10. יאפא כנאפה

גל ההתלהבות הישראלי מהסדרה "הכלה מאיסטנבול" לא עוצר בטלוויזיה וכבר מזמן החל לזלוג גם לאוכל. ואם כבר אוכל טורקי אז מתוקים, וזה בדיוק מה שמציע המקום שנפתח ביפו לאחרונה ועושה הרבה רעש. ביאפא כנאפה מציעים בקלאווה במילוי של גלידה טורקית מחלב עיזים שמגיעה לארץ במיוחד, עם המון המון פיסטוק נהדר, וגם מנת כנאפה שמכינים במקום על גריל מהפנט. יאפא כנאפה הפכה להתמכרות של חובבי המתוקים במרכז הארץ, והשמועות על המקום עוברות כאש בשדה קוצים בין חובבי הכנאפה (החפה מצבעי מאכל מיותרים וזוהרים) או הבקלאווה שתיקח אותם לטורקיה. המחיר צנוע במיוחד: 20 שקלים למנה (ועוד 5 שקלים לתוספת גלידה). 

יאפא כנאפה. עולי ציון 24, יפו

View this post on Instagram

בקלאווה במילוי גלידת שמנת עזים והמון המון פיסטוק @yaffaknafeh #turkishfoods #turkishfood #pistachio #baklava #baklavas #icecream #goatcheese #foodgram #instafood #eeeats #eater

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

9. דגי בטשון

שום דבר לא יחזיר לחיים את מסעדת השקד שנסגרה, אבל הנה בכל זאת בשורות חיוביות לחובבי הדגה שמחפשים מנות דגים טריות פשוטות וטובות, בלי סיבוכים (משהו שהפך נדיר בנוף המסעדנות המקומי). החודש פתחו דגי בטשון (שרובכם מכירים כחנות דגים) מוקד חדש שמשלב גם בר אוכל, המתבסס על ויטרינת דגים ופירות ים שמתחלפת מדי יום. המחירים צנועים (עד כמה שאפשר בתחום היקר של דגים ופירות ים) וכך גם שיטות ההכנה - שמסתכמות בטיגון, צלייה או הגשת דגים נאים. ניתן להזמין כאן דגים כמו דניס או לברק, דגים קטנים כמו ברבוניות וכמובן פירות ים: שרימפס, קלמרי וסרטנים. המחירים: 50-65 שקלים למנה.

דגי בטשון. קרליבך 29, תל אביב. 077-5575315

8. סי-ים בדולפינריום

ישראל היא מהחובבות הגדולות ביותר של אוכל תאילנדי, ולכן לא מפתיע שכל מסעדה תאילנדית חדשה מתקבלת כאן בברכה - בטח ובטח אם היא משלבת בין האהבה של הישראלים לאוכל התאילנדי עז הטעמים לחיבה הישראלית העוצמתית לא פחות לחוף הים. מסעדת סי-ים החדשה נפתחה החודש במסגרת שיפוץ מתחם הדולפינריום, שמנסה להשיב את הניצוץ למתחם ההיסטורי. סי-ים היא פרויקט הדגל של המתחם והיא כוללת מבחר מנות תאילנדיות, מסורתיות וחדשות. בין המנות: לאפ גאי - סלט עוף קצוץ עם נענע, כוסברה, בצלי שאלוט ואבקת פלפלים; אגרול תאילנדי פריך במילוי דג בס בפנקו; נאוואנג - פרגית צלויה בגריל במשרה שורשים וקארי אדום עם סטיקי רייס; ודג אפוי בעלי בננה - מצופה משחת קשיו ועשבים ארומטים. לצד המנות התאילנדיות מוצע במקום גם תפריט סושי.

סי-ים. ביץ' קלאב, הרברט סמואל 5, תל אביב

סיאם מסעדה דג שלם  (צילום: שי איפגן, יחסי ציבור)
גם ליד הים, וגם תאילנדי. סי-ים | צילום: שי איפגן, יחסי ציבור

7. אסתר ויהונתן

חודש אחר חודש אנחנו מוצאים את עצמנו מציינים את מסעדת אסתר ויהונתן בצפת ברשימת המסעדות הטרנדיות שלנו, ולמה זה? קודם כל, כי הסיפור של אסתר ויהונתן על שלל הסתעפויותיו לא יורד מסדר היום (כולל תקריות פחות נעימות שחוו בני הזוג מאז זכייתם ב"MKR"). וכמובן שגם בגלל האוכל: יהונתן ואסתר מגישים פה אוכל ביתי משודרג עם אפשרויות כמו ממולאים טבעוניים; החומוס המפורסם של יהונתן בליווי לחם ביתי של אסתר; המבורגר טלה שמוגש בלחמנייה שנאפית במקום; עראייס טלה בפיתה צרובה עם צנוברים, טחינה וחריף; וסיגר במילוי דגים. בביקור הבא שלכם בצפת, תנו קפיצה. 

