גרינברג
מסעדת גרינברג, שפועלת כבר 7 שנים באזורי חן בתל אביב, קיבלה החודש שחקן חיזוק בדמות השף יונתן רושפלד. רושפלד חבר למסעדן צביקי עשת ויצר בגרינברג תפריט חדש וחולל מהפך לא קטן בכל אגפי המסעדה, למרות שהוא נמצא במקום תקופה קצרה יחסית. התפריט של רושפלד כולל ארוחות בוקר, צהריים וערב שהוא חתום עליהן, וכן תפריט יין שיצר השף בעצמו. בין המנות פה למשל: רביולי יהודי עם תפוחי אדמה, גבינת ריקוטה ומרווה; בויאבז רושפלד - מרק דגים ופירות ים; עוף צלוי בתבלינים; וביף וולינגטון - 300 גרם פילה עטוף בצק עלים, עם פטריות וציר חם של בקר ויין אדום.

גרינברג ביסטרו. אורי צבי גרינברג 25, תל אביב. 072-3929859. לא כשר   

ביסטרו גרינברג יונתן רושפלד תל אביב  (צילום: אורי עשת,  יח"צ)
ביסטרו גרינברג יונתן רושפלד תל אביב | צילום: אורי עשת, יח"צ

מסחה
עוד שף מוכר שיצא החודש במיזם חדש הוא דוחול ספדי ממסעדת דיאנא בנצרת. ספדי, האיש והקבב, מוביל כעת מסעדה חדשה בשם מסחה בכפר תבור. המקום אומנם זכה לביקורות שנויות במחלוקת עם פתיחתו, אבל הוא ללא ספק מעורר דיבור רציני בקרב הפודיז בארץ. בתפריט ארוחות בוקר, צהריים וערב בסגנון גלילי עם מנות איקוניות שמזוהות עם דוחול (כן, גם הקבב על מקלות הקינמון פה). בין יתר המנות במקום: תבשיל חוביזה עם תרד טורקי, לוביה ובמיה; קובה מטוגנת עם טחינה וסלסת עגבניות; ולחמת ח'רוף - בשר טלה מוקפץ בשום ולימון עם ציר טלה.

מסחה. לח"י 6, כפר תבור. 04-8186565. לא כשר

 

מסחה. מנסף (צילום: בועז לביא,  יח"צ)
מסחה. מנסף | צילום: בועז לביא, יח"צ

משייהמסעדת משייה נכנסה לרשימה בזכות החידוש המסעיר שהגיע אליה החודש - השף ניר מסיקה. מסיקה, שנכנס לנעליו של השף יוסי שטרית, חבר לקבוצת המסעדנות בארקה האוס והולך להוביל את כל המסעדות הקבוצה. למי שאינו מכיר, מסיקה הוביל בשנים האחרונות את אחת המסעדות הישראליות המדוברות בניו יורק - תמנע. המסעדה נסגרה השנה, ועכשיו מסיקה שב לישראל ונכנס היישר ללב הקלחת של המסעדנות המקומית עם כמה מהמסעדות הכי מדוברות בארץ. אנחנו כמובן סקרנים לראות מה יוליד החיבור, כיצד משייה תשתנה בהובלתו המרעננת של השף החדש והאם ההצלחה בניו יורק תשוחזר גם בתל אביב.

משייה. מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב. 03-750-0999. לא כשר

 

ניר מסיקה  (צילום: Michael tulipan,  יח"צ)
משייה. ניר מסיקה השף הנכנס | צילום: Michael tulipan, יח"צ

שוק לוינסקי
נכון, לרשימה הזאת נכנסות בדרך כלל מסעדות או בתי אוכל, אבל הפעם בחרנו להכניס אזור שלם, ולו רק כי אי אפשר להעביר יום לאחרונה בלי לשמוע את צמד המילים "שוק לוינסקי", לפחות לא אם אתם עוסקים בתחום האוכל. החודש עבר אזור השוק מהפך רציני והפך למדרחוב, מה שגרר עשרות כתבות על סצנת האוכל המשגשגת באזור. מבחינתנו, זאת פשוט עוד סיבה טובה להפנות זרקור לעסקים הטעימים שאפשר למצוא כאן. מארוחת בוקר כיפית בטוני ואסתר או קפה או גזוז בגזוז של בני, דרך מקומות ותיקים כמו בורקס לוינסקי או מעדניית יום טוב, ועד בילוי לילי בפיצה לילה או באוזריה.

