אורז ובקר עם ירקות שורש (צילום: יהודה לוי, אוכל טוב)
אורז ובקר עם ירקות שורש | צילום: יהודה לוי, אוכל טוב

זמן עבודה: כשעה, זמן הכנה כולל: 3 שעות

צלי בקר עם ירקות שורש

מרכיבים:
500 גרם שריר מספר 8 חתוך לקוביות
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 גזרים קלופים חתוכים לטבעות עבות
2 שיני שום
עגבנייה חתוכה לרבעים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה:

1.מטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה. מוסיפים את הבצל והגזר ומשחימים 5 דקות נוספות. מוסיפים את השום והעגבנייה, מערבבים ומתבלים.

2.מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה.

3.מבשלים על חום גבוה כ-10 דקות, לא מכוסה. מערבבים ומתקנים טעם. 

4.מכסים את הסיר ומבשלים עוד שעתיים וחצי על חום נמוך מאוד.

הערה: יש לבדוק נוזלים מיד פעם, ואם חסר - להוסיף.

כבד עוף מוקפץ

מרכיבים:
350 גרם כבד עוף נקי
בצל גדול חתוך לרצועות חצי ירח
פלפל שחור גרוס
קורט מלח
כף סוכר
4 כפות סויה 
מעט שמן זית, לטיגון

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הכבדים ומקפיצים יחד כ-3 דקות.

2. מתבלים בפלפל, מלח וסוכר, מערבבים, מוסיפים את הסויה ומבשלים יחד עוד דקה.

 

שומר וכבדי עוף  (צילום: יהודה לוי, אוכל טוב)
שומר וכבדי עוף | צילום: יהודה לוי, אוכל טוב

אורז אושפלאו

מרכיבים:

300 גרם אורז לבן
בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
קישוא חתוך לקוביות
2 בצל ירוק קצוץ כולל החלק הלבן
כפית כמון
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
5 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר את השמן ומכניסים את הירקות. מאדים בחום גבוה כ-5 דקות.

2. מוסיפים את האורז ומערבבים. מתבלים ומוסיפים את הבצל הירוק.

3. מכסים במים רותחים ביחס של שתי כוסות מים רותחים לכוס אורז. מביאים לרתיחה ובוחשים כ-2 דקות. 

4. מנמיכים מאוד את האש ומכסים. מבשלים כ-20 דקות ומשאירים מכוסה לפחות עוד 10 דקות.

סלט ירקות

מרכיבים:
עגבנייה
מלפפון
חצי בצל
פלפל ירוק
פלפל אדום
בצל ירוק
פטרוזיליה
לימון סחוט
מלח
פלפל
שמן

אופן ההכנה:

1. חותכים את כל הירקות לקוביות ומערבבים. מוסיפים לימון, מלח ופלפל ומערבבים שוב.

2. מוסיפים שמן מלמעלה. 

 

מטבוחה ביתית (צילום: יהודה לוי, אוכל טוב)
מטבוחה ביתית | צילום: יהודה לוי, אוכל טוב

סלט מטבוחה בסיסי מהיר

מרכיבים:
פלפל אדום חתוך לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
4 שיני שום חתוך גס
קורט פפריקה חריפה
קורט פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
4 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן לחום בינוני במחבת. מוסיפים את הפלפל לטיגון עדין עד שיתרכך.

2. מוסיפים את השום והעגבניות ומערבבים.

3. מתבלים ומבשלים כ-10 דקות בחום גבוה. מערבבים מידי פעם.

4. מוסיפים כוס מים חמים ומצמצמים חזרה עד לאובדן הנוזלים. מתקנים חריפות ומלח.

שומר אפוי

מרכיבים:
ראש שומר גדול חתוך לרבעים
מלח
תימין טרי
שמן

אופן ההכנה:

1. מפזרים על תבנית מצע קל של מלח ותימין טרי.

2. מניחים את השומר עם השטח החתוך כלפי מטה. מזלפים מעל מעט שמן. 

3. אופים בתנור על חום של 160 מעלות כ-25 דקות.