אסתר ויהונתן. כיכר אברהם שדה. צפת, העיר העתיקה. 053-2522702. כשר

View this post on Instagram

אמנם הרחקתי עד צפת אבל יופי של חומוס @yeonatan148mir @ester.mir.5 @mkr.il #hummus #foodporn #foodgraphy #foodgram #instafood #egg #eggs #lunch #onion #tahini #oliveoil

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

6. ביג מאמא

הקאמבק של המוסד האיטלקי המוכר ביג מאמא, שהפך עם השנים לפעיל במתכונת משלוחים בלבד, הוא אחת הבשורות המסקרנות ביותר שדיווחנו עליהן בחודש האחרון. המותג הוותיק נרכש על ידי זוג האחים המסעדנים לי ואלדד שומרון (מבית הקפה שמנמונת בתל אביב) ושמר על מערך המשלוחים, אך במקביל נפתחה גם מסעדה קטנה שנושאת את השם ביג מאמא ומציגה גלגול מחודש של המקום - עם מנות שחלקן מוכרות לחובבי ביג מאמא מהעבר וחלקן חדשות לחלוטין. תמצאו כאן מנות איטלקיות עם דגש על פיצות ופסטות, כמו פטוצ'יני פסטו עם פיקורינו, שום, בזיליקום וצנוברים; חונקי כמרים עם רצועות בייקון, כמהין ורוטב שמנת מצומצם; ופיצה מרגריטה סן לורנצו עם רוטב פומודורו ירוק, מוצרלה, פקורינו, בזיליקום, אורגנו ושמן זית.

ביג מאמא. קרליבך 15, תל אביב. 1-700-708-082

פיצה ביג מאמא  (צילום: אלדד שומרון , יחסי ציבור)
ברור שיש פיצה. ביג מאמא המחודשת | צילום: אלדד שומרון , יחסי ציבור

5. ג'איה וקישלה בר, מלון סטאי

גם על שיתוף הפעולה החדש של השף יהודה עמר עם מלון סטאי היוקרתי ביפו דיווחנו כאן לא מזמן (לא מעט מלונות חדשים ומפוארים שנפתחו בארץ השנה התחמשו בשף כוכב, כך שעמר הוא ללא ספק חלק ממגמה). עמר אחראי על כל האוכל במלון, וזה כולל גם את מסעדת ג'איה הים תיכונית שפועלת בו מאז שהמלון נפתח (אך עודכנה כעת עם תפריט חדש) וגם סושי בר חדש וכשר שמציע אפשרויות כמו סמוראי רול - רול סלמון, אבוקדו, עירית ואספרגוס עטופים בילו טייל צרוב ולימון; טריקולר - רול סלמון, טונה, דג לבן, אבוקדו ועירית עטופים במלפפון לצד רוטב פונזו; וסלמון איקורה פוטומאקי עם סלמון, אבוקדו, מלפפון, ביצי סלמון ועירית.

ג'איה וקישלה בר. מלון סטאי, דוד רזיאל 22, יפו. 03-6016000. כשר

שף יהודה עמר (צילום: yehudamar, instagram)
עושה גם סושי. יהודה עמר | צילום: yehudamar, instagram

4. פנטסטיק

את מתחם פנטסטיק החדש של אריאל לייזגולד ואבירן אבידן אפשר לשנוא ואפשר לאהוב, אבל בטוח אי אפשר להישאר אדישים לפסטיבל הצבעים, הקולות והדקורציה שהוא מציע. אחרי הכל, לא בהרבה מקומות בארץ אפשר למצוא זנבות על מכנסי המלצרים, מזרקה בדמות ילד משתין שבתוכה ג'ין ומסדרון מראות חשוך שמוביל לחלל המסעדה המרכזי. על האוכל במקום אחראית השפית המוכשרת אידית פדידה, שיצרה תפריט בהשראת הרוח עמוסת הדימויים של החלל. בין היתר תמצאו כאן מנות כמו טרטר בקר שמוגש כשכל רכיביו מופרדים עם איולי וורסטרשייר, טבסקו, חלמון, שאלוט כבוש ופירורי עשבים; פסטת קזרצ'ה עם מוסר, מולים כבושים, שום קונפי, עשבים ופירורי לחם; והמבורגר שמוגש בגרסת ביף וולינגטון, כשהוא עטוף בבצק עלים עם חזה אווז מעושן, עם ריבת עגבניות, קולסלאו חסה וחלת בצל.

