משה בתיבה (צילום: Paul Cowan, Istock)
משה בתיבה. כיף של מנה בקלי קלות | צילום: Paul Cowan, Istock

משה בתיבה

זמן עבודה: 10 דקות, זמן הכנה כולל: חצי שעה 

מרכיבים:
400 גרם נקניקיות קוקטייל עוף
חצי חבילת בצק עלים מרודד
ביצה
שומשום

אופן ההכנה:

1. עוטפים כל נקניקייה בריבוע בצק, מורחים ביצה ומפזרים מעט שומשום.

2. אופים בתנור על חום של 180 מעלות כ-20 דקות. 

תפוח אדמה אפוי בתנור

מרכיבים:
400 גרם תפוחי אדמה
מלח
פלפל שחור
אורגנו או רוזמרין או תימין - לפי הטעם
מעט שמן

אופן ההכנה:

1. חותכים את תפוחי האדמה לסירות, מתבלים ומוסיפים מעט שמן מלמעלה בלי לערבב.

2. אופים בתנור כ-25 דקות על חום של 180 מעלות. 

סלט ישראלי (צילום: יהודה לוי, mako אוכל)
סלט ישראלי. הכי פשוט, הכי טעים | צילום: יהודה לוי, mako אוכל

סלט ישראלי

מרכיבים:
1 עגבנייה
1 מלפפון
1/2 בצל
1/2 פלפל ירוק
מעט פטרוזיליה
מיץ מחצי לימון
קורט מלח
כף שמן

אופן ההכנה:

1. חותכים לקוביות את כל הירקות.

2. מתבלים במלח, לימון ושמן, מערבבים בעדינות ומגישים טרי.

הערה: אפשר לחתוך את הירקות מבעוד מועד, אבל לתבל ממש לפני ההגשה.