10. פליים

במלון קרלטון בתל אביב נפתחה לאחרונה מסעדת בשר כשרה ויוקרתית במיקום בו פעלה בעבר מסעדת לומינה. הדגש במסעדת פליים החדשה הוא כאמור על חווית הבשר, ולשם כך גויס להפעיל את המקום הבעלים של מסעדת הבשרים פיטמאסטר - מהחביבות על קרניבורים שומרי כשרות בארץ - שכבר הספיקה להתרחב עם מספר סניפים. במסעדה החדשה הוצב מתקן צליית בשר עליו מותקנים גם עופות, דגים וירקות (כשהבשרים שמוגשים כאן מבוססים על פרות מזן הולשטיין).

FLAME (פליים). מלון קרלטון, תל אביב. כשר

מסעדת פליים (FLAME) הכשרה במלון קרלטון (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
מסעדת פליים (FLAME) הכשרה במלון קרלטון | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

9. לונל

בשנת 2023 קשה מאוד להפתיע עם קומבינציות קולינריות, אבל השילוב בין מטבח צרפתי למטבח תימני בהחלט מעורר סקרנות. זה מה שמתרחש בלונל החדשה: ביסטרו שכונתי עם מעט נגיעות תימניות שנפתח החודש בלב פלורנטין על ידי ינון אלעל ועומרי קאופטייל, שכבר שיתפו פעולה במסעדת MENA. רוב התפריט כולל קלאסיקות צרפתיות כמו טרטר בקר עם איולי קוניאק או פסטה דייגים ברוטב בויאבז לצד חידושים כמו טורטליני במילוי של בצל וגבינת בושה עם חמאת יין אדום; אבל כולל גם מגע של המטבח התימני עם מנות כמו בריוש מבוסס סמנה עם סחוג ירוק ורסק עגבניות.

לונל. אברבנאל 72, תל אביב

לונל (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
לונל | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

8. סנדו בוקס

המקום החדש של נורית צ'יטיאת עוסק בסנדו - הווריאציה היפנית האסתטית מאוד לכריך. הסנדו מבוסס על לחם חלב אוורירי ורך במגוון מילויים (בלי הקשה). בינתיים, אפשר למצוא כאן סנדו במילוי סלט ביצים - קלאסיקה יפנית, לצד אופציות כמו סנדו טונה ומלפפונים חמוצים או סנדו בווריאציה ישראלית מבוסס קרוקט חומוס עם תבליני פלאפל, טחינה וג'ינג'ר כבוש. צ'יטיאת אחראית כבר על הצלחה יפנית ים תיכונית נוספת בשם פייסטרי בוקס וגם למקום החדש שלה היא ייבאה מאפים ותופינים יפניים כמו בבקה יוזו, פנקייקים יפניים ובקרוב גם קקיגורי - שבבי קרח עם שלל תוספות ותרכיזים שנפוצים מאוד ביפן ויכולים לרענן את החום הישראלי.

The sando box. יצחק שדה 6, תל אביב. כשרות צהר

 

מסתמן כלהיט המקום (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סנדו בוקס | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

7. עברי בפארק

במקביל להגעת הסתיו, מחלבת עברי השיקה לאחרונה את עברי בפארק: יזם אוכל חדש בפארק אריאל שרון שמשלב בין הגבינות של המחלבה, המאפים שנעשים במקום והנוף. מלבד חנות המחלבה אפשר למצוא במקום החדש סוגים שונים של קלצונה במילויים כמו חצילים, ארטישוק או פטריות, פיצות שונות שהמפורסמת שבהן כוללת את הבוראטה של עברי; סלטים כמו קפרזה או סלט יווני, קינוחים כמו עוגת גבינה באסקית וכמובן פלטת גבינות מבית עברי. בשילוב עם כוס יין מקומי של יקב תבור מדובר בבילוי מהנה במיוחד בלי המחויבות של אווירה ומחירים של מסעדה. המקום פתוח בימים ראשון ועד שישי בשעות 08:00-15:00.

עברי בפארק. פארק אריאל שרון. כשר

פיצה בוראטה (צילום: משפחת עברי, יחסי ציבור)
עברי בפארק. פיצה בוראטה | צילום: משפחת עברי, יחסי ציבור

6. Zeit fur Brot

בתחילת החודש נפתחה הנציגות הראשונה בישראל למאפייה הברלינאית החביבה מאוד צייט פור ברוט (זמן ללחם), שכנראה מכיר כל ישראלי שביקר בברלין. הסניף התל אביבי נפתח ברחוב מנחם בגין וכולל את מאפי הדגל שמתבססים על מבחר עוגות שמרים במילויים כמו אגוזי מלך ומייפל; שוקולד; קינמון; שוקולד לבן ואוכמניות ועוד. לצד עוגות השמרים המפורסמות יש גם פלוטים במילויים מתוקים או מלוחים, מאפה הל אלגנטי שאהבנו במיוחד, פרעצלים ולחמים שונים ומעניינים שאפשר לרכוש במשקל הביתה.  

צייט פור ברוט. מנחם בגין 37, תל אביב.