פנטסטיק. צידון 1, תל אביב. 03-5164700

View this post on Instagram

A post shared by Fantastic (@fantastic_tlv) on

3. ג'ורג' וג'ון

מלבד ביג מאמא, שקמה לתחייה, גם מלון דריסקו היוקרתי זכה החודש לגלגול מחודש של המסעדה שלו, עם הפתיחה של ג'ורג' וג'ון, מסעדת הדגל הטרייה של המלון בהובלתו של השף תומר טל (מי שעבד שנים ארוכות אצל יונתן רושפלד וחיים כהן ויצא כעת לדרך עצמאית). טל קוטף שבחים מרגע הפתיחה של המסעדה, שבה יצר תפריט מקומי ומקורי עם מנות כמו סשימי אינטיאס עם תפוזי דם, זרעי כוסברה, אבוקדו הס חריף-חמוץ וקוויאר ישראלי מנחל דן; שקדי עגל צרובים בגריל עם פסטה חמין וקונקסה עגבניות; כבד אווז חם עם אגסים, תפוחים ווניל; ופסטה מבצק של קובה ממולאת בחוביזה עם בצל שרוף, מנגולד ועשבי תיבול, מרק שקדים לבנים, זעתר, חמציץ ותרד.

לא מדובר במסעדה משוחררת וחפה מגינונים, אבל גם למקומות רשמיים יותר יש מקום בסצנת המסעדנות הישראלית - ובמקרה הזה ניכר שכל מי שלוקח חלק בג'ורג' וג'ון לוקח את עצמו ברצינות הראויה. בימינו זה לא מעט. 

ג'ורג' וג'ון. מלון דה דריסקו. אורבך 6, תל אביב. 03-7269309

View this post on Instagram

דברים טעימים שאכלתי השבוע: פסטה פיצ׳י שמנמנה ברוטב חורטש סבזי פרסי @georgeandjohn_restaurant #pasta #pastatime #seafood #italianfood #eeeats #eater #foodgram #foodography #instafood #persianstyle

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

2. בר 51

המסעדות מונא ואנה כבר מזמן נחשבות להיטים בעיר הבירה, והנה, רק החודש החבורה הירושלמית שאחראית עליהן עשתה עלייה מתבקשת לתל אביב עם בר 51 החדש והמדובר. על בר 51 אחראים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון, ואליהם חברה גם דנה ירזין. יחד הם יצרו בר יין ומסעדה שכל מבקרי האוכל לא מפסיקים להלל. האווירה המצוינת, העיצוב הנקי ונטול המניירות, האוכל של גמליאלי ותפריט האלכוהול המתוחכם אך לא מנוכר התחברו כולם ויצרו את אחד המקומות הנכונים ביותר של הרגע, ויש לנו תחושה שגם של הרגעים הרבים שאחריו. בתפריט: ברוסקטה עם טונה אדומה ומרמלדת שומר; קולרבי עז טעמים בציר לימון פרסי; אניולוטי במילוי תפוחי אדמה ומסקרפונה בחמאת מרווה; וקינוח טארט קרמל.

בר 51. הירקון 59, תל אביב. 03-5406680 .לא כשר

View this post on Instagram

דברים טעימים שאכלתי מידיו של @moshiko26 @bar51tlv קולורבי צלוי בציר לימון פרסי #foodgrams #instafood #foodphotography #foodie #kohlrabi #delicious #eeeats #eater #telaviv #telavivfood

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

1. המטבח של רמה

הבשורות המשמחות והמדוברות ביותר בתחום הקולינריה החודש הגיעו ללא ספק מכיוון הרי ירושלים. שם, כפי שדיווחנו לכם לראשונה, נפתחה מחדש מסעדת המטבח של רמה שנשרפה כליל לפני כשנתיים וחצי. רמה בן צבי וכל בני משפחתה עמלו על המסעדה המחודשת - וצריך להגיד, היא אפילו יותר יפה ומרשימה מהמסעדה שנהרסה.

מדובר במבנה יפהפה שמשקיף על נוף ההרים המרהיב, עם אוכל פשוט יותר מזה שהוגש בגרסה הקודמת של המסעדה, אך עדיין כזה שמחובר לגידולים וחומרי הגלם המקומיים. במטבח של רמה מציעים עכשיו ארוחות טעימות סגורות הכוללות מגוון מנות ראשונות המוגשות לשולחן ומנה עיקרית לבחירה (תקף בארוחות בראנץ', צהריים וערב). בין המנות: לחם פוגאס מקמחים עתיקים עם קרם חצילים, סלט חוביזה ויוגורט, ממרח תומא וסלט שעועית שחורה; סלט זוקיני צלוי ודלורית מעושנת עם צנונית, שומר, אפונת שלג ותפוחי עץ מיובשים על קרם לבנה וסומאק; וחזה ברווז צלוי על קרעי פסטת חלמונים מקמח קמוט.

המטבח של רמה. נטף, 02-5700954

 

View this post on Instagram

איזה כיף שאחד המקומות היפים בארץ חזר לפעול #israelifood #farmtotable #instafood #pasta #localfood #foodgram #foodography #jerusalem #locationlocationlocation #mountains #nature #eatingout #eeeeats #eeeeeats #eater

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

לרשימת המסעדות המדוברות באיזי