טורטייה גוואקמולי עם חזה עוף (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
טורטייה ירקות. ארוחה צמחונית מפנקת | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

טורטיות במילוי ירקות שורש

4 מנות. זמן הכנה: חצי שעה

מרכיבים:
4 טורטיות קוטר 25 ס"מ
2 קישואים
2 בצל ירוק
1/2 חציל
2 גזרים
2 בצלים חתוכים לטבעות
מלח
פלפל
תימין
2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. חותכים את החצילים, הקישואים, הגזר והבצל היבש לאצבעות.  

2. מתבלים בפלפל, מלח, תימין ומעט שמן.

3. אופים 10 דקות בחום של 190 מעלות.

4. מסדרים את הירקות לאורך הטורטייה ומניחים בצל ירוק מעל.

5. מגלגלים כל טורטייה, עוטפים ומהדקים עם נייר כסף ומחזירים לתנור ל-10 דקות.

רוטב פלפלים

מרכיבים:
1 פלפל אדום
4 שיני שום
1 כוס מיונז קל
קורט פלפל שחור
קורט מלח
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. צולים בתנור פלפל אדום בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

2. קולפים את הפלפלים, מכניסים למעבד מזון ביחד עם המיונז, השום והתבלינים, ומעבדים לרוטב חלק.

3. מוסיפים מיץ לימון.

חסה בלימון

מרכיבים:
1/2 חסה
מיץ לימון
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. שוטפים חצי חסה, מייבשים ומפרידים את העלים.

2. מערבבים בכלי לימון סחוט וקורט מלח.

3. מגישים את העלים מסביב לרוטב הלימון.