פסטה ברוטב עגבניות ובזיליקום (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
פסטה ברוטב עגבניות ובזיליקום. הוסיפו לזה תוספת ירק - ושיחקתם אותה | צילום: יהודה לוי, ויקטורי

זמן הכנה: 25 דקות, זמן בישול: 35 דקות

פסטה ברוטב עגבניות ובזיליקום

מרכיבים:
400 גרם פסטה יבשה
4 כפות שמן
בצל, קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
1/2 ק"ג עגבניות, מגוררות גס
בזיליקום חתוך גס

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. מחממים בסיר נוסף שמן, מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים מלח ופלפל. ממשיכים לטגן דקה נוספת.

3. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומבשלים יחד כ-10 דקות.

4. מסננים את הפסטה המבושלת ומוסיפים מיד לרוטב. מערבבים בעדינות.

5.  מוסיפים את הבזיליקום ומגישים חם.

ירקות בגריל

מרכיבים:
2 גזרים שלמים, קלופים ומחולקים ל-2 או 3 חלקים כל אחד
בצל (עם הקליפה), חתוך לרבעים
קישוא חתוך לרבעים
פרוסת חציל ארוכה בעובי 3 ס"מ
מעט תימין (רצוי טרי)
פלפל שחור גרוס
מלח גס
מעט שמן

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות.

2. מסדרים את כל הירקות על תבנית, מוסיפים את התבלינים והשמן ואופים חצי שעה.  

סלט חסה וסלרי

מרכיבים:
10 עלי חסה שטופים
ענף סלרי (כולל עלים), שטוף
שן שום קצוצה גס
מיץ מחצי לימון
מלח
שמן

אופן ההכנה:

1. מייבשים את עלי החסה והסלרי וחותכים דק.

2. מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים ממש לפני ההגשה. 

>> בואו להיות צרכנים נבונים יותר