 

הגזוז של בני - לוינסקי 41 (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
הגזוז של בני. תמיד זמן טוב לשוק לוינסקי | צילום: איילה כהן, mako אוכל

אלטה
ומשוק לוינסקי בתל אביב לכנרת, שם נפתחה החודש מסעדת אלטה המרשימה שמשקיפה על הימה היפה שלנו. הקונספט של אלטה הוא מסעדת דגים עדכנית, והתפריט מודרני ועושה חשק להגיע לבקר כמה שיותר מהר. בין היתר תמצאו פה סיגר דג עם לימון כבוש, אריסה וטחינה; שיפוד שרימפס בגריל פחמים עם פלפל שאטה, אורגנו ולימון; לינגוויני פרוטי די מארה - פסטה שחורה עם שרימפס, קלמרי, מולים, פטרוזיליה, ושום; ומחבת ים ברוטב בר-בלאן עם ציר דגים, חמאה, יין לבן וירקות. ואם האוכל לא מספיק, הנוף הוא מוקד משיכה לא קטן.

אלטה (ALETA), לאונג' ים תיכוני על הכנרת. צומת מושבת כנרת-חוף שלדג. 04-8870040. לא כשר

אלטה בכנרת מסעדת דגים  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
אלטה בכנרת. מסעדת דגים מודרנית | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

 

פיטמאסטר
למי שאיכשהו לא שמע בחודשים האחרונים על פיט מאסטר, מדובר בהיכל בשר בפתח תקווה ששמו יצא למרחקים בזכות סעודות הבשר שנערכות כאן (ואליהן יש להזמין מקום חודשים מראש). התפריט מבוסס על מנות בשרים שונות שיוצאות למרכז השולחן כמו מוסקה עם צוואר טלה מעושן 12 שעות, אסאדו, צלעות ותפוחי אדמה או ספייריבס טלה בגלייז ברביקיו. הארוחה בפיט מאסטר היא משתה סגור וקבוע שבו המנות משתנות בכל פעם. מוקד המשיכה הבולט כאן הוא הבשר כמובן, אבל גם המחיר של 250 שקלים לאדם לארוחת בשר עתירת מנות ומשקאות עושה את שלו.

PITMASTER. הברקת 4, פתח תקווה. 073-2777777. כשר

 

איגרא במשק
מסעדת איגרא רמא בתל אביב הותירה רושם עז על הפודיז בארץ בזכות הגישה המעמיקה לחומרי גלם והרצון להגיש אוכל כמה שיותר מקומי. עכשיו, לקחו הבעלים של איגרא רמא, ענר בן רפאל ותמיר מיכאלי, את האהבה שלהם לחומרי גלם צעד קדימה ופתחו את איגרא במשק בשותפות עם אריק מלמד. המקום, שהוא משק ירקות ועופות אורגניים, מתבסס על מבחר מנות עוף כמו חזה עוף עם רוטב קיסר וחסות; כבדים, חמאת לימון וצ'ילי עם פירה; או חצי עוף מהטאבון, לצד מבחר רחב של מנות ירקות שרובם מגודלים ממש בסמיכות למסעדה. מסוג המיזמים שעושים חשק לקחת את הרכב ולנסוע לכפר בכל רגע נתון.