צייט פור ברוט (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
צייט פור ברוט | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

5. KFC תל אביב

אחרי טיזינג של מספר שנים מאז הפתיחה של הסניף הראשון בנצרת, נפתח סניף הבכורה של רשת KFC גם בתל אביב. זהו הסניף ה-17 במספר ברחבי הארץ והוא התמקם בכיכר הכנסת, לא רחוק מחוף הים - מיקום מפתח אחרי טבילה במים ורעב של בילוי בחוף בשלהי הקיץ. כצפוי, התפריט כולל את כל הלהיטים של הרשת על טהרת העוף המטוגן והפעם במטרה להראות שיש רלוונטיות ל-KFC גם בזירת האוכל התל אביבית הצפופה. בינתיים זה בהחלט עובד וההתלהבות גדולה. ועכשיו הם גם זמינים בוולט למשלוחים. 

קנטאקי פרייד צ'יקן, כיכר הכנסת, אלנבי 1. לא כשר

KFC מגיעה לתל אביב (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
KFC מגיעה לתל אביב | צילום: גל זהבי, יחסי ציבור

4. LAVA

המסעדה החדשה של טל רשבסקי (שהפך מוכר לאור מדיניות ההפעלה המאוד לא סדירה של TOMETOMATO בשדרות וושינגטון בשכונת פלורנטין), מוכיחה שוב שישראלים מאוד אוהבים פסטה ושרשבסקי, שרבים הדביקו לו את הכינוי "נוכל הפסטה"/"פסטה נאצי", בסופו של יום אוהב לפתוח מסעדות ולהתבכיין על זה אחרי כן. LAVA החדשה פועלת בפארק המסילה, גם היא בקצב ומימד משל עצמה - ללא התחייבות לכלום מלבד טעם. אפשר למצוא פה מבחר פסטות כמו ספגטי מיטבולס ברוטב ארביאטה; ספגטיני בחמאת זעתר ופרמזן; וספגטי עם חומוס, חמאת לימון ורוזמרין. המחירים נעים סביב 50-60 שקלים למנה, וזמן ההכנה בהחלט אינו קצר אז אם מגיעים, כדאי לנסות ולהקדים את התור ולהתאזר בהמון המון סבלנות.

LAVA . סמטת בית הבד 7, תל אביב. לא כשר

ספגטי חמאת זעתר (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
ספגטי חמאת זעתר | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

3. הלנה, תל אביב

קשה שלא לשים לב ששתי מסעדות בסגנון ספרדי נפתחו בתל אביב בחודש החולף ושתיהן הפכו במהירות שיא למדוברות מאוד. האם זה אומר שהגענו לתחיית ברי הטאפאס בישראל? אפשר רק לקוות. בינתיים, נספר ששתיהן התמקמו בפסגת הרשימה החודשית שלנו.נתחיל בהלנה בבית הלנה רובינשטיין של השף גיא גמזו, שגם פתח לאחרונה את מסעדת שה ויוי הצרפתית. הלנה כוללת חצר נעימה, בר יין ובר קוקטיילים באותו מתחם עם שלל מנות פינצ'וס ומנות ביס שקשה לבחור מהן: מפינצ'וס ריבת משמש עם פקורינו דרך פטריות וקרם מנצ'גו ועד שרימפס צלוי עם ליים; וגם מנות ספרדיות נוספות כמו פטטאס בראווס, טרטר באחו בלאנקו; וחמון עם מלון.  

הלנה. שדרות תרס"ט 6, תל אביב. לא כשר

מסעדת הלנה בביתן הלנה רובינשטיין לשעבר (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
מסעדת הלנה בביתן הלנה רובינשטיין לשעבר | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

2. ורמוטריה

המיזם הספרדי הנוסף שבו התחדשה תל אביב היא הוורמוטריה מבית המסעדן אבי קשי והשף מיכאל גרטופסקי. גם הפעם מדובר במקום על טהרת האוכל הספרדי ובליווי הרבה מאוד דרינקים. אפשר למצוא כאן ויטרינת פינצ'וס עם אפשרויות כמו סלט ביצים ושרימפס או פלפל פדרון מטוגן עם איולי וצ'וריסו; לצד מנות ספרדיות אחרות כמו כדורי פאייה שחורה עם קלמארי וצ'וריסו; קרוקטים על בסיס תירס לבן וגבינות; צ'ורוס מלוחים; תמנון עם תפוחי אדמה ועוד. כעת רק חסר שהמחירים יהיו קצת יותר קרובים לאלה של ברי הפינצ'וס והטאפאס בספרד, וזה הכל.

ורמוטריה. נחלת בנימין 25, תל אביב. 03-6152232. לא כשר

 

יש כמובן גם צ'ורוס מתוקים (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
יש כמובן גם צ'ורוס מתוקים | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

1. תריסר

המסעדה החדשה של השף ענר בן רפאל פורמן נפתחה לאחרונה בשוק הנמל בתל אביב. מי שמכיר את השף יודע שכשהוא פותח מקום, מדובר במקום שמגיש אוכל לא שגרתי, בדגש על תוצרת מקומית מסקרנת והרבה מאוד שימוש בפירות וירקות. גם בתריסר הוא מפגין את כישוריו בתחום עם מנות ייחודיות כמו פנקוטה של עגבניות; פסטה מבוססת בצק קובה עם קלמרי וציר עוף עשיר; או במיה חרוכה על לאבנה מעושנת עזת טעמים. שום דבר פה לא שגרתי וזה מה שהקפיץ את המקום הזה היישר לפסגת הרשימה החודשית שלנו.

תריסר. האנגר 12, נמל תל אביב (קומה 2 של שוק הנמל). 074-7585353. לא כשר

 

פנקוטה עגבנייה (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
פנקוטה עגבניות בתריסר | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור