קדירת בקר ואורז (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
קדירת בקר ואורז. לא צריך לחכות לשישי | צילום: יהודה לוי, ויקטורי

זמן הכנה: 20 דקות, זמן בישול: 3 שעות

אורז לבן

המרכיבים:
4 כפות שמן
כוס וחצי אורז
כפית מלח
3 כוסות מים רותחים

1. מחממים סיר עם שמן ומאדים את האורז כדקה. מוסיפים מלח ומים רותחים, מביאים שוב לרתיחה ומערבבים.
2. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות.

קדירת בשר עם ירקות

מרכיבים:
400 גרם שריר, מספר 2 או מספר 10
מעט שמן, לטיגון
2 בצלים, חתוכים גס
2 גזרים, חתוכים לטבעות
כפית כמון
מלח
פלפל
3 כפות שמן
קורט תימין
1/2 כוס מים 

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבשר לחתיכות קטנות ומטגנים בסיר כבד בחום גבוה.

2. אחרי שהבשר השחים היטב מוסיפים את הבצלים הגזרים ומתבלים.

3. מטגנים עוד כ-5 דקות, מנמיכים את האש, מוסיפים מעט מים ומכסים את הסיר. מבשלים כ-3 שעות. מדי פעם מנערים את הסיר, ומוסיפים מעט מים אם צריך. 

סלט ירקות

מרכיבים:
מלפפון ירוק
עגבנייה
1/2 פלפל ירוק
1/2 בצל
חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
מלח
כף שמן

אופן ההכנה:

חותכים את כל הירקות, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מיץ לימון, שמן ומלח, מערבבים ומגישים. 

>> בואו להיות צרכנים נבונים יותר