איגרא במשק. האלה 56, כפר הנגיד. 054-3314860

 

איגרא במשק  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
בכפר. איגרא במשק | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל


רביבה וסיליה הקומה השנייה, לפחות לטעמנו, היא אחת מהמסעדות הטובות ביותר שנפתחו כאן בתקופה האחרונה. מאחורי המקום עומד הצוות המנוסה של רביבה וסיליה, על המטבח מופקדת השפית אידית פדידה ובמרכז המיזם עומד הרעיון של מחווה לכל מה שאהבה רביבה אפל שהלכה לעולמה באפריל 2018, שבא לידי ביטוי בכל אספקט במקום. ברביבה וסיליה הקומה השנייה מגישים ארוחות בוקר וצהריים בלבד, ובשעות הערב ובסופי השבוע הופך המקום לחלל אירועים. בין המנות תמצאו בוקר של פריז ברסט מלוח עם סלמון, אספרגוס וביצים עלומות; או בריוש פטיסייר וקרמל עם תותים, בננות וסירופ מייפל; ועיקריות צהריים כמו פסטה בעבודת יד עם מרווה וטרגון בציר בויאבז ודג ים; וסינטה עם תפוחי אדמה, סלרי ותמרים.

רביבה הקומה השנייה. ניסים אלוני 10, קומה 2, תל אביב. 050-9006402. לא כשר

רביבה וסיליה סקנד פלור קינוח  (צילום: מיכל אשל ,  יח"צ)
רביבה וסיליה. הקומה השנייה | צילום: מיכל אשל , יח"צ

קלאטה 15
נדמה שכל מסעדה שנייה שנפתחת בארץ היא איטלקית, ועדיין, המקרה של קלאטה 15 האיטלקית החדשה שנפתחה ברצליה פיתוח לאחרונה, בכל זאת שונה: מדובר במסעדה שהוקמה על ידי זוג איטלקים שעשו לפני שלוש שנים עלייה ארצה (הוא איטלקי והיא ישראלית במקור) והקימו כאן מסעדה שמביאה את כל מה שהם אוהבים באיטליה - לארץ. זה כולל גם צוות עובדים איטלקי וכמובן שלל איטלקים במטבח. ביקור בקלאטה 15 מרגיש קצת כמו נסיעה לאיטליה עם כל האיטלקית ששומעים מסביב. המנות כוללות מבחר פסטות טריות שנעשות במקום ופיצות מטאבון מרהיב שמוצב בלב המסעדה. כמובן שישנם גם שלל פתיחים איטלקיים כמו ויטאלו טונאטו ופוקאצ'ה שמוגשת לשולחן בטרם מזמינים את המנות. המחירים, לפחות בינתיים בתקופה ההרצה, הוגנים במיוחד.

קלאטה 15. מדינת היהודים 89, הרצליה פיתוח. 09-9653434. לא כשר

קלאטה פיצה  (צילום: דניאל לילה ,  יח"צ)
קלאטה 15. פיצה | צילום: דניאל לילה , יח"צ

 

אנימאר
גם בחודש הקודם מסעדת אנימאר עיטרה את המקום הראשון של הרשימה שלנו, וזה היה רק ימים ספורים אחרי פתיחתה. כבר אז חזינו כי מדובר יהיה במסעדה ששבחים יורעפו עליה בתקופה הקרובה, רק שלא שיערנו עד כמה. הביקורות המשבחות על אנימאר והשף שלה, הלל תווקולי מגיעות מכל כיוון, והחלל בו שכנה מסעדת רפאל של רפי כהן התמלא שוב חיים חדשים והמולה. האוכל של תווקולי באנימאר מלא אמירה ומקוריות, הוא כולל אפשרויות כמו סיגר ברבוניות "סולטן איברהים" ואריסה עם איולי עמבה וליים ירוק; גבינת ג'יבנה צרובה עם סלסת עגבניות, צ'ילי וזעתר ירושלמי; ובייבי קישוא ממולא טלה עם פריקי ומשמש יבש, וכל זה על רקע חוף הים הסואן של תל אביב. ההימור שלנו הוא שאנימאר תופיע שוב ברשימות שלנו גם בחודשים הקרובים.

אנימאר. הירקון 87, תל אביב יפו. 03-5759060. לא כשר

 

אנימאר, גזרים צבעוניים (צילום: אייל זיו ,  יח"צ)
אנימאר, גזרים צבעוניים | צילום: אייל זיו , יח"צ