ביירות שלא כדאי לפסוח עליהן, לצד אופציות כמו סיגר מפיתה דרוזית במילוי מסאחן או ניוקי מקמח פריקי. נציגות מסקרנת למטבח שף ערבי מודרני בתל אביב - וזה ללא ספק משהו שהיה חסר בנוף. 

נאיפה. יחיאלי 4 (מרכז סוזן דלל), תל אביב. לא כשר

ליאלי ביירות של נאיפה (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
ליאלי ביירות של נאיפה | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

5. רחל 5, ירושלים

את בוגרת מאסטר שף רחל בן אלול אין צורך להציג וגם לא את המקומות המצליחים שהיא מפעילה בשכונת רחביה בירושלים ובשרונה מרקט בתל אביב. כעת, פתחה רחל ממש בסמיכות לבית הקפה והכריכים המקורי שלה בירושלים גם מסעדה בשרית כשרה חדשה בשם רחל 5, שביום מציעה כריכים בשריים מושקעים כמו שרק רחל יודעת ליצור עם אפשרויות כמו כריך סינטה עם ביצת עין הפוכה וחמאת בוטנים או כריך עם קבב, טחינה ושיערות חלווה. בערב המסעדה הופכת לבר יין עם מנות פינצ'וס שוות. המקום פועל גם כמעדנייה עם אפשרויות של מנות לרכישה להכנה ביתית ושלל חמוצים וממרחים מעשה ידיה של רחל.

רחל חמש. שדרות בן מימון 5, ירושלים. כשר בשרי

רחל בן אלול כריך רחל בשדרה ירושלים (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
רחל בן אלול כריך רחל בשדרה ירושלים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

4. R48

המסעדה היוקרתית של רותי ברודו וקבוצת R2M במלון החדש בשדרות רוטשילד לא יורדת מהכותרות מאז הפתיחה שלה. אמנם נושא השיחה הראשון כאן הוא על פי רוב התמחור: 500 שקלים לסועד לארוחת ערב, שלא ממש מאפיין את יתר מסעדות הקבוצה, אבל כשהאבק מנושא המחירים שוקע, יש כאן גם הרבה להגיד על האוכל עצמו. המסעדה מגישה הן ארוחות בוקר והן ארוחות ערב שזמינות לא רק לאורחי המלון, במתכונת של ארוחת טעימות בת 11 מנות בדגש על אוכל עם נגיעות אסייתיות של השף אוהד סלומון. האוכל מתחלף מדי ערב. דוגמאות למנות שמוגשות כאן: נודי סרטנים, שרימפס קריסטל עם צ'אטני עדשים ירוקות וטרטר בקר בטאקו שומשום שחור.

R48. רוטשילד 58, תל אביב. לא כשר

אין תפריט. תאכלו (צילום: אסף קרלה)
R48 | צילום: אסף קרלה

3. באן מי נונג

נדמה כי רוח התקופה היא דגש על יותר מסעדות פשוטות ולא יקרות, מאשר על מסעדות שף. מספיקה הצצה ברשימות מהסוג הזה מכמה שנים אחורה על מנת להמחיש את גודל הפער. מקומות כמו באן מי נונג החדשה, של השותפים לילך רובין וגיא רובננקו, הם ביטוי מצוין למגמה הזאת. מצד אחד, רובין היא שפית מנוסה, מצד שני המסעדה משוחררת ומנוהלת כמזללה מהירה לכל דבר ועניין וזה לא מעיד על טיב האוכל המרשים והמוקפד. אפשר למצוא בבאן מי נונג מנות כמו סלט שרימפס עם אטריות אורז, בזיליקום תאילנדי ומחמצי פפאיה וגזר; באן מי וויטאנמי במילוי פטה כבד, חזיר צלוי בברביקיו סיני, חמוצים ורוטב שום; ובאן מי בגרסה טבעונית עם טופו.

באן מי נונג. מקווה ישראל 1, תל אביב יפו.

באן מי קלאסי (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
באן מי קלאסי | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

2. ביגי פיצי

ואם כבר רוח התקופה ומסעדות פשוטות ולא יקרות שמעדיפות אוכל מדויק, אז ביגי פיצי החדשה באור עקיבא. מקום שמשלב בין דיינר המבורגרים בסגנון אמריקאי למסעדה איטלקית מבוססת טאבון. או בקיצור: כששני המאכלים הפופולריים בעולם התכנסו תחת קורת גג אחת - פיצה והמבורגר - ולצדם גם יציאות כמו כריכי בשר עם מיטבולס או קריספי צ'יקן ומגוו פסטות בעבודת יד וסלטים. השוס בביגי פיצי, לפחות בינתיים, הוא מנות ההמבורגר המצוינות, כשכמעט כל משפחה ישראלית ממוצעת יכולה למצוא כאן משהו לכל אחד מחלקיה, מבלי לחוש שמישהו מתפשר. האווירה מאוד משוחררת, ההזמנות מתבצעות באפליקציה או בעמדה בכניסה, והמחירים סבירים.

ביגי פיצי. צומת ברניצקי, אור עקיבא

ביגי פיצי. המבורגר לא פחות ממצוין (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
ביגי פיצי. המבורגר לא פחות ממצוין | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

1. ארטל פורמל

את המקום הראשון שלנו החודש קוטפת המסעדה הצעירה ארטל פורמל, מצד אחד מיזם צנוע של קבוצת טבחים צעירים בדרום תל אביב; ומצד שני שיעור מסקרן במסעדנות תל אביבית בתקופה לא פשוטה. בארטל פורמל מציעים ארוחת בוקר של מאפים מבית המאפייה של המקום לצד קפה; ארוחת צהריים שבה בוחרים בין 3 תבשילים יומיים שמוגשים לצד סלטים בסגנון ארוחת פועלים מודרנית; וארוחת ערב רשמית יותר עם מפות לבנות ואור נרות. ארוחת הערב כוללת שלל מנות קטנות בסגנון אירופאי אבל גם מקומי, עם אפשרויות כמו טורטליני גבינת קדוש, סלט חסה וגבינת עיזים בויניגרט זעתר, פירוגי במילוי כרוב עם שמיר ובצל מטוגן ופלאן קפה שמימי. 

פלאן ארטל פורמל  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
פלאן ארטל פורמל | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

ארטל פורמל. שוקן 23, תל אביב. לא כשר